reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Maj 2011

Witam

Tak pobieżnie rzucam okiem, zajęta jestem mocno ;-)

Żyjeta, to ok. zdrowia chorowitkom, sto lat kolejnym okrągłym miesieczniaczkom i yyy... hm...

Jestem za kolczykami, biżuterią, tatuażami i innymi wynalazkami ze swoim ciałem, ale po 18-tce ;-) Starsza nie ma, młodsza mieć nie będzie, jak dorosną i sobie zarobią a jeszcze będą chciały - proszę bardzo.

reklama
Witam się dziś na moment,bo chatę ogarniam, a młody marudzi...
Dodam tylko,że ja przebijałam uszka Gabi na 2 latka,ale babki w salonie kosmetycznym mówiły,że zazwyczaj przebija się dzieciom takim do pół roczku-jak nie wiedzą co i jak (i tak nie machają,nie biją i nie uciekają),albo dopiero takim w wieku szkolnym (którym się powie co i jak i mają wytrzymać:-p). Także bały się o Gabi,ale ona spokojna była i poszło gładko:-)

Znając temperament majówkowych mam przebijanie uszu może być tematem zapalnym :-D

Podobnie jak konkursy dla dziewczynek - mała księżniczka itp.

Nie bardzo wiem po co dzieciom kolczyki, pomalowane paznokcie itp. ale to wybór ich mam.

Moje dziewczynki prędzej będą w błocie niż kosmetykach :-p

A ja problemu nie mam bo mam chłopa ;-). I ma mi wyrosnąć na 100% faceta a nie jakieś kolczyki, albo te takie dziury na pół ucha...
Sama miałam uszy przebijane po komunii i myślę że to był dobry wiek.
A te konkursy to oglądam na TLC dla beki, tylko tak naprawdę to jest smutne a nie śmieszne.

bra - wózek fajny :) My na 90 % kupimy Baby Design Sprint, chyba że nam w sklepie coś lepszego zaproponują.

Witam się na moment z Krzysiem na ręku:)

Dalej chorujemy, ale rosół się już gotuje. Szkoda, że Małemu nie mogę podac ;)
Ja się zgadzam z hope. Niedawno w rozmowach w toku były takie 5-7 letnie dziewczynki, chodzace na wysokich obcasach, malujące sie itp.itd. i rodzicom to pasowało. Z tego wszystkiego wydaje mi sie, ze kolczyki sa najlepsze, ale nie wiem jak bede miala dziewczynke, to w jakim wieku jej na to pozwole, zobaczymy :-)

ja bde przebijala teraz albo na lato zalezy co powie ten facet bo cos kojarze ze zima niechce przebijac zeby czapki nie przeszkadzaly na poczatku. Juz uzgodnilam ze z mala pojdzie M i tesciowa ja bede na dworze czekala jako pocieszycielka wrazie co:p

my nie mamy tych wątpliwości :-p bo mamy siusiaka(dorodnego- jak powiedziała pediatra:-D pod odkopaniu go z fałdki )
chociaż mam nadzieję,że mi nie odbije kiedyś jak się "dorobię" córy, żeby robić z niej małą starą.Wystarczy ,ze matka się "pindrzy" :-D
a te konkursy są straszne, tylko w stanach mogli wpaść na taki pomysł>Hamburgery robią swoje;-)

poza tym dużo zdrówka dziewczyny! nie dawać się chorobie
u nas katarek sporo mniejszy

Alex nie wiem jakie kosmetyki Ci polecono, ale np Emolium w necie jest o połowe taniej.np na allegro

Ostatnia edycja:
zastanawiałam się o jaki konkurs chodzi
ale już wiem..
dla mnie to też straszne niszczyć tak dzieci i robić z nie "dorosłe" małe modelki :/
malują... o nie.. po co dziecku niszczyć skórę...:/

a co do majówkowego temperamentu to nic nie powiem ;-) każda ma swoje zdanie :-p

persefona właśnie masz rację też tak pisałam że albo całkiem małym dzieciom , albo już akim większym ok 10 lat co wsyztsko zrozumie :-)

kkarolq zależy jaką masz czapę dla dziecka... bo jak podszywaną od środka gładka to mogą nie przeszkadzac.. ale wytłumacz to kolesiowi ;-) jak powie że nie .. to nie przegadasz :-p

chorowitkom zdrówka a ja za niedługo jadę na lotnisko ... nie chce mi się ale się ciesze bo kum pela wkońcu wraca :-)

ja jeszcze tam, nie bylam szwagierka przebijala jej mala ma juz 2 lata i wlasnie cos mowil tylko teraz nie pamietam czy na lato nie czy na zime;P I wiem ze on po skonczeniu 6 miesiecy;P wiec jak najdzie czas pojde i sie dowiem wszystkiego:p

reklama
wisienka, a może to osłabienie? Bierzesz witaminy?

Co do przebijania Maluszkom uszu, chciałam znać Waszą opinię, od kiedy planujecie . Ja uważam że Maja jest jeszcze za mała, ale nie wiem kiedy to zrobić, bo słyszałam że większe dzieci szarpią sobie potem te kolczyki rączkami, albo jedno ucho dają przebić a drugiego już nie, bo bolało. Dwie pary kolczyków już na Nią czekają, raz po raz (łącznie z teściową) ktoś pyta kiedy przebijemy, a ja się cykam.

Nadia też już ma kolczyki na razie tylko w pudełku, a przebijemy na roczek. Na razie uważam że jest za malutka i kolczyki mogą jej przeszkadzać w spaniu, no i czapka też się może zahaczyć.

Wisienka zdrówka życzymy
Mama2119 ​witaj

Do góry