reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Luty 2015

Skalbka mnie tez boli kregoslup potwornie, niestety :( co jakis czas cwicze na macie ale to nie daje wymiernych efektow. Co do wozka to nie wiem jeszcze, jeszcze troche z tym poczekamy, Kinia bedzie miala juz 2 latka...

reklama
Hej, u nas bombowa pogoda, ekstra słońce, zero chmur i goraco.
Co do testu z synem sie zgodzilo, teraz wychodzi dziewczynka ;)

Wspolczuje wam tych dolegliwosci, mnie mdlosci przeszly.

Hej dziewczyny, i u mnie dzisiaj kiepski dzień... Mała nie chce już spać w dzień i przez to jestem nie do życia. Mam okropne mdłości ale musze ugotować nakarmić bleeeee... okropieństwo... oby to już minęło.

Zauważyłam, że na lutówkach jest dużo ciężarowek z malutkimi przyczepami :D Jak sobie radzicie z małymi dzieciaczkami przy ciąży, bo mi już kręgosłup siada od dzwigania Natalki. Jeszcze jedno pytanko będziecie kupowały wózki rok po roku czy cos takiego ?

Jutro mam wizytę u lekarza ale usg nie będzie tylko pobierze wymaz na cytologię, bo ostatnio jak byłam to się okazało, że jakieś zapalenie mam i dostałam Natamycynę. Mam nadzieję, że już mi przeszło :)

Jakoś daję radę :p Kręgosłup mi też wysiada, a gdzie luty... Ale jesteśmy Mamusiami, musimy być silne! :*
Nie myślałam nad wózkiem jeszcze, nie wiem wgl jak mam chodzić na spacery z noworodkiem i 16 miesięczną córą... Może w końcu mnie oświeci i znajdę rozwiązanie :tak: Wózek dla chłopca (jeśli Ktosiek okaże się mężczyzną) będę musiała kupić, bo dla Mili mam cały różowy :p

Witam wszystkie lutowe Mamusie :)
Chciałam się przywitać, jestem nowa i po raz pierwszy w ciąży :)
Termin jeszcze dokładnie nie określony ... pierwszy tydzień lutego:-D

postanowiłam dołączyć do forum ponieważ jestem przerażona.... za miesiąc biorę ślub, w mieszkaniu mam prawie budową pracuję średnio 9-10 godzinn dziennie i nie wiem czy wszystkie dziwne objawy są wynikiem ciąży czy stresów :baffled:

Prosze powiedzcie mi czy w 13 tygodniu podbrzusze boli tak jak przed okresem... wcześniej nie bolało nic zaczelo dopiero teraz :confused:

emima przede wszystkim co lekarz mówi na twoje bóle? Konsultowałaś to? Sprawdzał czy z maluszkiem wszystko ok? Różnie z tymi bólami jest...jedni mówią że normalne że boli - macica rośnie, wszystko się rozciąga to i boli...dla innych ból nie jest niczym dobrym. To zależy jak odczuwasz ból. Czy to jest ból jak na @ czy też ciągnięcie gdzieś z boku, w pachwinach czy też jeszcze inny rodzaj bólu?

ciąża to bardzo emocjonalny czas...w połączeniu ze stresami życia codziennego daje mieszankę wybuchową ;-)

głowa do góry!! Razem raźniej! Ja też jestem przerażona w końcu kilka miesięcy temu straciłam Córeczkę w połowie ciąży a już noszę pod sercem kolejny Cud :tak:

emima witam i gratuluje:) dzisiaj na wizycie dowiedziałam się że kłucie i bóle podbrzusza są normalnym objawem zwłaszcza w pierwszej ciąży. W razie czego lekarz mówił że można brać nospe :)

u lekarza byłam juz 3 wizyty zaliczyłam (ostatnia 18 lipca):tak: a 20 sierpnia kolejna.
Wtedy nie bolało i było ok. ciąża według wyliczen to 12 tydzien i 5 dni, a bol taki jakby mnie ciągnęło chwilami albo takie skurcze przy okresie.... zapytam lekarza czy wszystko ok przy następnej wizycie, albo umowię się na wcześniejszą jak nie przejdzie :baffled:

reklama
Razem raźniej :) zwłaszcza za pierwszym razem :-D dla mnie ciąża była ogroooomnym zaskoczeniem a teraz wielka radość :) Nażeczony szuka kolejki elektrycznej przez całe mieszkanie bo jest przekonany, że to będzie chłopak :D wpadł dziś na pomysł, że pójdzie się do przedszkola zapytać już.... bo koniecznie chce żeby chodził właśnie do tego pod domem....:)

Ostatnia edycja:
Do góry