reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Maj 2011

Witam się poniedziałkowo.

Dzisiaj sama w domu siedzę. Tzn z małym tylko. Paula na wycieczce z przedszkola, mój A lata po świecie.

Mateusz akurat ma drzemkę. Pewnie pośpi z 45 minut i będzie marudził jak zwykle. Dzisiaj tydzień jak w domu jesteśmy :) Ooo właśnie posapuje więc pewnie zaraz zażyczy sobie dostawienia do bufetu :)

Może się zaraz zbiorę na jakiś spacer... Tylko trochę mam lęki że mi się obudzi w wózku i będzie się darł o papu a ja mam opory karmić przy ludziach ;)

reklama
aaaaaaaaa, kto wymyslil ten połóg ;) i to cholerne odchody...powiedzcie, pocieszcie...czy tak może być...miałam prawie 3 tyg czerwonawe krwawienie, nagle wylecial skrzep :/ wielkosci sliwki i tak jakby sie zmniejszylo na 2 dni, zrobilo sie brunatno-zoltawe, az tu nagle znowu rozowawe z czerwonymi takimi odchodami malymi...no masakra jakas ! nie wiem czy tak ma byc, czy tak moze byc ? czy lepiej to zbadac, i powiedzcie mi czy jak badaja to usg przez brzuch czy dopochow. bo boje sie ze te moje szycia po cieciu i peknieciu jeszcze beda bolaly jak cholera przy takim badaniu, tym bardziej ze nie wszystkie szwy mi sie rozpuscily.....

Emika dziewczyny gdzieś wcześniej pisały, że już im się prawie skończyło krwawienie a potem po np. wysiłku znów na czerwono. Myślę, że tak może być. Zanim bym wybrała się do lekarza to zadzwoniłabym do położnej swojej. Mi zostawiła numer i kazała dzwonić ze wszystkimi wątpliwościami.

emikaa ja też tak mam ;/ jednego dnia prawie nic nie leci, drugiego aby aby, a trzeciego krwi , skrzepów, śluzu, że hoho ;/

dziewuszki, tak w ogóle to ucałować was muszę :) za rady odnośnie kąpieli :) bardzo pomogły, mała już praktycznie nie płacze :)))) ah, gdyby nie wy ... ;)))

Ostatnia edycja:
współczuję wam tego połogu.. u mnie to byo lekkie krwawienie.. mało obfite i krótkie... skrzepy chyba tylko w szpitalu małam
z Vi miałam bardziej obfite krwawienie ale też krótko...
emilkka ale jak takie skrzepy to moze coś z łożyska tam zostało ż etakie duże?? ja nie wiem bo się nie znam...
jolek bez recepty po ciąży nic mi nie dadzą w aptece niestety:dry: musze iść do lekarza i on musi przepisac.. ale dzisiaj na WuCecie miałam naprawde ból przy załatwianiu się.... więc napewno mam hemoroida i to nawet wiem w którym miejscu bo czułam kłucie w jednym miejscu!! straszne

Kamcia współczuję. Ja używałam takich ziołowych czopków. Dostawałam je w szpitalu i potem spokojnie bez recepty kupiłam w aptece.

no u nas pewnie też są jakieś bez recepyty ale po porodzie musze mieć wszystko zatwierdzone przez lekarza... yhhh
a wolę tak bo przynajmniej wiem ze to mogę brać karmiąc piersią:tak:

Hejka
my już w domu :) Wypisali nas wczoraj i przyjechaliśmy na obiadek do domku. Nadrobię wszystko za jakiś czas zapewne bo na razie walcze z bólem tylka i pisze do was na stojąco, słabo mi sie troche robi zapewne ze zmęczenia i leje mi się z cycków strumieniami - chyba będę łapać wiaderkiem.
Synuś cudeńko, warto było czekać i sie umęczyć :p
pozdrawiam

reklama
Młoda i piękna witajcie w domku:) Ogarnij się trochę i wpadnij pochwalić się bobaskiem :)

Do góry