reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Maj 2011

reklama
Z Majunia tez tak mialam, ze poszlam na macierzynski 4 tyg przed i mialam wielki plan na odpoczynek i przygotowania a tu niestety lub stety Majunia urodzila sie po kilku dniach wiec nie odpoczelam wogole....:)
jak dobrze rozumiem chcesz zacząć macierzyński 1 dzień przed terminem??

dobrze to przemyśl i sprawdź... bo u mnie jest tak w IE że najwcześniej można brać 16 tyg przed terminem a najpóźniej 2 tygodnie przed terminem, obyś nie złożyła wniosku za późno bo mogą Ci nie przyznać....

aha witam nową mamusię... :)

W UK ma się do wyboru 6 miesięcy pełno płatnych bądź 12 miesięcy gdzie 6 jest pełnopłatnych a za kolejne 6 jest połowa pensji (oczywiście to jest dla osób na kontraktach) osoby pracujące dla agencji mają 6 miesięcy płatne 124 funty tygodniowo dodatkowo wszyscy mogą wykorzystać 13 tygodni bezpłatnie.

oj kurcze, pomylilam sie w poscie o 2 tygodnie :D mialo byc 56tyg.
no ale to i tak dlugo :D + mozna do tego wliczyc 5tyg wakacji wiec troche pobede z maluszkiem, a to bardzo dobrze bo to bedzie moj pierwszy dzidzius i nie chcialabym zeby mnie cokolwiek ominelo.

pies obudzil mnie dzis o 3,30 - jak jego pan wychodzil do pracy i za zadne skarby nie moglam go zaciagnac zeby sie jeszcze chwile przespal w poslaniu. Oczywiscie wskakiwal mi do lozka ale nie lubie tego jak jestem niewyspana bo on zamiast polorzyc sie obok to zawsze kladzie sie na mnie i jest wielce obrazony jak go zrzucam :D
jakos przemeczylismy sie do 7 i teraz caly czas siedze zajadajac mandarynki...

ojjj nie zazdroszczę pobudki....

też zajadasz mandarynki???mniam::) i jeszcze pomelo - listopad, grudzień - wtedy można ten owoc kupić...mi smakuje niesamowicie!!!!

Witajcie kochane mamulki

Od wczoraj wprowadziłam sie do Waszego topiku - całkiem przypadkowo - jest jeszcze jedno fajne forum www.kafeteria.pl i trzeba szukac tematu o MAJ 2011 JEST TAKI SAM.

Ale bardzo fajnie tu o wszystkim piszecie.
Popijam teraz kawunię zbożówke i pracuje.

Podglądam WAS systematycznie.
Mija mi 4,5 m-ca - jeszcze połowa i huraaaaaaaaaaaaaa. Witaj maluszku.

ticker.php

coś mnie dzis dolna częśc kręgosłupa pobolewa - chyba maluszek sie powiększa...

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Hej dziewczyny!Ja od dwoch dni dogorywam z goraczka prawie 40 stopni:( Pijam wszystko co naturalne i mogloby pomoc ale jakos na mnie nie dziala:( Chcialam isc dzis do lekarza ale przysnelam jak mlody wyszedl do szkoly nawet nie wiem kiedy i teraz juz sie nie zwleke z wyrka bo i tak pewnie mnie nie zarejestruja.Z reszta po co skoro i tak nic nie mozna brac.Ale teraz jakos mi lepiej,zobaczymy co bedzie za chwilke...No i przyplatalo mi sie jakies zapalenie bo swedzi i piecze straszliwie a do gina mam termin dopiero w czwartek.Jakies nieporozumienie jest w ogole w tej mojej przychodni.Przed zmiana zamieszkania chodzilam do przychodni w ktorej zawsze jedno miejsce bylo zostawiane dla ciezarnej ktorej sie cos zaczelo dziac i nie moze czekac na termin a tutaj jakas masakra,w ciazy czy nie,cz sie cos dzieje czy nie trzeba czekac nawet 2 tyg...U internisty tez masakra bo jak sie dotrze o 9 to juz maja komplet i nie zarejestruja i nie wazne ze jak czlowiek sie tak zle czuje to nie jest w stanie powedrowac tam o 6 rano...Troche ponarzekalam ale jakas zla jestem ostatnio....
A tak z innej beczki sa dziewczyny ktore nie potrafily zasypiac inaczej jak na brzuchu?Jak sobie teraz radzicie?Ja przechodze straszne katusze zanim zasne...Milego dnia!

reklama
Madziulek - ja tez uwielbiam spać na brzuchu. Na początku jak się okazało że jestem w ciąży unikałam tej pozycji, ale poczytałam trochę i okazuje się ze spokojnie można tak długo, aż brzuszek zacznie być za duży i będzie przeszkadzał. Piszą ze nawet całą pierwszą połowe ciąży często można. Więc śpię na brzuchu czasami, ale też często coś między brzuchem a bokiem a nawet o dziwo na plecach chociaż nigdy nie umiałam tak :)

Do góry