reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Maj 2011

Hey Mamuśki:)
Madziulek ja bym Ci radziła iść do lekarza, niech Cię ktoś przyjmie-jesteś w ciąży i w dodatku taka wysoka gorączka. Moja pani doktor powiedziała,że jakby się u mnie pojawiła gorączka wyższa niż 38 to od razu mam się u niej stawić. Jak Cię nie przyjmą w przychodni to popołudniu idź na pogotowie.

Widzę,że dużo dzieje się ostatnio na tym naszym forum,doszły nowe mamusie-które serdecznie WITAM:)
Nie mam ostatnio weny na udzielanie się,chociaż śledzę Was codziennie. Jakoś wszystko się u mnie wali...Ja na L4 więc mam mniejszą sporo kasę niż jak pracowałam, mój w tym miesiącu praktycznie siedzi w domu,bo roboty zbytnio nie mają,a opłaty trzeba robić i żyć z czegoś trzeba:( Szukamy dla niego innej pracy, ale jakoś lipa z tymi ogłoszeniami:( NIE MAM JUŻ SIŁY!!!!

reklama
Ja tez zawsze tylko na brzuchu a teraz samo sie jakos stalo ze i na boku zasne i na plecach tylko musze sie dluzej meczyc. Najlepiej to zasypia sie wlasnie miedzy bokiem a brzuchem;)

Witajcie kochane mamulki

Od wczoraj wprowadziłam sie do Waszego topiku - całkiem przypadkowo - jest jeszcze jedno fajne forum www.kafeteria.pl i trzeba szukac tematu o MAJ 2011 JEST TAKI SAM.

Ale bardzo fajnie tu o wszystkim piszecie.
Popijam teraz kawunię zbożówke i pracuje.

Podglądam WAS systematycznie.
Mija mi 4,5 m-ca - jeszcze połowa i huraaaaaaaaaaaaaa. Witaj maluszku.
wiem że jesteś nowa i jeszcze nie znasz dokładnie zasad forum BB...
ale chciałabym Cię prosić o zapoznanie się z głównym regulaminem...
nie można reklamować innego forum ponieważ grozi to zbanowaniem konta...
oczywiście jeśli znajdziesz coś ciekawego na innym forum , można podać link jako daną informację..(i mam tu na myśli jakiś kalendarz ciążowy , czy zdjęcia z brzuszka itp nie taki sam dział na innym forum)
ale nie można reklamować innych portali:sorry2:

i jeszcze jedno ... prosiłabym o edytowanie i łączenie postów , a nie pisanie jednego pod drugim , ponieważ to jest równiez łamanie regulaminu ogólne3go (pkt3)

nie chce być niemiła ale takie są zasady:sorry2::zawstydzona/y:

aha a co do wstawiania suwaczka bo widzę że masz problem , zajrzyj na przyklejony temat z ogłoszeniami na naszym wątku tam jest opisane jak uporać się z suwaczkami

Ostatnia edycja:
Jolek - powinnaś mieć L4 płatne 100%. A poszukiwań pracy dla męża nie zazdroszczę, bo wiem jak ciężko coś znaleźć:baffled:

Zazdroszczę Wam, że się zajadacie mandarynkami - mi ostatnio jakieś uczulenie na twarzy od nich wychodzi:baffled:, pomimo, że je myję dokładnie :dry:

no właśnie jolek czemu nie masz 100% , hmmm pewnie szara polska rzeczywistosć, inaczej papier inaczej ręka.

ja pracując na szczeście miałam wszystko opłacane mimo stawki stałej + prowizyjnej.

i teraz dobrze wychodzę na zwolnieniu.

a swoją drogą wiecie że ja już rok jestem w domu, od grudnia zwolnienie na pierwszą ciąże, potem macierzyński, potem urlop wypoczynkowy i ciąża, nie opłacało mi się wracać i nie wracam.

cudownie być w domu/

Ja wiem że zwolnienie ciążowe jest płatne 100%,ale ja mam inaczej na umowie a inaczej faktycznie zarabiałam. Szef miał mi zmienić umowę jak się dowiedział o mojej ciąży i jakoś czasu nie miał. Więc jestem jakieś 500 zł w plecy.
A tak jeśli chodzi o L4 ciążowe to nie wiecie po jakim czasie ZUS zaczyna płacić? ? ? Zwykłe L4 to wiem,że po 30 dniach.

po 33 dniach , zwykłe i ciążowe. ale też wszystko zależy od tego kiedy wielmożny pracodawca wyśle to zwolnienie do zusu. ja ostatnio miałam cudawianki, szefowa złośliwie zgubiła moje zwolnienie i musiałam latać po duplikat, nawet mi o tym nie powiedziała i gdyby nie to że wiedziałam że potrafi coś takiego zrobić i zadzwoniłam do zusu bym czekała i czekała.

Dzięki yra.Mi znajoma mówiła,że ciążowe niby po 3 miesiącach dopiero ZUS płaci.Ja chyba w przyszłym tygodniu wybiorę się do ZUSu dokładnie wypytać i sprawdzić czy księgowa mi adres korespondencyjny u nich zmieniła. Meldunek mam gzie indziej a inny adres korespondencyjny, który w dodatku parę mies.temu mi się zmienił. Muszę to sprawdzić,że by mi kasa nie poszła na adres zameldowania bo mogę jej nie zobaczyć:(

Ostatnia edycja:
nie nie, znam to z siebie więc spokojnie, po 33 dniach przejmuje się zus. a ona może dostała po 3 miesiącach bo pracodawca zrobił problem.

dziewczyny które pracują w firmach do 20 osób ( małe firmy) i mają dobry układ z szefem, proponuję chodzić ze zwolnieniem, prosić o podbicie i samemu wysyłać do zusu. oszczędzi wam to wielu nerwów. gwarantuje

reklama
Do góry