reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Maj 2011

reklama
U mnie też ok
Alex trzymam za was kciuki, wszystko będzie dobrze.
Moje bąbelki śpią więc witam wieczoeową porą. Mój maluszek przeszedł dziś chrzest bojowy z butelką, jutro ide na dłuższe posiedzenie do fryzjera wię muszę zostawić dla niego mleko, i powiem wam że kiepsko mu to szło, walczył strasznie, po kilku minutach załapał i wypił ładnie ale ciężko go butlą nakarmić, to chyba dlatego że on nie cierpi smoka:-). Trochę się denerwuję tym jutrzejszym wyjściem:tak:

uff po walkach Lenka usnęła. co jest z tym wieczornym płaczem... i to ani smoczek wtedy-obojętnie jaki, ani kołysanki, ani bajki, ani cycuś- nic ... jak sie uspokoi na chwilkę to za chwilkę znowu jakby się jej przypominało, że ma płakać. najgorsze jest to, że aż się zanosi. i człowiek niby wie, że nic jej nie jest, że pieluszka czysta, brzuszek pełny, miłości od rodziców full a i tak serce boli :(

Mój maluszek dziś w dzień przespał łącznie może dwie godzinki... Teraz dopiero udało mi się go ululać, mam nadzieję że pośpi chociaż do 3:00. Męczy mnie to odciąganie mleka (trwa ok pól godziny) bo muszę i tak małego karmić butelką i w nocy tak mam 1-1,5 godziny do tyłu... Poczekam jeszcze trochę ale jak brzuch się zagoi i piersi nie ruszą pełną parą to odpuszczę to sobie bo po 10ml z jednej piersi na jedno odciąganie to trochę mało....

Karolka ja tak walczyłam z pierwszym dzieckiem i wytrwałam 3 miesiące i ani dnia dłużej. A noce były okropne. Najpierw mała godzinę jadła z butli a potem ja godzinę maltretowałam się maszynką. Współczuję serdecznie tej katorgi i oby jednak mały zaczął jeść z piersi.

Marzenko j nie przystawiam do piersi i już nie będę, czekam tyko czy się ruszy czy nie jak nie będzie więcej mleka to odpuszczam to sobie bo to nie ma sensu.

Ja tak w szpitalu się męczyłam żeby nie dokarmiać sztucznym, a młody leniuszek średnio cyca ciągnął. Najpierw go karmiłam a potem odciągałam na następne karmienie. Średnio między karmieniami spałam po 1,5 godziny.

Witam
Alex kochana trzymam kciuki &&&&
karolka ja mam patent na szybkie szykowanie mleczka,ale tu chodzi o przyrządzanie mleka w proszku. A robię to tak,że podlączam podgrzewacz na noc i ustawiam na 1, wstawiam do niego butlę z przegotowaną wodą,a gdy mały się budzi dostaje cyca, a potem jak ma mało to rachu-ciachu i już mleczko gotowe;-)
bra mój też się zaraz zanosi-ale jemu zazwyczaj o coś chodzi i od razu wtedy krzyczy
paula nie martw sie,jak mały zgłodnieje to na pewno wciągnie bez problemu

A mój brzdąc dziś obudził się o 4:30 i też miał oczka jak 5zł:-) Przypomniało mu się,że dawno sufitu w pokoju nie oglądał;-)Mój M obudził się o 5:00 do pracy i oboje patrzymy na niego,a on nam wysłał uśmiech od ucha do ucha-ale słodziuch był:tak:
Aha i mały śpi z nami w łóżku-jakoś czuję się bezpieczniejsza jak np. ulewa czy coś. A smoczki ma dwa o anatomicznym kształcie: jeden z TT (0-3 m-cy) i drugi z BabyOno (0-6 m-cy). Obydwa ssa,ale jakoś specjalnie za nimi nie przepada:-pJak zaśnie,to zaraz wypluwa.

AAA mam pytanie z innej beczki,troszkę intymne:zawstydzona/y:Czy wróciłyście już normalnie do spraw damsko-męskich???;-)

Ostatnia edycja:
reklama
Hejka :-)

Dzisiaj kolejny dzień chłodniejszy ale to dobrze bo mamy trochę spraw do załatwienia autem na mieście a klima Nam się popsuła :confused2:

Jedziemy m.in do szpitala na powtórne badanie słuchu u Filipka potem wieści na lekarzowym. :tak:

Buziaki i miłego dnia :-)

Do góry