reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Maj 2011

Witam się popoludniowo!
Widzę, ze mamy nowe mamusie!!! Super!! Gratulacje!!!
U mnie się zaczęło...:crazy: mega mdłości przez cały dzień :zawstydzona/y: Żeby nie Wiki to pewnie cały dzień przytulałabym kibelek :sorry2: A tak to się nim muszę zająć i jakoś czas leci.. A najgorzej jest w pracy...
Ja o pierwszej ciąży powiedziałam dość szybko, bo w 6 tygodniu ale to dlatego, ze mieszkałam jeszcze z rodzicami i akurat zaczęły mi się mdłości i rożne inne rzeczy no i od razu były pytania... Teraz chce poczekać do końca I trymestru ale m chce już powiedzieć wszystkim...
W sumie moja mama będzie coś podejrzewać, bo ona siedzi z Wikim jak ja jestem w pracy no a jak pójdę na zwolnienie to zaraz co, jak, gdzie, dlaczego....
Dziewczyny a jak Wy się czujecie?

reklama
Witam wszystkie mamusie :-)
Ja jednak nie wytrzymałam do 22 września i wczoraj zapisałam się do tej samej przychodni ale do innego gina ( bo mój jeszcze na urlopie) na 8 września zawsze to bliżej i już chociaż coś będę wiedziała i pewnie skierowanie na wyniki dostanę.
My z M z wielką nowiną dla rodzinki poczekamy póki lekarz nie potwierdzi ale też już mnie korci wygadać. ;-)
Z objawów hmmm na razie ok nie jest źle nic nie dokucza a co do temp to wczoraj wieczorem miałam 33,4 :crazy: więc albo coś z termometrem nie tak albo nie wiem....

Dobrze zrobilas zapisujac sie wczesniej.

Ja dzisiaj czuje sie nie zle procz tego, ze jak zamykam oczy to mi sie kreci, do tego jestem zmeczona. Kreska pod pepkiem coraz bardziej widoczna no i piersi rosna razem z rostepami... Nie wiem czy nie zaopatrzyc sie w jakis krem...

Ja dzisiaj wzielam hormon tarczycy eutyrox bo tsh bardzo wysokie, ale jak juz wzielam to sie uspokoilam. Od dzisiaj na zwolnieniu ale niestety prawdopodobnie nie przedluza ze mna umowy... I nie wiem co robic bo nie bede miala chyba ubezpieczenia:-(
Pozdrawiam!!

MISIA popytaj się gdzieś na forum w sprawie tego ubezpieczenia. Ale chyba będzie tak (jeśli chodzi o kasę), ze ZUS do dnia porodu będzie Ci płacił 100% pensji (nie wiem jak jest jeśli miałaś na okres próbny) Ja mam umowę do 2012 roku wiec jakbym chciała to się załapię na kawałek wychowawczego.

Dobrze zrobilas zapisujac sie wczesniej.

Ja dzisiaj czuje sie nie zle procz tego, ze jak zamykam oczy to mi sie kreci, do tego jestem zmeczona. Kreska pod pepkiem coraz bardziej widoczna no i piersi rosna razem z rostepami... Nie wiem czy nie zaopatrzyc sie w jakis krem...

Ja dzisiaj wzielam hormon tarczycy eutyrox bo tsh bardzo wysokie, ale jak juz wzielam to sie uspokoilam. Od dzisiaj na zwolnieniu ale niestety prawdopodobnie nie przedluza ze mna umowy... I nie wiem co robic bo nie bede miala chyba ubezpieczenia:-(
Pozdrawiam!!

Misia - czegoś tu nie rozumiem, ale za wiele jeszcze na ten temat nie wiem... już Ci rosna piersi i robią sie rozstępy?? nie za wcześnie?? a co do tej kreski, to sama muszę sie sobie przyjrzeć ;)

Ja, poza tym, że prawię codziennie śpie popołudniu, latam co chwilę do WC i miewam "wilczy głód", to dobrze sie czuję. Pobolewał mnie brzuch i czułam kłucie po bokach, ale wczoraj i dzis chyba juz tego nie czułam. No i drazliwa jestem i czasem klnę (dobrze, że maleństwo jeszcze nie słyszy) a czasem popłakuję sobie, ech, takie tam.... :/

Czesc dziewczynki ;p
Przepraszam, ze sie wtracam niezapowiedziana ale... :D Misia, musisz powiedziec w pracy, ze jestes zafasolkowana i oni wtedy nie maja prawa Cie zwolnic do porodu :D A po porodzie maciezynski dostajesz od ZUSu. Jesli zwolnienie L4 w czasie ciazy bedziesz miala dluzej niz 30 dni to tylko wtedy zamiast pracodawcy ZUS wyplaca Ci 100% ale zatrudniona jestes dalej :p Tylko musisz szefowi powiedziec co jest grane :p

aaaaa a propos rozstepow! Moja kolezanka (kosmetyczka) mowila ze u niej na kosmetologii uczyla jakas pani doktor i mowila ze aby zapobiec pojawianiu sie rozstepow trzeba OD POCZATKU CIAZY smarowac sie codziennie oliwka BAMBINO :D Kolezanka tak zrobila i wiecie co? ona naprawde nie ma ani jednego rozstepu! :p

Ostatnia edycja:
Misia - czegoś tu nie rozumiem, ale za wiele jeszcze na ten temat nie wiem... już Ci rosna piersi i robią sie rozstępy?? nie za wcześnie?? a co do tej kreski, to sama muszę sie sobie przyjrzeć ;)

Mi w pierwszej ciąży kreska się pojawiła dopiero ok. 26 tc... a jeśli chodzi o rozstępy to w ciąży na piersiach nie było widać. Dopiero jak przestałam karmić piersią zobaczyłam :-( I niby stosowałam kremy, oliwki i te inne.... Na piersi nie pomogły ale za to na brzuchu zdziałały cuda :-) Mam tylko jeden rozstęp nad pępkiem po pierwszej ciąży!!! Jakbym się zakolczykowała to pewnie by go widać nie było :-) Po drugiej już chyba tak cudownie nie będzie...

Czesc dziewczynki ;p
Przepraszam, ze sie wtracam niezapowiedziana ale... :D Misia, musisz powiedziec w pracy, ze jestes zafasolkowana i oni wtedy nie maja prawa Cie zwolnic do porodu :D A po porodzie maciezynski dostajesz od ZUSu. Jesli zwolnienie L4 w czasie ciazy bedziesz miala dluzej niz 30 dni to tylko wtedy zamiast pracodawcy ZUS wyplaca Ci 100% ale zatrudniona jestes dalej :p Tylko musisz szefowi powiedziec co jest grane :p

aaaaa a propos rozstepow! Moja kolezanka (kosmetyczka) mowila ze u niej na kosmetologii uczyla jakas pani doktor i mowila ze aby zapobiec pojawianiu sie rozstepow trzeba OD POCZATKU CIAZY smarowac sie codziennie oliwka BAMBINO :D Kolezanka tak zrobila i wiecie co? ona naprawde nie ma ani jednego rozstepu! :p

Zgadzam sie w zupełności, jeśli chodzi o kwestie pracy. MUSZĄ przedłuży Ci umowe i już. Takie są przepisy. Teraz jestes chroniona.
Niestety - na oliwkę trzeba uważa, ja w pierwszej ciąży na początku tak właśnie zrobiłam, wysmarowałam sie oliwka i .....dostałam uczulenia!!! Koszmar - cały tydzień miałam krostki na na brzuchu, udach, piersiach.....Dlatego też Maja wcale nie korzystała z oliwki - i dobrze zrobiłam, bo ma tak samo wrażliwa skórę jak ja....

Oooo! Masz córkę Majeczkę ŚLICZNA! :) Nam sie strasznie podoba to imię i jak będzie dziewczynka to właśnie tak ją nazwiemy :p

A z tymi rozstepami to jest tak, ze ogolnie oliwki sa podobno najlepsze a nie specjalne kremy na rozstepy - moze akurat na ta konkretna mialas uczulenie, bo ta kolezanka wczesniej probowala oliwki Johnsons&Johnsons i miala podobna sytuacje jak Ty....
Ale kazdy ma jakies sposoby na te rozstepy - na jednych podziala krem na innych oliwka :p

A ja w ogole jestem niegrzeczna, nie przedstawilam sie :p
Czesc, jestem Mononoke i chyba jestem w ciazy :D tzn wszystko dookola na to wskazuje, nawet ginek mowil, ze to prawdopodobnie ciaza - wyszly mi 3 testy ciazowe ale z jasnymi bardzo kreseczkami, mam rano lekkie mdlosci, czasami sikam jak opetana, i mam wszystkie te objawy domyslne - rozpulchniona szyjka macicy, duuuze endo, i takie tam - ale nie widac jeszcze pecherzyka dlatego ginek powiedzial, ze chce byc fair i dopiero na nastepnej wizycie sie potwierdzi na 100% a tymczasem kazal bete zrobic :D Na wyniki musze czekac do wtorku bo robilam dzisiaj a wysylaja probki do Krakowa wiec to trwaaaaaaaaaaa. A pierwszy tescior wyszedl juz 30 sierpnia :D Ale poki co tylko sobie was podczytuje i dolacze do was z pieknym suwaczkiem jak dostane wyniki z betki i wszystko potwierdza :p o ile potwierdza :/

Ostatnia edycja:
Oooo! Masz córkę Majeczkę ŚLICZNA! :) Nam sie strasznie podoba to imię i jak będzie dziewczynka to właśnie tak ją nazwiemy :p

Maje to najfajniejsze dziewczynki...... ;-) A to moje szczęście - za niecałe dwa tygodnie będzie miała 2 latka.

Załączniki

• DSCN7409.jpg
    DSCN7409.jpg
    34,1 KB · Wyświetleń: 46
reklama
A ja w ogole jestem niegrzeczna, nie przedstawilam sie :p
Czesc, jestem Mononoke i chyba jestem w ciazy :D tzn wszystko dookola na to wskazuje, nawet ginek mowil, ze to prawdopodobnie ciaza - wyszly mi 3 testy ciazowe ale z jasnymi bardzo kreseczkami, mam rano lekkie mdlosci, czasami sikam jak opetana, i mam wszystkie te objawy domyslne - rozpulchniona szyjka macicy, duuuze endo, i takie tam - ale nie widac jeszcze pecherzyka dlatego ginek powiedzial, ze chce byc fair i dopiero na nastepnej wizycie sie potwierdzi na 100% a tymczasem kazal bete zrobic :D Na wyniki musze czekac do wtorku bo robilam dzisiaj a wysylaja probki do Krakowa wiec to trwaaaaaaaaaaa. A pierwszy tescior wyszedl juz 30 sierpnia :D Ale poki co tylko sobie was podczytuje i dolacze do was z pieknym suwaczkiem jak dostane wyniki z betki i wszystko potwierdza :p o ile potwierdza :/

Witaj! Trzymam &&& żeby była ciąża! Ale wszystko wskazuje, ze jednak jest :-)
KASIULKA masz śliczną córcię!
Aaa dziewczynki mamy już swoje pod-forum Maj 2011!!! Wpisywać tematy!!!! :-)

Ostatnia edycja:
Do góry