reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Maj 2011

Młoda i piękna ja też wczoraj zauważyłam, a raczej "wybadałam" że mam jeszcze w środku szwy. Miały byc niby rozpuszczalne a nadal tam są i nadal dość grube te nitki... Zmartwiłam się bo kurcze juz miesiąc minął od porodu. Nic się z tym nie dzieje, nie boli, nie piecze, nie czuję żadnego dyskomfortu. Czytałam w internecie że te wewnętrzne się dosyć długo rozpuszczają, nawet 6-7 tygodni i dłużej, ale i tak mnie to martwi.. Boję się o to, że położna powinna mi je była zdjąć..

reklama
Cześć mamuśki. Pogoda do bani nic się nie chce a w dodatku młody nic tylko u mamusi na rączkach by siedział.

My Igora kąpiemy po 21szej,potem całe rytuały wycierania smarowania ubierania a potem cycuś :) no i mały zasypia sam przed 23cią :) z reguły wstaje około 5rano na jedzonko i potem dalej 3 godzinki spania, ale ostatnio różnie mu to idzie. Wczoraj np. obudził się po 24tej i potem pobudka co 2,5 godziny.
Pierwszą baję też ma zaliczoną, bo dostał od dziadków książeczkę więc tatuś mu czytał:) leżał grzecznie i słuchał.

Widzę,że ze nie tylko Igor nie chciał smoczka AVENTY. Ciumkał ale bez przekonania i po chwili wypluwał a z CANPOLU chwycił od razu :)

Alex trzymam za Was kciuki &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&

Jolkaa - ja właśnie mam tam jakąś wiszącą nitkę za którą lekko cignęłam i nie idzie i pentelkę albo dwie. Ciągnie mnie to trochę jak siadam czy jak dupskiem przesunę po łóżku. Może trzeba kąpiel zaryzykować i dłuższe moczenie tyłka w ciepełku.

Hejka :-)

Przepraszam że Was zaniedbuję :-p ale ostatnio nie mam czasu na BB :-( jakoś ciągle coś się dzieje a jeszcze możliwe że teraz na ten długi weekend wyjedziemy do mojej siostry i Ja zostanę tam z dzieciakami na miesiąc a mąż wróci do domku sam :-( tak więc chcemy jak najwięcej czasu ze sobą teraz spędzać :tak::-).

Alex- trzymam kciuki za Was!

My kąpiel mamy 19.30-20 a potem cycuś i spanko :-):tak: a małego do łózka też tylko na karmienie jak coś ( bo tak to raczej go na siedząco karmię) i z powrotem do siebie idzie - raz że się boję z Nim zasnąć a dwa żeby się nie przyzwyczaił :tak:

Witam się poweekendowo.

Alex kochana oby Was nie zatrzymywali! &&&&&&&&

Pogoda u nas kijowa dzisiaj. A ja się też źle dzisiaj czuję i nie wiem o co chodzi. Czuję się słaba jakaś, pobolewa mnie blizna po cc, trochę kłuje mnie w mięśniach i kościach, ale gorączki nie mam. Najchętniej to bym się położyła i spała.

Młody nie dzisiaj w nocy nie oszczędził :( Późno zasnął, szybko wstał na karmienie, potem następne i już nie zasnął. A dla mnie 6 godzin spania łącznie to za mało bo ja śpioch jestem! Potem jeszcze koło 10 rano zasnął koło mnie w łóżku a ja z nim. Ale takie dosypianie to tylko mnie czasem rozmymła i dalej zdechła jestem.

Jeszcze wczoraj miałam chyba jakiś kryzys laktacyjny bo piersi miękkie, wycisnąć kropli mleka się nie dało i mały ewidentnie nie dojadał, bo po jedzeniu budził się po maks 2 godzinach i był głodny. Dzisiaj po wczorajszym cycoleniu częstszym piersi mnie kłują.

Zły dzień dzisiaj :(

Alex, trzymam kciuki, żeby wszystko dobrze poszło. Niestety przekonałam się co to znaczy jak taki maluch jest przez dłuższy czas w szpitalu i nikomu tego nie życzę. Trzymajcie się ciepło, musi być dobrze!

Jolka, Piekna i młoda - lekarz, który mnie zszywał przestrzegał mnie, żebym czasem nie dała sobie wyciągać przez położna szwów, bo są rozpuszczalne. Więc spokojnie! Co prawda nie "badałam" się wewnątrz, czy się rozpuściły, czy nie, ale zewnętrznie nic już nie widać. Kiedyś w wannie po krótkiej kąpieli znalazłam pętelkę :-p, ale nic się nie rozeszło, więc pewnie w środku, w tkance sie nić rozpuściła, a pętołek odpadł.

Moja mała od 11 prawie wcale nie śpi:dry:...

Witam się.

Nie mogę was czytać, bo coś mi się od wczoraj w forum zrobiło, wszystkie polskie czcionki są zastąpione przez jakieś dziwne znaczniki, nie da się tego czytać ani rozumieć. Całe forum jest po angielsku. Tylko BB, reszta stron chodzi normalnie. Coś wcisnęłam czy się forum znowu sypie?

reklama
Do góry