reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Maj 2011

Dzień dobry :-)

U nas wieczorem i pół nocy lało a nad ranem przyszedł mróz... I teraz siedzę i czekam aż słońce dojdzie do mojego samochodu i mi szyby rozmrozi bo inaczej 10 minut skrobania mega skorupy lodu. I popijam kawusię.

A zaraz się zbieram na budowę malować :-):-):-)

Paula od wczoraj mi coś kaszle :crazy:

reklama
Dobry dzień:-)

U nas wczoraj cały dzień popadało, dzisiaj na szczęście nie pada, także jak się ociepli zaliczymy spacerek.

Lepi różnie z nią bywa np wczoraj mimo braku snu nie było potoków łez, ale marudzenie nr 1, ale czasami jak nie może zasnąć są i potoki łez, a u nas no nie pomaga, że wyjdę z małą na spacer i na spacerze zaśnie, ona zaśnie, ale śpi tylko do momentu kiedy jest ruch, np wózek jedzie, jak tylko wózek się zatrzyma jest pobudka. Tak samo w aucie, jak tylko stoimy na czerwonym Marti się budzi. Żeby się porządnie wyspać musi zasnąć sama w łóżeczku, a to nie zawsze się udaję.
Mama2119 witamy:)

A teraz uciekam bo Kluchowi się w bujaczku znudziło.

Siemka :-)

Mega piękne słoneczko bije mi zza okien ale brrr zimno tylko 3 st. :tak::-)
dzisiaj dużo spraw na głowie a jutro 18stka o której Wam mówiłam więc weekend mogę być mało aktywna za co z góry przepraszam :tak:

Matusia- u Nas na pewno Kamcia już przebiła uszka niuni więc jej pytaj co i jak :-)
Marzenka- zdróweczka dla Pauli :tak: , mój Szymek nadal kaszle i ten katar .... :angry: nie mam pojęcia co jest mam nadzieję że do poniedziałku leki zadziałają bo szlag mnie trafi jak będę miała wydać koleją kasę na leki! :no::wściekła/y:
Kamia- miłego prasowania :-) mnie czeka poskładanie prania i wstawienie
Jolek- buźka kotek dla Ciebie :* ot tak:)
Alex- hmm nie wiem co poradzić bo kurcze czasami skuteczność tych specyfików jest wątpliwa i wystarczy jak Salsera napisała stara poczciwa Ziajka a uczulenie na jakieś jedzonko macie wykluczone ?

Witam po dlugiej nieobecnosci... nie dam rady nadrobic:( Najpierw ja sie rozchorowalam potem zarazilam malą lezalysmy trzy dni w szpitalu ale juz jest dobrze.
Postaram sie teraz byc na biezaco ale nie obiecuje bo mam jakies problemy zdrowotne, od kilku dni strasznie koluje mi sie w glowie... Jak tak dalej bedzie to znowu bede musiala odwiedzic lekarza.... masakra

Dzień dobry :)

Futrzaczku
dziękuję :*
U nas od rana pogoda nie ciekawa . Najpierw deszcz teraz słońce i chmurzyska ciemne krążą.
Nie wiem co jest grane ale Igi nie chce nam jeździć samochodem. Wkładamy go do fotelika a ten zaczyna się drzeć w niebogłosy :(
Zmykam bo cosik mi tu zaczyna niemiło pachnieć...

wisienka, a może to osłabienie? Bierzesz witaminy?

Co do przebijania Maluszkom uszu, chciałam znać Waszą opinię, od kiedy planujecie . Ja uważam że Maja jest jeszcze za mała, ale nie wiem kiedy to zrobić, bo słyszałam że większe dzieci szarpią sobie potem te kolczyki rączkami, albo jedno ucho dają przebić a drugiego już nie, bo bolało. Dwie pary kolczyków już na Nią czekają, raz po raz (łącznie z teściową) ktoś pyta kiedy przebijemy, a ja się cykam.

marzena jolkaaa buziaczki dla dzieci :*
mama 2119 witaj wśród majóweczek :-)

matusia ja przebijałam
np Viki jak miała 3 miesiące , a Emci jak miała 4 bo musiałam czekać na szczepienie (nie wiem czemu z Vi nie było takiej potrzeby ale to pewnie przez to że inny zakład był )
Viki uszka przemywałam solą fizjologiczną rano a wieczorkiem w kąpieli zwykłą woda i nic jej nie ropiało wogóle
a Emcia dostała specjalny jakiś płyn kosmetyczny lecz nie używałam go tylko robiłam tak jak z Vi i też jej nie ropiały
tylko muspisz pamiętac o pokręcaniu kolczyków
no i nie wiem od ilu można w pl robić ale moja kumpela tez robiła dziecku 3 miesięcznemu także najlepiej popytaj w zakładach :-)
będziesz pewniejsza..
przebicie nie boli .. Emka zapłakała chwilę jak jej przemywali już po przebiciu (chyba)spirytusem , ale jak odjęła waciki to przestała :-)
co jeszcze Vi nie płakała wcale
i miały przebijane różnymi metodami Vi jak każdy najpierw jedno uszko potem 2 a Emma 2 na raz z 2 pistoletów przez dwie osoby...:-) oba sposoby są dobre wg mnie :-)
matusia zgodzę się że większe dzieci szarpią za uszka dotykają sobie bo cos tam jest nowego,.. i uszka się paprzą.. jak patrzę na Vi i miałabym jej przebić teraz to w życiu bym nie poszła bo to dziecko jest szalone jeszcze by w nagłym momenie się obruciła i miała dziurkę nie tam gdzie trzeba :-p albo darłaby sie w sklepie bez powodu :-) no i pewnie by czuła ból..
a takie maleństwo nie czuje bólu , jedynie jak już to przez chwilę.. przyzwyczaja się że mka od zawsze na uszach kolczyki :-)
i tyle..
Vi nie ciągnie teraz kolczyków bo wie że zawsze tam były i są ..:-)
jak jej zmieniam nie boi sie bo nie pamięta czy to bolało czy nie :-)
no tyle ode mnie , jak co to jeszcze możesz popytać :-)
nie cykaj się to mniej boli niż szczepionka.. bo przebija się w płatek ucha który praktycznie nie boli wcale :-)
ani krew nie leci ani nie wbija sie nic w mięśnie toak jak podczas szczepienia...
będzie dobrze ...

witam sie i ja :)

dzionek słoneczny ale zimny, Lenusia zakatarzona, mnie boli gardło, więc na spacerek raczej nie wyjdziemy, chyba, że M ją weźmie. była u mnie mama, trochę mi pomogła, teraz czekam na M :)

prawdopodobnie wybraliśmy spacerówkę dla Lenki, bebe confort loola up. w gondoli prawie się nie mieści. moja mama nie może wyjść z szoku, jak małe są teraz głębokie wózki. sama wspomina, jak moja siostra miała ROCZEK! i jeszcze ja woziła w gondoli, mieściła się bez problemu :D teraz to chyba nie do pomyslenia.

kosmetykli to Ziaja wiele razy mi udowodnily, że nie ma co inwestowac nie wiadomo ile pieniędzy, bo te sa naprawdę dobre :) bardzo pomogły mi w latach "nastoletnich" gdy miałam trądzik.

co do przebijania uszu, to ja nie pochwalam robienia tego u malutkich dzieci, nie widzę sensu. sama przekułam swoje gdy miałam ... 20 lat ;) i jakos nigdy wczesniej nie czułam, że mi ich brakuje ;)))

nowa mamusiu witaj :)

reklama
wow 20 lat :-) szacun
ja bym nie mogła tylke wytzymać :-) bo ja zawsze jak sroczka musiałam mieć coś uwieszone na uszach , szyi i rękach :-)
zawsze jakies bransoletki , żemyki koraliki... no i kolkczyki oczywiście :-)

ale to wiadomo ze jak kto woli :-) jedni wolą wcześniej , innie nie chcą..
ja tylko jestem tego zdania że jeśli ktoś chce małemu dziecku przebić to im mniejsze ty,m lepiej..
inni wolą czekać aż dziecko samo zdecyduje , to nie ma co pytać czy boli i na czym to polega :-) bo wiadomo że starsze dziecko już w połowie samo dba o swoje kolczyki ;-)

lecę bo jade na lotnisko po moja kumpeleczke :-)

Do góry