reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Maj 2011

reklama
Czolem Kobitki!

widze, ze przybylo nas :) i to bardzo dobrze!
juz sie nie ludze, ze Was nadrobie, od wczoraj tylko zrobily sie chyba 3-4 strony...
nie bylo mnie troszke, duzo sie w sumie dzialo u nas...
najpierw przeprowadzka, potem ledwo rozlozylismy graty i wszyscy sie pochorowalismy, najbardziej chorowal biedny Aleksiu :( nadmienie tu tylko, ze psia opieka zdrowotna w UK, ale wyleczylam dziecko sama z pomoca naszej pediatry w PL...
dzisiaj jest juz dobrze, na szczescie!

Z dobrych rzeczy to mieszka sie nam super w nowej chatce (choc Aleks bardzo przezywal zmiane domku, jednak dla takiego 2 latka takie zmiany sa stresujace).
Kupilismy mi moje wlasne auteczko, blekitnego Fiata Punto 4 drzwiowego (to w temacie autek, przynajmniej z jednym sie wbilam :)) bede mogla swobodnie pakowac dzieci do fotelikow (od maja dwojke :)) a w srodku jest tak kameralnie, ze siegne chyba nawet do tylu, aby maluszkowi podac smoczka ;) ach, no i skrzynia jest automatyczna, przy rozdartej dwojce na tylnim siedzeniu wole miec bardziej wolne rece ;) bardzo sie z tego zakupu ciesze, bo teraz codziennie gdzies z Aluskiem smigamy,np.do centrow dzieciecych pobawic sie z innymi dziecmi.
I tu zaczne chwalic naszego Synka :)
Po pierwsze w ostatni weekend zabralismy smoczka! Pierwsza noc byla koszmarem, pol nocy rozpaczal i wolal "mama dydy daj", w srodku nocy bylismy na dole ogladac bajki i potem znowu godzinny ryk, ze On nie chce isc spac, az w koncu wypil wode, powiedzial mi "bye mama" i padl na poduszke :D
dostal piekne puzzle The Cars na drugi dzien (od smoczkowej wrozki, ktora zabrala dydki), no i mamy smoczki z glowy... teraz wiem, ze nie bede tak dlugo zwlekac z tym, ostatnio stalo sie to obsesyjne i zaczynal nawet w dzien zadac smoka i siedzial z nim jak zaklety, zamiast paplac cos do mnie... trzeba bylo to zrobic okolo 1,5 roczku kiedy dydek nie mial az tak wielkiego znaczenia, no ale mam nauczke na przyszlosc :)
Po 2 dzisiaj zostal w zlobku podczas gdy ja mialam kurs w sali obok na temat czytania ksiazek dzieciom, chodzimy tam od jakiegos czasu, a na kurs od 3 tygodni i po ra zpierwszy Alusko zostal z Paniami nie robiac histerii, ze mama zniknela :) fantastycznie! siedzialam z innymi mamami, kolorowalam ilustracje do ksiazeczek, pilam herbatke z mleczkiem,a dziecko bawilo sie w sali obok...
No a po 3 pragne sie pochwalic, ze ALusko uzywa pieluszek juz tylko na noc! :) pieknie wola siusiu i kupke na nocnik, nawet ostatnio jak bylismy z Nim na basenie, to musialam wychodzic z basenu do toalety, choc mial pampersika na basen,ale tak sie upieral, ze chce siusiu i faktycznei zrobil na kibelku :)
Tyle o 2 latku :)

17 tygodniowy Babelek zas ma sie dobrze :) czuje kazdego dnia babelki w brzuszku, ale nie poczulam jeszcze tego kopniaczka, wiec czekam dalej...
Cudownie, bo moge znowu jesc rano, choc to czasem roznie bywa, ale generalnie nie ma mdlosci jak na poczatku.
Po zakonczeniu I trymestru w koooncu podrosly mi cycuchy i bola, a brzunio rosnie sobie tez i zaczynaja mnie uwierac legginsy pod brzuszkiem...

Ufff, jesli Ktoras z Was dotrwala do konca tej epopeji to dziekuje za cierpliwoc i postaram sie byc tu z Wami na biezaco!

Buziaki i usciski dla Wszystkich Majoweczek!

Poziomki, slyszalam, ze i w PL coraz wiecej przedszkoli organizuje takie zajecia, aby wdrazac dzieciaczki do zycia spolecznego :) to chyba z jakichs dotacji unijnych idzie i pomysl tez stamtad...

u mnie na podlasiu tez nie ciekawie chyba -2 ma dzisiaj byc, ja bym chciala juz sniego ale bez takiego mrozu jak rok temu, bo nie wytrzymam i znowu nie bede mogla dojezdzac do szkoly, a mam do niej 80km. Ale to co najbardziej mnie wkurzalo to te nieodsniezone drogi, szkoda im bylo w tamtym roku piachu i soli to normalnie pod sniegiem na asfalcie byl lod, i codziennie rano musialam wypychac meza w aucie do roboty, a po jego powrocie wpychac na parking, w tym roku juz mu niestety nie pomoge...ale juz wole snieg niz ten padajacy ciagle deszcz, ktory wywoluje u mnie jesienna depreche...

A to tak jak u mnie ten deszcz normalnie dopija człowieka czekam na biały puch i kolejną dawkę energii. Pamietam w tamtym roku jakiego powera miałam jak było biało mój M to się dziwił skąd ja tyle mam energii po całym dniu pracy

reklama
Mój ma 198,5 o te 0,5 najbardziej się kłóci a w moim seicento wygląda komicznie, i wkurza mnie jak go pożycza bo potem mam problem sobie fotel wygodnie ustawić.

ja juz się do tego przyzwyczaiłam, ciągle zmieniam ustawienie siedzenia i lusterek:baffled:
a co do wyglądu haha, to mój też komicznie wygląda... jak wsiadał na początku, to nie wiedział co z nogą zrobić, żeby zmienić biegi hahaha

Do góry