reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Maj 2011

Kama ja też trzymam kciuki :) Ale kochana jak ty spać chcesz iść to ja nie wiem czy to już TO :p Żartuję oczywiście :)

A ja sobie poleżałam w wannie mmm! Na wyjeździe oczywiście tylko prysznic a ja lubię gnicie w wodzie. Muszę się nacieszyć bo w połogu z tego co pamiętam leżenie w wannie odpada ;) Ale za to tak miło ze 3-4 razy zabolał mnie brzuch jak na okres chociaż twardy się nie zrobił - nie ma to jak się doszukiwać no ale co nam pozostało w tym czekaniu ;)

Ja też mam brzuch wysoko jeszcze i czasem mały też tak wysoko się upchnie, że żołądek boli :(

Któraś pisała tutaj, że sobie szyjkę sprawdziła. Ja się przyznam, że nie sięgam :D

reklama
jandia mój brzucholek z wyglądu wysoko, ale czuję, że coś się w nim zmienia, bo lżej mi się oddycha,lepiej jem i nie mam juz takiej półeczki jak siedzę ;)
w ogóle ostatnio budzą mnie w nocy takie miesiączkowe bóle, są z trzy, cztery i puszczają :)

kamcia tez tego nie rozumiem, ale dzieci faktycznie miewają koszmary :( niby nic złego je nie spotyka, a jednak cos siedzi w ich główkach, że w nocy czasami sie boją. moja siostrzenica też czasami źle śni nie wiadomo skąd i dlaczego :(

styna kochana moja mam nadzieję, że to jednak nie zatrucie, swoją drogą dziwne, że od razu nie zrobili ci specjalistycznych badań. dosłownie brak słów na ich opieszałość w działaniu :( ale mam nadzieję, że to już długo nie potrwa :)

marzena ja do swojej szyjki też nie sięgam, co więcej , już nie próbuję, bo tonę w wilgoci jaka tam panuje ;))))

Witajcie
Ja w domku nadal w dwupaku.Wczoraj w szpitalu zbadali mnie tylko i wyslali do domu.Stwierdzili ze skoro wody nie odeszly i skorcze mam delikatne moge poczekac w domu:sorry2:Skorcze nadal sie pojawiaja ale sa do wytrzymania.Nastepnym razem pojade do szpitala jak bede sie juz z bolu zwijala albo jak mi wody odejda.Ogolnie to babki byly tak nie przyjemne ze szok.Zbadala mnie i od razu do wyjscia i ani slowa o badaniu.Gdy ja pytalam to stala w drzwiach zeby jak najszybciej wyjsc.Nawet odpowiadajac na moje pytania widac bylo ze jej sie gdzies spieszy i odpowiadala jak by mi laske robila:wściekła/y:

Kama no niestety taka nasza służba zdrowia jest, mnie właśnie niedługo czeka przeprawa na IP, bo jade na KTG z zalecenia mojego lekarza prowadzącego, tak kontrolnie i poprostu - ale tam nikt tego nie rozumie i się będą chciały babole powyżywać.
Wogóle tak jakoś dziwnie mi od 2 dni - KUMULUJE SEN + jem i spie, spie i jem!! Wcyoraj miałam lekkie skurcze, ale takie pierdołowate. Mój pierdorodny dużo mniej się rusza i do tego robi to bardzo leniwie - zastanawia mnie czy to normalne :/

oj Kama wspolczuje ci, bo w takich chwilach to czlowiek wymaga od drugiego czlowieka zrozumioenia i dobrego slowa, a tu lache robia, ze ciezarna w trakcie porodu zbadaja i ja jeszcze uswiadomia...

Żelka ja to co tylko wejde na BB to juz czekam czy ty zaczelas rodzic czy nie, wez podgon jakos sytuacje ;-)

marzena9 mnie jak wczoraj brzuch pobolewal 3 godz to siedzialam radosna jak skowronek z nadzieja, ze to juz te objawy, a tu doopa...cisza...seksik byl,mycie podlog na kolanach tez, jazda po dziurawych wertepach tez ja nie wiem co tu jeszcze wymyslic...chyba ide na karuzele, ktora do nas przyjechala :-)

Ja to juz nie wyrabiam w nocy, ciagle sie budze, spac nie moge codziennie mi sie snia jakies glupoty i ciagle w glowie mam ten porod,ktorego ani widu ani slychu, chociaz dzisiaj to nawet pospalam...aj pogoda do bani, nie ma co robic kurde...zapomnialam kupic wczoraj drozdze bo bym chociaz rogaliki upiekla

kama tak to jest z położnymi, że zapominają czasami, że są w pracy dla pacjenta, a nie na odwrót.
ja wczoraj tez miałam spięcie z jedną w szpitalu, kiedy czekałam na KTG. wchodzę sobie do poczekalni, patrzę zadowolona, że nikogo oprócz mnie, łóżko i aparat wolne, więc pewnie zaraz wejdę, a tu zonk. okazało się, że panie przyjęły bez kolejki córeczkę jakiegoś lekarza, a kiedy zwróciłam uwagę, niemal mnie opierdzieliła za to, że się odzywam. ręce mi opadły... a ona i tak weszła pierwsza.

mandrzejczuk heheh ja codziennie też czekam czy to już, dzisiaj chyba znowu mnie masaż czeka i ciekawe czy rozwarciem na 3 place długo pochodze :p!! Coś lekarz wspominał że jak się da to mi przebiją pęcherz płodowy, ale na to nie wyraże zgody bo nie chce rodzić w tym szpitalu i młody ma jeszcze czas żeby sie samemu zdecydować co i jak, nie ma co już go tak chamsko popędzać ;)

hej, u mnie pogoda piekna, cieplutko przyjemnie...
a porodu nie widac :/
a ja juz poprostu nie moge sie doczekac, humor mi sie popsul, nie chce mi sie domu wychodzic, nie chce mi sie nawet z nikim rozmawiac...poprostu wszystko mnie denerwuje.

reklama
Kama wspolczuje niektore te baby takie sa;/

Zelkawspolczuje tego oczekiwania ale faktycznie masz jeszcze troszq czasu;)

Styna U Ciebie to juz brak mi slow. Strasznie mi Ciebie szkoda ze musisz tak cierpiec ale miejmy nadzieje ze to nie zatrucia

Kamcia a moze mala jest zazdrosna o druga mala i tak odreagowuje? powiedz mi jak zareagowala na siosttre?

Do góry