reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Maj 2011

Witam sie z Wami piątkowo. Dziś moje młodsze słonko sieę pochorowało i nocka nie przespana, katar i kaszel pełną gębą cos strasznego. Lekarz zaliczony i teraz śpi chyba sama się położę bo nie wiem jaka noc przede mną.
Dziewczyny ale poruszyłyście ciężki temat, przyznam że boję sie nawet myśleć o takich rzeczach, wierze że wszystko bedzie dobrze codziennie się o to modlę i mam nadzieję że ten na górze mnie wysłucha.
Życze wszystkim mamusią miłego wekendu, nie wiem czy zajrzę bo wraca mój mężuś po tygodniowej nie obecności i zawsze coś wymyśla na wekend, wiec pewno gdzieś sie wybierzemy.
Pozdrwaimwas cieplutko

reklama
Witam was

Postanowilam sie ujawnic:zawstydzona/y: Na poczatku troche sie tu udzielalam i moze czesc z was mnie pamieta.Mam nadzieje ze ponownie przyjmiecie mnie do swojego grona.Tak was czytam i o waszych obawach i napisze wam ze chyba kazda z nas je ma i bedzie miala do konca ciazy:-( Ja nadal nic nie wiem czy jest wszystko w porzadku.Musze czekac do srody a wtedy wszystkiego sie dowiem a co najwazniejsze czy z dzidzia wszystko w porzadku:-( Niestety tak jest w Angli i nie zmienia tego tylko ze wzgledu na mnie.Pozostaje mi tylko uzbroic sie w cierpliwosc i czekac:zawstydzona/y:

Kama83 - WITAJ !!!! I spokojnie. Na pewno wszystko z dzidzią OK. No bo jak inczej.
Ps. Śliczny synuś. Przystojniak z niego będzie.

W propo nieobecności naszych brzydszych połówek całymi tygodniami. To mój dopiero co wrócił po 3-tygodniowej nieobecności a od stycznia szykuje się kolejna - tym razem dwumiesięczna. MASAKRA.
Dodam tylko że w zeszłym roku nie było go 6 miesięcy. Wrócił na 3 miesiące przed weselem. Tak to wszystko było na mojej główce bo on to tylko na weekendy wpadał. Co zrobć ...

Ja też tęsknie za swoim Misiem niestety nadal mieszkamy oddzielnie:-( Próbowałam wrócić do domu ale niestety od razu się duszę a dzidzia jest najważniejsza dlatego musimy się jeszcze pomęczyć. Lada dzień mamy coś wynająć:-(

Dziewczyny, czy któraś z was była na L4 z innego powodu niż ciąża, ale teraz w ciąży??
Ale do rzeczy: moja ginekolog mi powiedziała, że rodzinny też wystawi mi zwolnienie w razie potrzeby, zaznaczając, że jestem w ciąży i będzie 100%.
No i teraz, gdy dopadl mnie wirus żołądkowy dostałam zwolnienie od rodzinnego. Ale nic tam o ciąży nie było napisane. M pojechał wyjaśnić do pani z okienka, która wypisywała zwolnienie i ta mu z łaski poprawiła, ale i tak powiedziała, że dostanę 80%...bo tylko od gina jest 100%...

Każdy mówi coś innego:baffled:! Jesli tak bedzie, to kurcze bardziej opłaca sie całe 9 miesiecy siedzieć na L4 od gina, niż rzetelnie pracować!!!

Napiszcie, jesli macie w tej kwestii jakieś doświadczenia.

jak masz na zwolnieniu literkę "B" w rubryce kod- 13 i przyniosłaś na początku zaświadczenie o ciąży(chociaż z zaświadczeniem to różnie bywa przestrzegane) to jest jasne ,że masz zwolnienie z niezdolności do pracy przypadającej na okres ciąży.

ja też nie bardzo...

dziewczyny znacie jakiś wierszyk na roczek dla chłopca??
potrzebuję pilnie..
bo ja nic fajnego w necie znaleźć nie moge... :-(
może wy znacie, albo wasze dzieci dostały na kartkach??
do juttra do 12 musze wypisać kartkę...

reklama
jak masz kod B w oznaczeniu kodu, to jest to zwolnienie "ciążowe" więc kwalifikowane jako 100% płatne.
niezależnie od jakiego lekarza(oczywiście jeśli lekarz ma uprawnienia do wystawiania L4)
Tak na przyszłość- bo też się może zdarzyć- przy pobycie w szpitalu podczas ciąży też jest 100%, a nie 80% jak w przypadku "szpitalnego".

Ostatnia edycja:
Do góry