reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Maj 2011

Salsera - co za babka :szok: niezła agentka. Nie idź tam więcej i już ;-)A jak piszesz o swoim Mikołaju to jakbym moją Małą widziała, normalnie w nocy dziecka nie ma, a w dzień jakby diabeł w nią wstąpić przy cycku źle bo za bardzo leci, leci mniej to źle bo trzeba trochę pociągnąć i non stop wnerwa ma, w łóżeczku źle, w wózku źle, jedynie dobrze u mamusi na rękach;-) u tatusia też za długo nie pobędzie bo on nie pachnie mlekiem. Nadchodzi wieczór to bite trzy godziny przy cycu siedzi :szok:Śpi po 10-15 minut jak jakiś zając pod miedzą. A ja od chodzę od zmysłów bo zastanawiam się czy chociaż nie głodna bo skoro tyle spędza przy cycku :eek:

A tak w ogóle to się Witam :-)

reklama
Witam się popołudniowo,
chyba jakaś pogoda się klaruje bo mniej leje i słońce świeci.
Wczoraj moja sis mnie dobiła, u mnie leje za oknem a ona do mnie ,że lezy w hamaku i się opala .. grrrr;)
No ale może od jutra będzię lato!
majapolka- tak ja mam tą bez hormonów, bo na tym mi zależało.Na razie bez jakichkolwiek skutków ubocznych- a mija miesiąc 15tego.
Co do plastrow silikonowych- to one są może i fajne- ale naklej sobie na bliznę po cc,nawet na ogolone włoski- to i tak jak beda wyłazić to plaster(czy żelek właściwie- bo ten plaster jest bardziej żelowaty) będzie się odklejał.No i jak masz jeszcze wałeczek na blizną-to on tez powoduje odklejanie- testowałam ten plaster, bo chciałam byc mądrzejsza od lekarza- zamiast smarować się codziennie żelem silikonowym i czekać te 3 min aż wyschnie- wymyśliłam sobie plaster- w końcu to to samo.To samo owszem- ale niestety nie trzyma się jak powinien. I wróciłam grzecznie do smarowania żelem.I połowy blizny już nie widać:)))
salsera współczuje babci- trzeba było jej zostawić małego na 2 godziny jak taka mądra, ciekawe czy byłby cichutko:D
chociaż z drugiej strony to szkoda synka narażać.Ale babsko.

Ostatnia edycja:
Krzyś to też dzienny diabełek. Dziś 3 razy uciął sobie drzemkę po 20 min. a tak czuwa. Wyszłam z nim przed chwilą na spacer, tak ryczał jak bym mu nie wiem co robiła. Próbowałam na wszelkie sposoby uspokoić i nic z tego. Tylko ludzie się gapili. No to wróciliśmy na syrenie, a teraz cyc na uspokojenie.
salsera "pozazdrościć" babci.

karolq żel nazywa się Strataderm, ja mam opakowanie 20g i takie wystarcza na kuracje na bliznę po cc.Kosztuje w aptece internetowej 140 zł.(mi udało się kupić za niecałe 100zł)To samo to Dermatix i jeszcze jakiś inny(inna nazwa i firma).Wszystkie są w tej zblizonej cenie.

wow salsera współczuję :szok: też bym się tam więcej nie pokazała.. ehhh

a tak na marginesie dla wszystkich to wiem że się fajnie pisze tu na klażdy temat ale o spaniu mamy oddzielny:tak:

Wrocilysmy ze spacerku kolo 17-tej,,
nie bylo tak zle dzisiaj, mleczko dostala odciagniete z butelki, bo juz cycuchy z powrotem sie napelnily i przeciekaja, po tym malym kryzysie, wiec nie bylo darcia sie i wkurzania przy cycku... choc calkiem cicho nie byla, nie nie....
spac tez za duzo nie spala, za to ogladala swoj wozek z zaciekawieniem od srodka, i pozwiedzala u cioci na raczkach plac zabaw :-)

Ohhh potrzasnac Polka to ja mam nieraz ochote, jak sie tak drze to szaluuuu dostaje powoli.. a raczej juz szybko.. szkoda ze nie mam komu jej oddac na chwile zeby samej ochlonac .. masakra .... 24h ...

Apropo antykoncepcji nie chce tabsow za bardzo.. bo dostalam kiedys mega fotouczulenie, i pare lat sie meczylam, po sloncu wysypka itp okropnoscccc uciazliwa na maksa, ,,
tabl.juz kilka lat nie bralam, antykonc.w sumie malo stosowalismy, rzadko jakiejkolwiek,,,,, i po kilku latach dopiero ciaza..
Ale z tabl. to Novynette wlasnie najkorzystniej wspominam.. za to o tej Azalii czy jak to tam sie nazywa nic gin.nie wspominal tylko o Cezarette.. ale hope pisze o mega skutkach ubocznych :/ Wkladke tez wole bez hormonow, tej z kolei lek.nie poleca.... dooopaaaaaaa :/

Pozdrowienia dla wszystkich bb-ciotek od ainy - jest dzisiaj w drodze do swojego rodzinnego miasta :)) i powinna jutro sie pojawic juz :))

Cześć kobietki :) dziś piątek tygodnia koniec i początek.:-D
Jaka tu cisza... hop hop gdzie się wszystkie podziały??????????????

ja jestem...

jolek weekend się zbliża to sama wiesz ;-)
wszystkie się wymywają z domu ...
u nas ładna pogoda więc pewnie też mnie później nie będzie heheh

reklama
Witajcie :)
U mnie dziś pochmurno od rana, teraz pada deszcz i moja Zośka strasznie marudna jest na tą pogodę:confused2:. Od 15 minut drzemie, może pośpi troszkę wreszcie... bo stale coś chce. W domu nic nie zrobione, na obiad chyba już nic nie wymyślę (będzie jajko sadzone), góra prasowania rośnie...
Znowu płacze...

Do góry