reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Maj 2011

reklama
bra mój Jasin też tak się denerwuje, nie wiem o co chodzi czy on jest spiący, a może o cos innego mu chodzi. są takie dni, ze cały dzień tak jest i nic nie mogę zrobić, ale zazwyczaj wieczorem.

Jasiek dzis wstał po 5, oczy ogromne ciekawy świata a ja półprzytomna. Teraz sam zasnął-CUD!!!

bra, u mnie z zasypianiem też hece straszne i to właśnie wieczorem. Już przed kąpielą nie chce jej się spać, a po kąpieli jeszcze bardziej rozbudzona. Zasypia koło 24 (kąpiel koło 21) i to u mnie w łóżku, potem już śpi z przerwami na karmienie, ale z zaśnięciem nie ma problemów. Najgorszy jest ten okres 19-24 i tak właściwie codziennie. W innych godzinach śpi bez problemu, albo leży sobie, ale nie marudzi.

hejka
Bra u mnie działo się to samo powód był jeden nie była głodna pomarudziła oddawałam mała mojemu Gregowi ponosił polulał i spokój był a jak przystawialam do cyca to ryk na nowo wiec smok w buziaka i spokoj i zasypiala na godzinke poltora a potem jak sie przyssawala to spala juz na noc

szkoda że dziś pogoda denna że strach wychodzic bo nie wiadomo kiedy spadnie deszcz a my dzis same po prawie 2 m-cach bycia z tatusiem

A od kiedy próbujecie wychowywać maluszki? Właśnie jakieś usypianie wieczorem. Mój w dzień wisi na cycu i śpi dwa razy po 3-4 godzinki a w nocy pośpi odrobinę i już marudzi. Rozmawiałam z konsultantką laktacyjną i jak najbardziej może wisieć na cycu, przysypiać i znowu parę łyków a mam go odkładać dopiero jak zaśnie na amen. W dzień ok, ale w nocy to masakra. Doradziła żeby spał z nami w łóżku, ale to nie jest rozwiązanie bo jak go potem tego oduczymy. Dzisiaj wzięłam go na trochę dla spokoju zeby chociaz godzinke snu ciagiem zaliczyć ale to nie jest wyjscie.
A w ogóle byliśmy na ważeniu i łobuz przybrał w tydzień 480gr :szok: Kto go uniesie za chwilę...

dzięki dziewuszki, pocieszyłyście mnie :) problem u nas tylko taki, ze mała zaczeła odrzucać smoka- będę musiała częściej próbować go dawać , to samo z butelką.

Bra my smoka mielismy avent mala niechciala kupilismy zwyklego nuk i teraz jest ok

Salsera no ja dla wygody mala wzielam do lozka i jest mi strasznie tym wygodnie bo sie wysypiam mala karmie na lezaco ja spie a jak ona sie naje to sama zasypia a tak w nocy uciekaly mi 2 godz przy kazdym budzeniu. Pozniej bede sie martwila odzwyczaic:p Przy 2 dziecku pewnie inaczej bedzie choc sama niewiem:p A tak kazdemu mowilam ze w zyciu malej nie wezne do lozka:p wygoda zwyciezyla:)

reklama
Salsera ja mam trzecie dziecko i też je biore do łózka , powiem ci ze łatwiej odzwyczaić maluszka od spani w łózku, niż podać na twarz ze zmecznia i nie mieć zadnej radoci z bycia mama

Do góry