reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Maj 2011

Mi w pierwszej ciąży kreska się pojawiła dopiero ok. 26 tc... a jeśli chodzi o rozstępy to w ciąży na piersiach nie było widać. Dopiero jak przestałam karmić piersią zobaczyłam :-( I niby stosowałam kremy, oliwki i te inne.... Na piersi nie pomogły ale za to na brzuchu zdziałały cuda :-) Mam tylko jeden rozstęp nad pępkiem po pierwszej ciąży!!! Jakbym się zakolczykowała to pewnie by go widać nie było :-) Po drugiej już chyba tak cudownie nie będzie...

No ja się nawet nie łudzę, że nie będę miała rozstępów :/
Zawsze byłam raczej szczupła, a w rozstępach mam całe uda i pośladki i plecy na dole :/
podobno w czasie szybkiego wzrostu tak sie często dzieje, że skóra jakby nie nadąża za resztą ;/ - moja sie spóźniła... no i w ogóle mam tendencję do rozstępów, mam suchą skóre i stale muszę ja nawilżać, a gdy trochę przytyłam, to z przerażeniem obserwowałam małe rozstepy na.... (!) kolanach!!!!

Kasiulka - śliczny Aniołek ;)

reklama
No ja się nawet nie łudzę, że nie będę miała rozstępów :/
Zawsze byłam raczej szczupła, a w rozstępach mam całe uda i pośladki i plecy na dole :/
podobno w czasie szybkiego wzrostu tak sie często dzieje, że skóra jakby nie nadąża za resztą ;/ - moja sie spóźniła... no i w ogóle mam tendencję do rozstępów, mam suchą skóre i stale muszę ja nawilżać, a gdy trochę przytyłam, to z przerażeniem obserwowałam małe rozstepy na.... (!) kolanach!!!!

Kasiulka - śliczny Aniołek ;)

Mam tak samo, tylko bez wstępu "raczej szczupła" ;-) tzn byłam taka do jakies 5 lat temu. A rozstępy na pupie i kolanach zrobiły mi się w wieku nastoletnim, właśnie od gwałtownego wzrostu - 20 cm w ciągu paru miesięcy. A po ciąży, kiedy to odnotowałam 25 kg na plusie:baffled:, wzbogaciłam sie o dodatkowe na udach, pośladkach i pod kolanami, więc teraz mam subtelną kratkę w tych miejscach :-( (rozstępy w poziomie od urośnięcia i w pionie od przytycia). Jedynym plusem jest to, że na piersiach trochę miałam jak przestałam karmić, ale teraz już nie widać, natomiast brzuchu nie miałam i nie mam ani jednego :-). A kuracja prewencyjna była taka sama na wszystkie części ciała zagrożone. Tak więc myślę,że jak ktoś ma skłonności, to rozstepy będzie miał, a jak nie to nie :rofl2:

lepidoptera od ostatniego czasu bardzo obserwuje piersi i widze, ze pojawily sie jasne roztepy a po bokach mam takie male czerwone...
Kreseczka pod pepkiem cieniutka ale jest :happy:

Dzisiaj pechesz szaleje:szok:

A Ty kiedy powiedziałaś w pierwszej ciąży?
W pierwszej ciąży powiedzieliśmy zaraz jak lekarz potwierdził ciąże czyli 5-6 tydzień a to było silniejsze od Nas ;-)

Teraz chce poczekać do końca I trymestru ale m chce już powiedzieć wszystkim...
W sumie moja mama będzie coś podejrzewać, bo ona siedzi z Wikim jak ja jestem w pracy no a jak pójdę na zwolnienie to zaraz co, jak, gdzie, dlaczego....
Dziewczyny a jak Wy się czujecie?

Oj czuję że będzie ciężko - MAMY zbyt dobrze Nas znają :tak:;-)
Dobrze zrobilas zapisujac sie wczesniej.
I nie wiem co robic bo nie bede miala chyba ubezpieczenia:-(
Pozdrawiam!!
Wiem wiem :tak: a co do ubezpieczenia to tak jak dziewczyny pisały jesteś chroniona i umowa do dnia porodu Ci się należy :tak:

A ja w ogole jestem niegrzeczna, nie przedstawilam sie :p
Czesc, jestem Mononoke i chyba jestem w ciazy :D tzn wszystko dookola na to wskazuje, nawet ginek mowil, ze to prawdopodobnie ciaza - wyszly mi 3 testy ciazowe ale z jasnymi bardzo kreseczkami, mam rano lekkie mdlosci, czasami sikam jak opetana, i mam wszystkie te objawy domyslne - rozpulchniona szyjka macicy, duuuze endo, i takie tam - ale nie widac jeszcze pecherzyka dlatego ginek powiedzial, ze chce byc fair i dopiero na nastepnej wizycie sie potwierdzi na 100% a tymczasem kazal bete zrobic :D Na wyniki musze czekac do wtorku bo robilam dzisiaj a wysylaja probki do Krakowa wiec to trwaaaaaaaaaaa. A pierwszy tescior wyszedl juz 30 sierpnia :D Ale poki co tylko sobie was podczytuje i dolacze do was z pieknym suwaczkiem jak dostane wyniki z betki i wszystko potwierdza :p o ile potwierdza :/
WITAM i trzymam kciuki :tak:
Maje to najfajniejsze dziewczynki...... ;-) A to moje szczęście - za niecałe dwa tygodnie będzie miała 2 latka.
ŚLICZNA NIUNIA! :-)

Aaa dziewczynki mamy już swoje pod-forum Maj 2011!!! Wpisywać tematy!!!! :-)
SUPER!!!!

Tak więc myślę,że jak ktoś ma skłonności, to rozstepy będzie miał, a jak nie to nie :rofl2:
Zgadzam się myślę że tu nie ma reguły tylko niestety genetyka robi swoje :crazy:

Witam się wieczorową porą :-)
Kurcze coś się źle czuje jakby mnie łamało jakieś przeziębienie bo zimno mi pobolewa mnie migdał i ogólnie jestem obolała. Mam nadzieję że to chwilowe :-(

ja w ostatniej ciazy przytylam zaledwie 7 kg... ciekawe ile teraz przybedzie...
mimo to wyszly mi rozstepy w dzien terminu... a urodzilam 2 tyg po:sorry2:
teraz mam nadziej nic wiecej sie nie pojawi, na piersiach rozstepy mialam odkad pamietam wiec sie nie przejmuje...
na brzuchu tylko troche mam , czyli nie jest tragicznie....;-)

reklama
Do góry