reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Maj 2011

Ja też tylko na chwilkę mała mi dała popalić i muszę się iść odprężyć w wannie.

Paula ja też nie wiem, jedynie co mogę zasugerować ale to pewnie lekarze zrobili to sprawdzić czy mała nie ma anemii bo czasami tak się objawia. Trzymaj się.

reklama
Paula - zupełnie się nie znam, ale trzymam kciuki. Mój brat miał kiedyś takie liche włosy ale taka była jego uroda, a tu skoro wypadają to trzeba działać.

marzena, to my podobnie, bo mnie wczoraj też trzęsło i wzięłam panadol i dziś lepiej, a i gardło mnie mniej boli, ale z zatok leci. Co do piosenki ,to też lubię Video, a co do bambusów, to mam nadzieję, że obejrzymy fotki skończonego gniazdka.
salsera, jak czytam Twoje posty z narzekaniami na Mikiego, to czuć, że Ty nie jesteś na Niego wcale zła, ja czuję taką pieszczątę w tych wypowiedziach.
Futrzaczku, mój też jak Mu Maja na rękach zapłacze, to zaraz mówi, ze pewnie chce cyca. A pamiętasz jak w "Poznaj moich rodziców" chyba w drugiej części, ten dziadek miał sztucznego cycka z odlewu piersi mamy? Mojemu też by się taki przydał, przynajmniej by z córką więcej czasu spędził.
paula, ja też Ci nie doradzę, bo nie spotkałam się z takim czymś, że tylko w części głowy nie rosną. Biedulki, biegacie po tylu lekarzach, życzę Wam żebyście trafiły na jakiegoś który Wam wreszcie pomoże. Madzia wygląda tak jakby jej bardzo się przerzedziły, tylko od czego i co robić żeby znów rosły. Na poprzednim zdjęciu miała liche ale zdrowe, a teraz ma takie delikatne.
Agniieszka, brawo.
ypra, gratuluję ząbka i zdrówka życzę.

Miałam gości, już sobie poszli, posprzątałam, odrobiliśmy lekcje, ale jestem taka zła na moje starsze dziecko że szok. Przyniósł uwagę, ze rysuje na lekcji zamiast skupić się na czytance i wkleiła mi do dzienniczka 2 kartki z potworami. Napisała też, że zapytany o czytankę nie wiedział co czytają, a takich rysunków jest jeszcze 6. Już nie mam siły na tą jego nieuwagę. Nigdy nie wie co przynieść, co zadane itd. Już mi się kary dla Niego kończą.
A na prezent dostałam grubą książkę pt :Muffiny! Jak zacznę wypiekać, to się w drzwiach nie zmieszczę, a jakie przepisy najróżniste...

Paula, trzymam kciuki, żeby się wszystko szybko wyjaśniło. Myślę, że przede wszystkim trzeba poszukać jakiegoś dobrego specjalisty, który spróbuje sprawę zdiagnozować, a nie samemu w necie czytać, bo to zwariować idzie. W każdym razie mam nadzieję, że już za moment będziecie wszystko wiedzieć i będzie można skutecznie działać, żeby pomóc malutkiej. A czemu myślisz, że to od stresu z odstawienia smoczka? Tak nagle się pogorszyło?

Wpadam rzucić okiem co u was, pobieżnie, brak czasu.

Paula faktycznie włoski przerzedzone tylko, że dość regularnie a przy łysieniu plackowatym jak nazwa wskazuje pojawiają się łyse, pozbawione włosów placki, owalne.

Co mi na szybko przychodzi do głowy, robiliście badanie na obecność pasożytów? To pierwsze co się narzuca a może dać podobne objawy. Dzieci zarażają się na tysiąc różnych sposobów i trzeba to wykluczyć.

Drugie jak wspomniała Kamcia tarczyca, to już groźne, więc przydałoby się szybko to wykluczyć.

A trzeci faktycznie stres. Zastanów się od kiedy tak łepetynka wyłysiała, mogła mieć związek z pojawieniem się rodzeństwa? A może córeczka mimowolnie wyrywa sobie włoski? Np. w nocy przez sen? Czy wychodzą całą dobę?

Trzeba to wyjaśnić bo objawy niepokojący, ale mam nadzieję, że to jednak nic poważnego.

Paula - nie wiem co poradzić, zgadzam się z tym co Hope napisała bo też o tym myślałam. Także trzymam kciuki za rozwiązanie problemu :)

Zbieram się spatku bo jakoś mi tak dzisiaj zimno. Ciekawa jestem czy młody sie obudzi jak wejde do sypialni - bo robi tak od kilku dni, jakby wyczuwał wchodzące cycki.

Czy oglądała może któraś z Was film "BOBASY" ?? Jak nie to polecam :)

My się jeszcze do spania nie szykujemy bo przecież mały książe jeszcze nie myśli o spaniu i w dodatku ciśnie co nieco w pieluchę:)

Marzenko specu Ty mój:) ja się naczytam naczytam i teraz po wypłacie pogonię M do odświeżenia łazienki bo się prosi o to.

Ypra gratulujemy ząbeczka:)

reklama
Ja wreszcie mogę się położyć.
Jolek ja od 3 tygodni mam to samo mała usypia bardzo późno, dzisiaj np. to 5 minut temu. Nie ma znaczenia czy dam jej spać popołudniu czy nie, czy rano wcześniej obudzę idzie spać pomiędzy 23 a 24.
Matusia nie przejmuj się tym aż tak bardzo wyrośnie z tego ja też taka była i wyrosłam z tego sama. A żadne kary nic nie zmienią, jedynie bardziej ze stresują ciebie i jego.
Ypra gratulujemy zębala

Do góry