reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Maj 2011

HEj dziewczyny,
nie wiem jak wy ale ja się zrobiłam mega drażliwa,wszystko mnie złości....okropnie sie z tym czuje.
Mam wizyte u gina na 15 z usg podglądowym..wybrałam już lekarza,z polecenia,ale jestem ciekawa jaki sie okaze w pierwszym kontakcie.

reklama
Ja mam mdlosci straszne.... I zgaga mnie meczy:-( Poza tym brzuch boli

Przejrzalam dopiero watek wiec teraz napisze ladnie:happy:
Ostatnia @ 23 lipca jednak termin bede miala wyznaczony na nastepnej wizycie 21 wrzesnia.
Z objawow: drazliwe brodawki, przebarwienia i roztepy na piersiach...
Od 5 dni mdlosci, dzisiaj zgaga. Do tego lekka linia pod pepkiem i podwyzszona temperatura... i do tego jeszcze wzrost wagi z 64 na 70 :szok:
Pozdrawiam Majóweczki:-)
Zrobilabym suwaczek ale chyba poczekam do wizyty bo nie wiem jak w obliczeniach to zrobic:-(

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Gratulacje dla nowych Mamus i witamy!!!
Mnie wczoraj zaczął trochę brzuszek pobolewać, ale jakoś przeszło. Mam nadzieje, że nie skończy sie tak jak ostatnio leżeniem od 6 tyg bo z młodym to niewykonalne :/
A u Maćka o dziwo katar coraz mniejszy (odpukać), za to ja spać w nocy nie mogę, bo młody to chrapał dziś koło mnie (niestety) aż miło.... no i ponieważ dzis rano nie było żadnych płaczących dzieci w szatni, młody dzielnie zniósł rozstanie z mamą, lekko się tylko krzywiąc jak wychodziłam...

dziewczyny, napiszcie kiedy pierwsza wizyta i czego mogę się po niej spodziewać. NIe robiłam jeszcze żadnych badań, tylko ten test...(z karty cyklu wygląda na 3 tydzień)
NIe udało mi się zarejestrować do mojej ginki, bo do 8.09. zamknięte :/
Wg moich obliczeń termin będę miała na 10-11 maj... ciekawe, czy się potwierdzi ;)
pozdrawiam Was Wszystkie i dobrego dnia życzę!!!

dziewczyny, napiszcie kiedy pierwsza wizyta i czego mogę się po niej spodziewać. NIe robiłam jeszcze żadnych badań, tylko ten test...(z karty cyklu wygląda na 3 tydzień)
NIe udało mi się zarejestrować do mojej ginki, bo do 8.09. zamknięte :/
Wg moich obliczeń termin będę miała na 10-11 maj... ciekawe, czy się potwierdzi ;)
pozdrawiam Was Wszystkie i dobrego dnia życzę!!!

Po pierwsze nie denerwuj się....:tak::tak::tak: To nie pomoże. najwazniejsze, że wiesz, że jesteś w ciązy i juz możesz odstawić alkohol i ewentualne papierosy. Nie jeść surowego i cieszyć się !!! :-D

Na lekarza spokojnie możesz poczekać, nie warto iśc przed 6 tygodniem bo nic nie będzie widać, a w 21 dniu zaczyna bić serduszko, więc juz jakis konkret. Lekarz na pierwszej wizycie załozy Ci karte ciąży, zleci badania krwi i moczu, zrobi usg (dopochwowe), zbada, ale niekoniecznie - odchodzi się do częstego badania ciężarnych, żeby nie podrazniać szyjki.

Termin możesz wyliczyc na internetowych kalkulatorach, a lekarz raczej nie wyliczy Ci nic innego, bo korzysta z tej samej metody ;-) jedynie usg może zminic termin, ale tylko do 12 tygodnia, bo potem każde dzieciątko rosnie swoim rytmem i wyniki nie sa miarodajne.

Uszy do góry!!

Wygląda na to, że jednak do was dołączę :-) Fajnie, sporo dziewczyn już znam :-) dzisiaj na teście II

Tak pro forma: ostatnia @ 03.08. termin wg kalkulatora 10 maj (lepidoptera jak ty), objawy póki co łagodne, pobolewanie brzucha jak na @, wiadomo piersi, wrażliwość na zapachy i smaki, ogromna nerwowość i rozchwianie emocjonalne, temperatura 37.3.
A coś więcej dopiero po wizycie u gina, z jakieś 2 tygodnie zapewne :-)

Hope - może będziemy rodzić w tym samym czasie haha (choć staram sie nie myśleć jeszcze o porodzie ...)
Kkasiulka - dzięki. poczytałam już trochę w necie i sie uspokoiłam.

Tylko, że stwierdziliśmy z mężem, że do czasu wizyty u lekarza nikomu ani mru mru, a wizyta sie odwleka, więc ciężko bedzie z ta tajemnicą... ;)

Dobrze, że Wam się moge wygadać, haha, bo tak to chyba pęknąć by można
Trina - do końca pierwszego trymestru to na pewno bym nie wytrzymała, tym bardziej, że to nasze pierworodne ;)

reklama
Do góry