reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Maj 2011

dzięki dziewczyny, mi kazali się zgłosić po tygodniu od przeterminowania i z pewnością prędzej czy później wywołują ale chodziło mi o to czy od razu czy jednak jeszcze czekają aż samo sie zacznie? sąsiadka rodziła w tym szpitalu co ja będę i w podobnej sytuacji czekali aż się samo rozkręci i leżała prawie tydzień bezczynnie co mnie po prostu dołuje :sorry: bo nie wyobrażam sobie leżenia w szpitalu i "czajenia" się na każdy najmniejszy skurcz moim zdaniem jak przy obecnej mojej aktywności nic się nie dzieje to tym bardziej nic się nie wydarzy jak będę lezała :/ ach mogłoby się dzisiaj samo coś ruszyć i nie było by gdybania i oczekiwania

reklama
a ja sie nie mogę doczekać kiedy wsyztskie będą już rozpakowane...

kurde mam hemoroida chyba:eek::wściekła/y: muszę iść do lekarza po jakąś maść albo coś... ehhhh

Madzik bo KTG czasem oszukuje z tymi skurczami niestety ... może o to chodziło, ale jeśli pojawiają się regularnie to może faktycznie się zaczyna ... no i wcale nie musi boleć Cię brzuch ... równie dobrze może zacząć się od kręgosłupa ... jak czekałam na indukcje to przez tydzień naoglądałam się sporo zaczynających się porodów i właśnie sporo dziewczyn bardziej narzekało na plecy niż brzuszek ... trzymam kciukaski oby to już &&&&&&&
Julisia u mnie też by czekali do usr****ej śmierci, dopóki małego rabanu nie narobiłam ;) Ale z perspektywy czasu, lepiej jest poczekać aż dzidziuś sam się zdecyduje niż zmuszać go do wyjścia ... chyba że są jakieś przesłanki zdrowotne. Osobiście uważam że przeterminowanym powinno się robić test Oxy, który często jest takim impulsem zgrywającym wszystkie czynniki i później sam poród postępuje już naturalnie. W każdym razie co szpital to inna polityka, tak czy siak niedługo spotkacie się z maluszkami po tej samej stronie brzuszka. Indukcja nie ejst taka straszna ;) Trzymam &&&&&

Julisia, u mnie nie czekają tylko zaczynają działać 11 dnia. Oczywiście zastrzegają, że nie musi się od razu udać i taka indukcja może trwać 3 dni, ale do porodu już wtedy na bank w szpitalu.
Żelka, obyś miała rację:) Żeby chociaż te plecy były jakimś sygnałem:)

Julisia u nas na przyklad przeterminowane maja zglosic sie 8 dnia po terminie i wlasnie wywoluja. czeka mnie to w czwartek(suwaczek troche klamie).
Zelka mowisz,ze indukcja nie jest straszna? chcialabym Ci wierzyc, bo boje sie bardzo szczegolnie po tych wczorajszych skurczach ktore dla mnie byly dosc mocne a dla lekarza prawie zadne...

Witam:-)
My z Remisiem właśnie po spacerku. Naświetliłam go troszkę na słoneczku,ale nie za długo,bo się mały buraczek robił;-)Rano była też położna-a mały w najlepsze spał.Jak go wybudziła,to została okupkana i osikana:-D W przyszłym tygodniu mamy iść na kontrolę do pediatry. Aha i umówiłam nas w czerwcu na bioderka. Same wizyty..ehh..
Ja wykorzystuję sen malego na naukę.
86ania86 jak już są skurcze i czop odchodzi,to już bliżej niż dalej.Teraz tylko czekać na rozwój akcji.
madzik_k bóle kręgosłupa tez mogą być sygnałem przedpowiadającym poród. Ja takie miałam i niestety podczas porodu przerodziły się w bóle krzyżowe,których nikomu nie życzę...:no:

Co prawda nie wierzę już w te naturalne metody perswazji ale machnęłam wszystkie okna. Znaczy w sumie tylko szybki (może więc sekret sukcesu to mycie także ramy). Ponieważ ostatnio robiłam to ze 2 tygodnie temu to były ledwo przykurzone ale i tak widać różnicę a ja przynajmniej się czymś zajęłam. Po przerwie na kawkę idę na balkon z grubsza umyć balustradę i oskrobać gorszą farbę bo trzeba go pomalować i może to mojego męża zmobilizuje to działania.

reklama

kurde mam hemoroida chyba:eek::wściekła/y: muszę iść do lekarza po jakąś maść albo coś... ehhhh

Kup sobie czopki w aptece.

Salsera przypomniałaś mi że i ja mam okna do mycia,ale niestety u mnie jest taki defekt,że dwa dni deszczu i okna wyglądają jakby z rok myte nie były:(

Do góry