reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Maj 2011

Mi w pierwszej ciąży kreska się pojawiła dopiero ok. 26 tc... a jeśli chodzi o rozstępy to w ciąży na piersiach nie było widać. Dopiero jak przestałam karmić piersią zobaczyłam :-( I niby stosowałam kremy, oliwki i te inne.... Na piersi nie pomogły ale za to na brzuchu zdziałały cuda :-) Mam tylko jeden rozstęp nad pępkiem po pierwszej ciąży!!! Jakbym się zakolczykowała to pewnie by go widać nie było :-) Po drugiej już chyba tak cudownie nie będzie...

No ja się nawet nie łudzę, że nie będę miała rozstępów :/
Zawsze byłam raczej szczupła, a w rozstępach mam całe uda i pośladki i plecy na dole :/
podobno w czasie szybkiego wzrostu tak sie często dzieje, że skóra jakby nie nadąża za resztą ;/ - moja sie spóźniła... no i w ogóle mam tendencję do rozstępów, mam suchą skóre i stale muszę ja nawilżać, a gdy trochę przytyłam, to z przerażeniem obserwowałam małe rozstepy na.... (!) kolanach!!!!

Kasiulka - śliczny Aniołek ;)

reklama
No ja się nawet nie łudzę, że nie będę miała rozstępów :/
Zawsze byłam raczej szczupła, a w rozstępach mam całe uda i pośladki i plecy na dole :/
podobno w czasie szybkiego wzrostu tak sie często dzieje, że skóra jakby nie nadąża za resztą ;/ - moja sie spóźniła... no i w ogóle mam tendencję do rozstępów, mam suchą skóre i stale muszę ja nawilżać, a gdy trochę przytyłam, to z przerażeniem obserwowałam małe rozstepy na.... (!) kolanach!!!!

Kasiulka - śliczny Aniołek ;)

Mam tak samo, tylko bez wstępu "raczej szczupła" ;-) tzn byłam taka do jakies 5 lat temu. A rozstępy na pupie i kolanach zrobiły mi się w wieku nastoletnim, właśnie od gwałtownego wzrostu - 20 cm w ciągu paru miesięcy. A po ciąży, kiedy to odnotowałam 25 kg na plusie:baffled:, wzbogaciłam sie o dodatkowe na udach, pośladkach i pod kolanami, więc teraz mam subtelną kratkę w tych miejscach :-( (rozstępy w poziomie od urośnięcia i w pionie od przytycia). Jedynym plusem jest to, że na piersiach trochę miałam jak przestałam karmić, ale teraz już nie widać, natomiast brzuchu nie miałam i nie mam ani jednego :-). A kuracja prewencyjna była taka sama na wszystkie części ciała zagrożone. Tak więc myślę,że jak ktoś ma skłonności, to rozstepy będzie miał, a jak nie to nie :rofl2:

lepidoptera od ostatniego czasu bardzo obserwuje piersi i widze, ze pojawily sie jasne roztepy a po bokach mam takie male czerwone...
Kreseczka pod pepkiem cieniutka ale jest :happy:

Dzisiaj pechesz szaleje:szok:

A Ty kiedy powiedziałaś w pierwszej ciąży?
W pierwszej ciąży powiedzieliśmy zaraz jak lekarz potwierdził ciąże czyli 5-6 tydzień a to było silniejsze od Nas ;-)

Teraz chce poczekać do końca I trymestru ale m chce już powiedzieć wszystkim...
W sumie moja mama będzie coś podejrzewać, bo ona siedzi z Wikim jak ja jestem w pracy no a jak pójdę na zwolnienie to zaraz co, jak, gdzie, dlaczego....
Dziewczyny a jak Wy się czujecie?

Oj czuję że będzie ciężko - MAMY zbyt dobrze Nas znają :tak:;-)
Dobrze zrobilas zapisujac sie wczesniej.
I nie wiem co robic bo nie bede miala chyba ubezpieczenia:-(
Pozdrawiam!!
Wiem wiem :tak: a co do ubezpieczenia to tak jak dziewczyny pisały jesteś chroniona i umowa do dnia porodu Ci się należy :tak:

A ja w ogole jestem niegrzeczna, nie przedstawilam sie :p
Czesc, jestem Mononoke i chyba jestem w ciazy :D tzn wszystko dookola na to wskazuje, nawet ginek mowil, ze to prawdopodobnie ciaza - wyszly mi 3 testy ciazowe ale z jasnymi bardzo kreseczkami, mam rano lekkie mdlosci, czasami sikam jak opetana, i mam wszystkie te objawy domyslne - rozpulchniona szyjka macicy, duuuze endo, i takie tam - ale nie widac jeszcze pecherzyka dlatego ginek powiedzial, ze chce byc fair i dopiero na nastepnej wizycie sie potwierdzi na 100% a tymczasem kazal bete zrobic :D Na wyniki musze czekac do wtorku bo robilam dzisiaj a wysylaja probki do Krakowa wiec to trwaaaaaaaaaaa. A pierwszy tescior wyszedl juz 30 sierpnia :D Ale poki co tylko sobie was podczytuje i dolacze do was z pieknym suwaczkiem jak dostane wyniki z betki i wszystko potwierdza :p o ile potwierdza :/
WITAM i trzymam kciuki :tak:
Maje to najfajniejsze dziewczynki...... ;-) A to moje szczęście - za niecałe dwa tygodnie będzie miała 2 latka.
ŚLICZNA NIUNIA! :-)

Aaa dziewczynki mamy już swoje pod-forum Maj 2011!!! Wpisywać tematy!!!! :-)
SUPER!!!!

Tak więc myślę,że jak ktoś ma skłonności, to rozstepy będzie miał, a jak nie to nie :rofl2:
Zgadzam się myślę że tu nie ma reguły tylko niestety genetyka robi swoje :crazy:

Witam się wieczorową porą :-)
Kurcze coś się źle czuje jakby mnie łamało jakieś przeziębienie bo zimno mi pobolewa mnie migdał i ogólnie jestem obolała. Mam nadzieję że to chwilowe :-(

ja w ostatniej ciazy przytylam zaledwie 7 kg... ciekawe ile teraz przybedzie...
mimo to wyszly mi rozstepy w dzien terminu... a urodzilam 2 tyg po:sorry2:
teraz mam nadziej nic wiecej sie nie pojawi, na piersiach rozstepy mialam odkad pamietam wiec sie nie przejmuje...
na brzuchu tylko troche mam , czyli nie jest tragicznie....;-)

reklama
Do góry