reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Maj 2011

kurka skasowało im się wszyttrsko
więc od nowa...

nie pisałam na maju nic bo was nadrabiałam a miałam prawie 150 stron z samego maja.. więc trochę mi to zajęło...
tak niektóre posty tylko musiałam:przelecieć" inne doczytywałam.. bo inaczej bym sie jeszcze nie wyrobiła...

a tak z ostatnich stron..
ws[półczuję wam k
współczuję wam akcji z kurierami:szok: jak tak mozna robić ...

zelka Vika dostała takiego samego konika na roczek ... ale jej nie posłużyuł.. miała za długoe nózki i jej surały po ziemi bo nie umiała wysoko trzymać kolan... później coś tam się urwało - podnóżek
no i jakoś gtak zabawka stała tylko i miejsce zajmowała..
mam nadzieję że wam posłuży bo dostaliście ją wcześniej :-) więc życze żebyście byli zadowoleni:-)

co jeszcze... aha
o pobycie w pl.. jestem zadowolona z pobytu , poodwiedzaliśmy rodzinkę znajomych , pozałatwialiśmy sprawy...
ale najgorsze były zakupy:-) w pl taka drożyzna jak nie wiem :szok: obiadki dla Emmy po 5-6 zł kaszki po 9 :szok:
normalnie zastanawiam sie kto wogóle na to zarabia.. i wcale się nie dziwię że dużo osób w pl chce tylko jedno dziecko...

de nadrabiać pozostałe tematy bo pewnie już mam zaległości :-p

reklama
Kamcia ten konik ma zdejmowany podnozek i tego zielonego bujaka i robi sie z tego taki trojkolowy rowerek do odpychania, a pozniej jak dziecko zajarzy o co chodzi to sie montuje pedaly i samo smiga ... na zdjeciu jest wersja dla najmlodszych dzieci :)

Ja siedzę w robocie i odliczam minuty do końca. Dzisiaj mam śnieg, ślicznie sypie, już dzwoniłam do męża, żeby tylko ciepło ubrał Martysię na spacer i okrył porządnie ciepłym kocem, zareagował :"przecież wiem":-D, ja wiem, że wie, ale musiałam mu to przypomnieć bo to tylko facet:-D.
Zapomniałam się pochwalić, że Marti przebił się ząbek i już jej oponki nie są łyse. Nawet bym nie zauważyła, ale karmię ją wieczorem i nagle mnie łobuziara tak boleśnie udziabała w cyca:-D. Zaglądam do paszczy, a tam jest przyczyna :-).
Tak więc mamy dolną jedyneczkę.

Marzenka buziaki dla Matiego
Bubbles buziaki dla Filipka
Majeczko jedźcie ostrożnie kochana:) Szerokości:) Ucałuj Polusie :) I odezwij się jak dotrzecie na miejsce:)
Coś ostatnio Salsera nam zginęła:-(. Joluś musisz ją wywołać. Jesteś w tym najlepsza :-D

Ostatnia edycja:
Cześć,

my juz po spacerku, obiadek bedzie jedzony jak wielki pan krzykacz wstanie, taki cyrk zrobil ze szok jak mial isc spac. Ja jakoś dziś slaba jestem ale moze to pogoda. I u mnie śniegu nie ma ;(

basiekkk gratuluje zębolka ;)

Hope my też dziś lepimy pierogi:-)Gabi by nam nie odpuściła tym bardziej,że dostała wczoraj zestaw kuchcika i już od rana biega z deską i wałkiem,bo ona będzie pierogi robić
basiekk gratuluję ząbka i zazdroszczę śniegu
Majeczko spokojnej podróży
Agniieszka mój wczoraj był wieczorem "antysenny":baffled:
Kamcia fakt-ceny niektorych produktów zwalają z nóg...

No choinka swieci,pierogi się robią,pranie też...powoli zaczyna sie coś dziać:-p

Hejka

Szymek dziś nie poszedł do przedszkola i już nie pójdzie w tym roku bo w końcu dostaliśmy antybiotyk :-( ale trzeba było bo przecież praktycznie od września walczymy co chwilę z infekcjami , podajemy do wtorku zobaczymy. od razu już tu Fifi tez osłuchany i dostał Bactrim czyi to co ostatnio ehhh :no: nie mam już sił momentami ale jak pomyślę z czym zmaga się Nasz mały Filipciu i jego mama to myślę sobie że nie mam prawa narzekać o nie! :no: w ogóle też tak nie bardzo wiem jak jej napisać to co czuję , ciężko jest zebrać myśli ojj ciężko....

nie długo wraca M i jedziemy do Naszego kolegi na 30stke niespodziankę :tak: i chcemy go poprosić na Tatę chrzestnego Filipka bo jeszcze jesteśmy "małym żydkiem" :zawstydzona/y: ale jeśli się uda to może na Trzech Króli go ochrzcimy. :tak:

Basiekk- ubiegłaś mnie też o Salsere miałam pytać bo na Fb dała Mikołajka a tu cisza... Salsera słonko co jest wracaj !

aha laski dajcie na przepisy - jak robicie farsz na pierogi bo kurcze trochę wstyd się przyznać ale jeszcze nie robiłam nigdy:no: i tyle przepisów na necie i nie wiem za który się wziąć wolę od kogoś zaufanego :tak:

Ciasto na pierniki dojrzewa:-)robiłysmy z Dudusiem w chuście:-D dostałam pałera dzisiaj i wziełam sie za robote:tak: M powinien być rano....mam nadzieje:sorry2: mam mnóstwo spraw do załatwienia.

Po tym co przeczytałam o Fifim nie mogłam spać:no: to jest takie niesprawiedliwe.....

Melduję,że instalację mamy uszczelnioną. Przyszedł też dzisiaj zamawiany w niedzielę prezent dla Igiego. Dostarczała ta Wasza nieszczęsna "7mka" i kolejny raz nie mogę narzekać.
M przez tych gazowników urwał się wcześniej z roboty więc popołudniu obskoczyliśmy też zakupy. Większość produktów na żarełko kupiona. M właśnie dusi farsz na pierogi. Futrzaczku nie podam Ci bo on fantazjuje i robi po swojemu.
No i kupiłam też czapkę Igorowi,żeby nie było :-D

basiekk masz rację człowiek spokojniejszy jak coś powie..bo potem słyszy " nic nie mówiłaś"!

Futrzaczku zdrówka dla chłopaków. Nie przejmuj się mojej siostry szwagierki syn też więcej w domu niż w przedszkolu.

Kamcia niestety i jeszcze droższe wszystko będzie. A u Was ile średnio taki obiadek dla Emmy kosztuje???
Kiedyś opłacało się za granicą zarabiać a u nas wydawać.Teraz to coraz mniej opłacalne.

Dziewczyny pisałam kilka dni temu,że nam Salsera znikła i jakoś się nie pojawiła. Widziałam,że ostatni raz logowała się na BB 9.12.

Aguś ja też taka zdechła dziś jestem. Zasypiam na siedząco.

Maja szerokiej drogi. Mam nadzieję,że odezwiesz się do nas albo do Ainy chociaż że dojechałaś.

Poziomka a mówiłaś że Ci dziewczyny nie pomogą,a tu proszę jakie pomagiera miałaś :)

Hmmm coś jeszcze miałam ale M mnie wybił z myśli :/

reklama
Kamcia ten konik ma zdejmowany podnozek i tego zielonego bujaka i robi sie z tego taki trojkolowy rowerek do odpychania, a pozniej jak dziecko zajarzy o co chodzi to sie montuje pedaly i samo smiga ... na zdjeciu jest wersja dla najmlodszych dzieci :)

wiem wiem kochana , jak Vika go dostała to wersja dla najmłodszych- łyżwaposzła na strych... ten podnozek się właśnie złamał .. a jak usiadła na samym rowerku to miała za długie nóżki i szurała po ziemibo siedzisko było zbyt głębokie niestety a ona ma długie nogi bardzo... a pedałować do przodu nóżkami nie umie do dziś..co innego na 4 kołowcu jeździ od wakacj bez problemu czyli jak miała rok i 7 msc:tak:

jola u nas obiadek kosztuje 1,18e lub 1,50 te malutkie na 4-6msc są po 0,65c czyli w przeliczeniu pieniądza co do zarobków to wygladałoby jakbym płaciła 1,17zł lub te 65 groszy za małe...
w przeliczeniu złotówki do euro cena taka sama... :-)

Do góry