reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Luty 2015

Aniaj93 witam i gratuluję :-)

Gabis tak właśnie słyszałam, że do rozstępów albo ma się skłonności albo nie.

Ze specjałów kupiłam sobie płyn do higieny intymnej dla kobiet w ciąży ale mój TŻ mnie wyśmiał bo ponoć ma ten sam skład co zwykły ;-)

Testów owu nie stosowałam więc nie pomogę..

reklama
Cześć dziewczęta:)
Jestem po usg, widzieliśmy z Mężem malutkiego Robaczka i bijące serduszko. Niesamowite uczucie :)
Jest to moja pierwsza ciąża, a termin to 5.02
Pozdrawiam
witaj, fajnie że jesteś kiedy byłaś na usg?? czy ten termin to z miesiączki czy z usg właśnie??

A ja sie w pierwszej ciąży niczym nie smarowalam i nie mialam ani jednego rozstepu.
Moim zdaniem jak mają być rozstępy to będą i kremy nie pomogą...ale napewno też nie zaszkodzą ;-)
ja używałam mustele od 3 miesiąca ciąży i teraz też mam taki plan naprawdę z czystym sumieniem polecam, na brzuchu nawet jednego rozstępnu nie miałam i mam nadzieję że w tej ciąży też tak będzie

Zor dziękuję bardzo :)
Elunia r. Na pierwszym 2 tygodnie temu, gdzie był pęcherzyk a dokładniejsze informacje otrzymaliśmy wczoraj. Termin z usg, ale pokrywa się on z terminem z ostatniej miesiączki.

Dlaczego dobrze, że z innego znaku? :) ja z bratem to byki z maja :) co prawda byliśmy trochę pokrzywdzeni, bo zawsze tego smego dnia robili nam rodzice urodziny, ten sam tort itp., a nasz namłodszy brat miał to święto tylko dla siebie :p

A jak tam u Was w pracy? Pracujecie? Ja pracuję po 12 godzin i dzisiaj już nie wyrabiam i usypiam. Co to będzie później...

Hehehe bo jak z tego samego znaku to trochę YAFUD dla rodziców :D choć oczywiście to zależy od konkretnego znaku, ja np. zwariowałabym jakbym miała w domu dwa skorpiony.. brrr..

wg terminu będzie wodnik chociaż może udałoby się donosić do ryb :p :D

Hehe moja cora ryba indywidualustka na maXa ten maluszek na wodnika sie wpisze wiec mysle ze inny charakter bedzie. Urodzinki mysle ze milej dla dzieci gdy sa osobno ja mialam czesto z bratem bo miedzy nami tydzien roznicy no i 6 lat ;)

Jestem załamana :(
Powoli tracę nadzieję, że Natan będzie miał teraz rodzeństwo .
Myślałam , że po porodzie łatwiej zachodzi się w drugą ciąże. O małego staraliśmy się pół roku .

A może któraś z Was ma nieregularne cykle? Moje są od 28-31 , więc dużej odległości nie ma.
Może to jest mój problem do zajścia w ciąże ? Bo przy nieregularnych cyklach ciężko obliczyć dni płodne.
jak zaszłaś w 1 ciąże po 6 miesiącach to nie jest długo. Ja w pierwsza zaszlam po 1,5 roku starań, w drugąś za pierwszym razewm i teraz w trzecią po 3 latach. W tej ciąży w której jestem mój cykl miał 72 dni-to są nieregularne cykle , cykl 31 dniowy jest zupełnie ok:tak:

reklama
Do rozstępów trzeba mieć predyspozycje, na pewno kremy nawilżą i troszkę uelastycznią skórę. Ja ostatnio praktycznie nie kremowałam się a brzuch miała pokaźny i na nim rozstępów nie miałam., Tylko cieniutkie niteczki na piersiach i kilka na biodrach.

A jeśli chodzi o starania to nie mam doświadczenia, bo pierwszy raz zaszłam jak tylko pomyśleliśmy o powiększeniu rodziny (niestety poroniłam), odczekaliśmy 2 cykle i bam jest Wituś, a teraz samo się zaplanowało i koniec kropka.

Do góry