reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Luty 2015

Nie niem ile w tym prawdy ale moja cera strasznie się pogorszyła jest sucha szara i do tego z krostami :( moja babcia zawsze mówiła że córki odbierają mamom w ciąży urodę :) ciekawe na ile takie mądrości ludowe mają w sobie prawdy :)

reklama
Ja w ciąży zyskałam na urodzie (opinia innych i męża) a urodziłam córcię :p
Dopiero pod koniec, tydzień przed porodem (pobyt w szpitalu) zbrzydłam.. wyglądałam jak potwór :O

oglądałam wczoraj na youtube o tych testach z sody i w kilku przypadkach pomimo pienienia się urodziły się dziewczynki... hmm cóż chyba przyjdzie nam poczekać:tak:

U mnie też wychodzi, że bedzie dziewczynka;-) ale zobaczymy za pare tygodni;-) dzisiaj czuje się strasznie, już nie wiem czy to ta pogoda tak działa czy co:-(też chętnie bym z łóżka nie wychodziła, ale trzeba iść na spotkanie z groszkiem ;-)

Dorex kochana już niedługo się wszystko okaże ... ja traktuję to w formie zabawy !!!
Jak wczoraj lekarzowi wspomniałam o tym teście to się uśmiechnął :-D
Pozostaje nam poczekać

Mężasty kupił mi dzisiaj sokowirówkę ... macie takie cuda ...ale soczek z niej pyyycha !

ja też dziś fatalnie się czuję... mdłości od rana męczą i w dodatku głowa mnie rozbolała a do końca pracy jeszcze prawie 2 godziny buuuuuuuuuuuuu

Dorcia sokowirówka super sprawa ale zajechałam moją i chwilowo nie posiadam ..........

Anikaaaa u mnie dziś taka pogoda że dopiero przed chwilą wstałam z łóżka :blink: a Ty się szykuj na spotkanie z maluszkiem i koniecznie daj znać po wizycie i czekamy na fotkę Groszkowego :tak:
Dorcia sokowirówka super wynalazek, mam korzystam często - soczek pychotka ;-)

Hej dziewczyny, i u mnie dzisiaj kiepski dzień... Mała nie chce już spać w dzień i przez to jestem nie do życia. Mam okropne mdłości ale musze ugotować nakarmić bleeeee... okropieństwo... oby to już minęło.

Zauważyłam, że na lutówkach jest dużo ciężarowek z malutkimi przyczepami :D Jak sobie radzicie z małymi dzieciaczkami przy ciąży, bo mi już kręgosłup siada od dzwigania Natalki. Jeszcze jedno pytanko będziecie kupowały wózki rok po roku czy cos takiego ?

Jutro mam wizytę u lekarza ale usg nie będzie tylko pobierze wymaz na cytologię, bo ostatnio jak byłam to się okazało, że jakieś zapalenie mam i dostałam Natamycynę. Mam nadzieję, że już mi przeszło :)

reklama
Mnie też dzisiaj mdli, wymiotowałam i znowu mi się zbiera. Miałam tyle planów na dziś, a tylko siedzę, lub leżę. Okropnie się czuję i jeszcze te bóle głowy. Chciałam zrobić mojemu placki z pieczarkami, a nie mam siły :(
A jutro znowu do pracy, w ogóle przez tę pracę to nie ogarniam wszystkiego. Nie mam jeszcze grafiku na sierpień, a 22 mam ginekologa, a kilka dni wcześniej muszę zrobić badania i nie mam pojęcia kiedy. Znowu żeby zapisać się na badania muszę iść ze skierowaniem, a cały tydzień robię po 12 godzin. Może Mąż będzie mógł. Mam w miesiącu 8 dni wolego i nie wyrabiam, zwłaszcza teraz gdzie ciągle lekarze, badania... Mój ginekolog mi powiedział, że nie mogę pracować po 12 godzin, ale co ja poradzę?

Do góry