reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Maj 2011

paula - dokladnie wczoraj tak u nas wygladalo ..

kurka..chce mala wykapac,, a ta sie napila od czasu tej pobudki i zasnela dalej twardo..na mojej rece...juz mi cierpnie...
musze ja wybudzic,, bo potem nie bedzie spac..aaaaa
babel maly spi tak slodziutkoo :)) :**
a po kapieli, przy ubieraniu zas bedzie larmo na caly blok... :/

a Wasze maluszki juz po kapieli i w lozeczkach??

reklama
Mój krasnoludek juz od godziny śpi, moja Madzia tez juz od 20 śpi Najstarsza rysuje jakieś gazetki z Barbi a A poszedł pojeździc na motorze.

nasz maluszek jest kąpany ok 19, potem karmienie i w międzyczasie tatusiowe czytanie bajki- dziś zaczęliśmy "misia paddington'a" ;) a po bajce usypianie przy mruczeniu "aaa kotki dwa" ;) tym sposobem ok 21 powinna spać... dzis sie udało :D

My tez staramy się kąpac małą 19-20. Ale różnie to wychodzi, bo zależy od tego, jak długo Zosia śpi, kiedy jadła itp. Zdarzyło mi się ją kapać o 22:sorry:, bo wróciłam ze spaceru, a ona głodna w ryk, więc nakarmiłam i po spaniu dopiero kąpanie.

noooo spi od 22.. troszke pomasowalam ja po pleckach (bardzo to lubi) kiedy zaczela kwekac po 3 minutach w lozeczku i zasnela ladnie..;))

tez kiedys mala kapalam o 22 bo wczesniej spala wieczorem twardo zmeczona po calym dniu marudzenia,,
ale ogolnie tez staram sie ja kapac tak miedzy 19-21-najpozniej

bra - juz czytacie bajeczki?? haha super, a jak mala-podoba jej sie, wykazuje zainteresowanie ? ;)):p

Witam się weekendowo. Dzisiaj u mnie durnowaty dzień. Rodzina przyszła do Pauli na urodziny więc od rana walka z porządkami. Albo raczej z brakiem motywacji :( Snuliśmy się od rana, ale zebrać się do roboty ciężko. Pogoda do bani u nas bo niby niezbyt gorąco ale duszno, chmury się zbierały ale... na tym się skończyło. Jeszcze wstaliśmy jak na nas super wcześnie bo mój A musiał pojechać na spotkanie w sprawie remontu po 7 rano. Potem ja jeszcze drzemałam ale o 9 trzeba było wstać. A normalnie to ja o 9 młodego karmię i jeszcze drzemka ze 2 godzinki :)

Potem musiałam jechać odebrać tort. I z Paulą przebić uszy - to jej prezent od nas plus oczywiście kolczyki :D Dzielna była moja pięciolatka bo tylko troszkę popłakała. Ja się chyba bardziej bałam od niej :D

Na szczęście młody dał mi się wyspać nawet bo spał w nocy cięgiem ponad 6 godzin! Tylko, że późno spać chodzi :( Ma takie cykle. Koło 10-11 po jedzeniu już nie zasypia tylko ma czas aktywności. Czasem siedzi cicho i patrzy się na rózne rzeczy w łóżeczku, huśtawce a czasem marudzi. I tak po 2 godzinach chce jeść i znów nie śpi. Trwa to tak do 16. Potem pada na twarz i śpi nawet ze 4 godziny. Wczoraj i dziś musieliśmy go budzić po 4 godzinach. Zjada i czasem zaśnie a czasem nie. Jak zaśnie to budzi się po godzinie i koniec. Potem po 2 godzinach znów je ale spać to nieeee. Ostatecznie po marudzeniu i cyrku zasypia czasem o 24 a czasem o 2:30. Drzemka przy cycu a po odłożeniu do wyrka oczy jak 5 zł i po kilkunastu minutach ryk, znów chce cyca i tak w kółko. Super jak zaśnie od razu po karmieniu ale jak nie zaśnie to siedzę sama w ciemnym pokoju bo mój A już śpi a ja bujam, karmię i bujam. Aż kolega zwiotczeje na rękach i da się odłożyć. Potem odsypiam do południa ale jak piszecie, że Wasze niunie śpi o 21 to szok. Tylko, że my też nie chodzimy spać sami przed 24. Jesteśmy sowy. Ale młody mógłby iść spać ;) Ale to nic. Paula też chodziła spać późno a po kilku miesiącach jak zaczęła spać całą noc bez wstawania w ogóle przestawiliśmy ją na spanie wcześniej.

Jutro znów mnie nie będzie bo teściowa ma imieniny i na obiad idziemy :/ Do d.... taki weekend w domu. Dobrze, że chociaż pogoda do bani to mniej szkoda.

my pluskamy sie o 19 czasem trochu wczesniej pozniej mala albo zasypia albo buszuje jeszcze z godzine lub dwie a pozniej klade sie z nia:) bo o 4-5 juz wstajemy na godzine lub dwie i pozniej spimy 2 godzinkki:)

reklama
Cześć laski:)

kąpanie u nas ok 20,czasami jak gorąco to jeszcze jedno koło południa.
Pogoda zapowiada się ładna:) Dzisiaj znów poza domem- jadę z koleżanką na zakupy.Od piątku była mamuśka u mnie, strasznie męczące są wizyty rodzinki, zwłaszcza,że ona wymaga uwagi non stop, bo inaczej foch.Więc tatuś prawie cały weekend zajmuje się synem(wczoraj mały miał dzień odreagowania -czyli wrzask non stop- bo poprzedniego dnia spał non stop),w końcu współtwórca dzieła też może:).A wczoraj wieczorem przyjechał masażysta , po wyjeździe mamuśki i był masaż, ale się zrelaksowałam,aż zasnęłam.

bra podziwiam ,że już za bajki się zabraliście, u nas chłopy:) co najwyżej oglądają wspólnie hokeja czy inne badziewie;).Ale zazwyczaj jest jedzonko, odbicie i chrapanko..

Ostatnia edycja:
Do góry