reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Maj 2011

reklama
Nie napisalam co u nas..
My dzis po rehabilitacji kontrola za 3 tyg dopiero, Igor zrobil bardzo duze postepy jest juz prawie idealnie ale oczywiscie mamy w domu z nim cwiczyc
Piekna pogoda dzisiaj u nas chociaz wieje, spacerek zalizony obiadek zrobiony czekamy na tatusia ;)

Agnieszka to gratulujemy postępów w rehabilitacji :tak:

Paula faktycznie włoski się przerzedziły i nie wiem kto mógłby pomóc :no:

A dzisiaj pochwaliłam Matiego jak to dzielnie daje pomalować i klops, maruda był nieznośny. Muszę mu do paszczy dobrze zajrzeć bo jak płakał to wydawało mi się, że na gładkim dziąśle pojawiły się dwa "uniesienia" jedno większe drugie mniejsze...

Kurde słaba jestem okropnie. Wlazłam na drabinkę i się zasapałam... No ale dzisiaj zjadłam rano pół kajzerki i kubek herbaty a potem na obiad 3 pierogi na zimno. A mleko się produkuje. Ale powoli bierze mnie na pomidora ze śmietaną, takiego mega posolonego... A to zawsze objaw powrotu do zdrowia :D Może będę żyć.

Futrzaczku te farby to "casablanka" z tej firmy co już kiedyś Ci pisałam. MAGREM-VIP Cena wydaje się duża ale jak patrzyłam na dekorale i duluksy to taniej nie jest a jakość bez porównania. My mamy położone włókno szklane na kartongipsy żeby ewentualnych pęknięć z czasem nie było widać i to włókno koszmarnie ciężko jest zamalować bo ono "pije" farbę i paćki wychodzą. Żeby dobrze to przykryć to trzeba ze dwa razy pomalować na biało z gruntem a potem ze dwa razy kolorową farbą. Ale gdyby nie włókno to ta farba pokryłaby idealnie za pierwszym razem (jasne kolory bo jak ciemne to wiadomo, że ze dwa razy). No i jest to farba z mieszalnika i nie ma znaczenia kolor :) A jak chce się żeby była szorowalna to jest impregnat i wtedy jest jak lateksowa a cenowo połowę tańsza. I nie śmierdzi. Będę polecać każdemu bo malowałam farbami ze sklepu i są niezłe ale ta farba jest świetna. Acha, można też z tej firmy kupić pigmenty opalizujące i wyglądają jak cienie do powiek takie tęczowe, mieniące się :tak:

Paula a poczytaj sobie o tym Łysienie androgenowe - przyczyny, leczenie co prawda nie ma tu mowa czy moze to się tyczyc dzieci ale moze badanie poziomu hormonów to bylby jakis trop (jesli to już robiliście to przepraszam ale nie doczytalam). Pamietam, ze jak mojej siostrze bardzo wpadały włosy to szła do jakiegoś specjalisty, który badał wlosa, skorę głowy itp. wspólczuje bardzo i rozumiem, ze się martwisz:-(

Marzenka- kurcze kobieto obcykana jesteś w tym temacie jak nic :tak: dzięki :* a słuchaj ty te farby co pokazujesz to widziałaś gdzieś najpierw na żywo czy ktoś Ci je tez polecił , kurcze no cenowo dość się cenią jak przejrzałam folder ale jak jakość i ogólnie wygląd ma być lepszy to wydaje mi się że warto tylko szkoda właśnie że nie widać jak to wygląda dokładnie w sensie co można z tego dokładnie uzyskać
Paula- kurcze ewidentnie jest jakiś problem , może rzeczywiście coś z hormonami ? powiedz Nma czego już próbowaliście i gdzie byliście to będzie Nam łatwiej

Futrzaczku, facet który u nas ma Dekoratornię (sklep) i robi te różne rzeczy remontowe to współpracuje z producentami tych farb i je sprzedaje. U niego w sklepie można sobie pooglądać te wszystkie efekty, farby, tynki i pigmenty na żywo bo są próbki na ścianach i płytach pokazowych. A potem jak się chce można mu zlecić zrobienie tego co się wybierze. Niektóre farby wymagają niestety specjalisty bo samemu nie uzyska się efektu. Ale te "zwykłe" są banalne w obsłudze. No i to on nam je polecił bo sam na nich pracuje jak ma zlecenie. I są dość wydajne. Wczoraj byłam w castoramie i przez ciekawość obejrzałam sobie ceny farb i za 2.5 litra duluxa trzeba dać ponad 50 zł. a ja za tę pachnącą płacę 49 i mam nieograniczone możliwości kolorystyczne (bo mieszalnik) a do tego jest to farba paroprzepuszczalna i antygrzybicza.

Witam się,
ze mną już trochę lepiej, Mały natomiast dostał sporo leków, pani doktór osłuchała i nie była zadowolona, mamy się zgłosić w czwartek.
U Krzysia pojawił się ząbek, góra dawała i daje o sobie znać a wyskoczył na dole:-)
Ogólnie biedny taki - i ząbki i chorowanie, ale za to 3 kupy dziś były :szok: chyba lekarstwa przeczyściły, bo chyba nie nowa kaszka :baffled:
Paula ewidentna różnica, 1-y raz się z czymś takim spotykam u takiej malutkiej. Potrzebny dobry specjalista.
Marzena ciekawa ta farba, muszę na nią zerknąć, niedługo nas czeka malowanie.

reklama
wchodze tylko na chwilę i tylko tutaj na maj.. resztę poczytam jutro jak i dodam zdjęcia..
powód...
jak zmniejszałam zdjęcia przyszedł małż i musiałam z nim jchać do dentysty... wyrwai mu zęba ..resztę sobie same dopowiedzcie:sorry:

ale musiałam wejść i właśńie poczytać czy paula coś napisała
Zrobione przed chwila i drugie jaie miała włoski, nie miała bujnej czupryny ale teraz to masakra
szczerze Ci powiem ze wygląda to naprawde nie ciekawie..wy
czytałam w necie że może to byc wyleczone ... na całe szczęście... zdarza się u dzieci i powodów jest wiele
min: problemy z tarczycą , mało żelaza, słaba morfologia, lub wirus od którego ma się biegunkę , stres

najprawdopodobniej jest to łysienie plackowate:

http://wypadaniewlosow.edu.pl/2011/04/28/lysienie-plackowate-choroba-ktora-dotyka-dzieci/

Handsome Men - Sposób na łysienie i rzadkie włosy - Łysienie - Łysienie plackowate u dzieci

mam nadzieję że jednak sie mylę i to nie to a coś mniej poważnego i powikłanego :-(
no i że da się wyleczyć , na jednym z forum też wyczytałam ze można to wyleczyć sterydami jesli pojawia się na większej części głowy (ale nie wiem czy u 2 latki) kurde..
lerpiej się skontaktuj z jakimś dobrym lekarzem :tak:
trzymam kciuki żeby wszytsko było dobrze&&&&&&&&&&&

zmykam bo ten już mi jęczy .... ehhhhh faceci
:wściekła/y:

Do góry