reklama
U mnie też ok
Alex trzymam za was kciuki, wszystko będzie dobrze.
Moje bąbelki śpią więc witam wieczoeową porą. Mój maluszek przeszedł dziś chrzest bojowy z butelką, jutro ide na dłuższe posiedzenie do fryzjera wię muszę zostawić dla niego mleko, i powiem wam że kiepsko mu to szło, walczył strasznie, po kilku minutach załapał i wypił ładnie ale ciężko go butlą nakarmić, to chyba dlatego że on nie cierpi smoka:-). Trochę się denerwuję tym jutrzejszym wyjściem
Alex trzymam za was kciuki, wszystko będzie dobrze.
Moje bąbelki śpią więc witam wieczoeową porą. Mój maluszek przeszedł dziś chrzest bojowy z butelką, jutro ide na dłuższe posiedzenie do fryzjera wię muszę zostawić dla niego mleko, i powiem wam że kiepsko mu to szło, walczył strasznie, po kilku minutach załapał i wypił ładnie ale ciężko go butlą nakarmić, to chyba dlatego że on nie cierpi smoka:-). Trochę się denerwuję tym jutrzejszym wyjściem
bra00721
Fanka BB :)
uff po walkach Lenka usnęła. co jest z tym wieczornym płaczem... i to ani smoczek wtedy-obojętnie jaki, ani kołysanki, ani bajki, ani cycuś- nic ... jak sie uspokoi na chwilkę to za chwilkę znowu jakby się jej przypominało, że ma płakać. najgorsze jest to, że aż się zanosi. i człowiek niby wie, że nic jej nie jest, że pieluszka czysta, brzuszek pełny, miłości od rodziców full a i tak serce boli
Mój maluszek dziś w dzień przespał łącznie może dwie godzinki... Teraz dopiero udało mi się go ululać, mam nadzieję że pośpi chociaż do 3:00. Męczy mnie to odciąganie mleka (trwa ok pól godziny) bo muszę i tak małego karmić butelką i w nocy tak mam 1-1,5 godziny do tyłu... Poczekam jeszcze trochę ale jak brzuch się zagoi i piersi nie ruszą pełną parą to odpuszczę to sobie bo po 10ml z jednej piersi na jedno odciąganie to trochę mało....
marzena9
Karolka ja tak walczyłam z pierwszym dzieckiem i wytrwałam 3 miesiące i ani dnia dłużej. A noce były okropne. Najpierw mała godzinę jadła z butli a potem ja godzinę maltretowałam się maszynką. Współczuję serdecznie tej katorgi i oby jednak mały zaczął jeść z piersi.
Ja tak w szpitalu się męczyłam żeby nie dokarmiać sztucznym, a młody leniuszek średnio cyca ciągnął. Najpierw go karmiłam a potem odciągałam na następne karmienie. Średnio między karmieniami spałam po 1,5 godziny.
persefona
Witam
Alex kochana trzymam kciuki &&&&
karolka ja mam patent na szybkie szykowanie mleczka,ale tu chodzi o przyrządzanie mleka w proszku. A robię to tak,że podlączam podgrzewacz na noc i ustawiam na 1, wstawiam do niego butlę z przegotowaną wodą,a gdy mały się budzi dostaje cyca, a potem jak ma mało to rachu-ciachu i już mleczko gotowe;-)
bra mój też się zaraz zanosi-ale jemu zazwyczaj o coś chodzi i od razu wtedy krzyczy
paula nie martw sie,jak mały zgłodnieje to na pewno wciągnie bez problemu
A mój brzdąc dziś obudził się o 4:30 i też miał oczka jak 5zł:-) Przypomniało mu się,że dawno sufitu w pokoju nie oglądał;-)Mój M obudził się o 5:00 do pracy i oboje patrzymy na niego,a on nam wysłał uśmiech od ucha do ucha-ale słodziuch był
Aha i mały śpi z nami w łóżku-jakoś czuję się bezpieczniejsza jak np. ulewa czy coś. A smoczki ma dwa o anatomicznym kształcie: jeden z TT (0-3 m-cy) i drugi z BabyOno (0-6 m-cy). Obydwa ssa,ale jakoś specjalnie za nimi nie przepadaJak zaśnie,to zaraz wypluwa.
AAA mam pytanie z innej beczki,troszkę intymneCzy wróciłyście już normalnie do spraw damsko-męskich???;-)
Alex kochana trzymam kciuki &&&&
karolka ja mam patent na szybkie szykowanie mleczka,ale tu chodzi o przyrządzanie mleka w proszku. A robię to tak,że podlączam podgrzewacz na noc i ustawiam na 1, wstawiam do niego butlę z przegotowaną wodą,a gdy mały się budzi dostaje cyca, a potem jak ma mało to rachu-ciachu i już mleczko gotowe;-)
bra mój też się zaraz zanosi-ale jemu zazwyczaj o coś chodzi i od razu wtedy krzyczy
paula nie martw sie,jak mały zgłodnieje to na pewno wciągnie bez problemu
A mój brzdąc dziś obudził się o 4:30 i też miał oczka jak 5zł:-) Przypomniało mu się,że dawno sufitu w pokoju nie oglądał;-)Mój M obudził się o 5:00 do pracy i oboje patrzymy na niego,a on nam wysłał uśmiech od ucha do ucha-ale słodziuch był
Aha i mały śpi z nami w łóżku-jakoś czuję się bezpieczniejsza jak np. ulewa czy coś. A smoczki ma dwa o anatomicznym kształcie: jeden z TT (0-3 m-cy) i drugi z BabyOno (0-6 m-cy). Obydwa ssa,ale jakoś specjalnie za nimi nie przepadaJak zaśnie,to zaraz wypluwa.
AAA mam pytanie z innej beczki,troszkę intymneCzy wróciłyście już normalnie do spraw damsko-męskich???;-)
Ostatnia edycja:
reklama
Futrzaczek
Mamusia dwóch synusiów!
Hejka :-)
Dzisiaj kolejny dzień chłodniejszy ale to dobrze bo mamy trochę spraw do załatwienia autem na mieście a klima Nam się popsuła
Jedziemy m.in do szpitala na powtórne badanie słuchu u Filipka potem wieści na lekarzowym.
Buziaki i miłego dnia :-)
Dzisiaj kolejny dzień chłodniejszy ale to dobrze bo mamy trochę spraw do załatwienia autem na mieście a klima Nam się popsuła
Jedziemy m.in do szpitala na powtórne badanie słuchu u Filipka potem wieści na lekarzowym.
Buziaki i miłego dnia :-)