reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Luty 2015

mi z kalendarza chińskiego wychodzi druga córcia:-) w domu sprawdzę co z tą sodą :-D

a i pierwsza według chińskiego też się zgadza:tak:
zobaczymy jak będzie:tak:

reklama
Z chińskiego wychodzi córka, z tej metody o dniach płodnych też i ja też czuję że będzie dziewczynka chociaż planowaliśmy chłopaka hehe ale oczywiście ważne żeby było zdrowe i będziemy się cieszyć ogromnie obojetnie co będzie :-) a sody w domu nie mam ;-)

Angelstw mi równiez i z sody i z kalendarza wyszła dziewczynka:-D Ja też tak jakoś odczuwam na kobitkę,
Ale co chodzi o chiński kalendarz to trochę się myli bo np ja mam bliźnięta chłopca i dziewczynkę:-D

Dorcia tu masz link do tego chińskiego kalendarza, tylko poczytaj najpierw jak sprawdzić ;-) ważny jest skończony wiek matki i miesiąc poczęcia - tylko jeśli poczęcie było 29, 30 albo 31 dnia miesiąca to trzeba zaznaczyć już jako kolejny miesiąc bo miesiące według chińskiego kalendarza księżycowego mają 28 dni ;-)

http://dzidziusiowo.pl/planujemy-ciaze/starania-o-dziecko/1880-chinski-kalendarz-plci-jak-zaplanowac-plec-dziecka

Z Milenką się zgadza, a teraz wychodzi, że to będzie chłopczyk, a co powie soda? Idę sprawdzić! :D

Z sody wyszedł na bank chłopiec! :D

DSC03664.jpg

My tak bardzo pragniemy chłopczyka, może akurat się uda :) Już 7.08 dowiemy się czy kalendarz i soda nie kłamią :D

Załączniki

• DSC03664.jpg
    DSC03664.jpg
    14,3 KB · Wyświetleń: 48
ale jajka :-D haha właśnie chciałam zobaczyć jak wygląda ta soda jak się pieni :-p bo u mnie za nic w świecie nie chciała :-D przez chwilę myślałam że ona pewnie nigdy się nie pieni że to taki pic na wodę... ;-) a jednak :tak:

Haha, też myślałam, że się nie pieni a jednak :D Po spienieniu wygląda jak beza :D
Kurcze, ale Nam się wkręciła jazda :-D Ciekawe której się sprawdzi :tak:

haha najlepiej będzie jak wszystkim się sprawdzi :-D a tak swoją drogą ciekawe od czego faktycznie zależy to czy się spieni czy też nie...nie mamy tu jakieś chemika? ;-) albo laboranta który mógł by nam co nieco powiedzieć o moczu i jego związku z sodą? :-D

Ja mam pytanie z innej beczki, otóż jadę na prenatalne 7 sierpnia i potrzebuję wypis ze szpitala o przebytym poronieniu. Gdy byłam w tej samej przychodni w zeszłym roku, to zostawiłam u nich wypis. Kobieta z przychodni mówi mi, że oni musieli kserować wypis, że nie biorą oryginału, ale jestem pewna, że jednak ten oryginał zabrali. Przeszukałam cały dom i nie mam wypisu... czy jeśli pojadę do szpitala, w którym leżałam po poronieniu, to mogę otrzymać ponownie wypis z 2012 roku? Jeśli nie, to chyba ominą mnie prenatalne :-(

reklama
a czy ta kobieta z przychodni sprawdziła w kartotece czy aby na pewno było zrobione ksero a nie zostawiony oryginał? To niechby ci zrobiła ksero z tego co mają w kartotece...jeśli pójdziesz do szpitala to myślę że nie powinno być problemu żeby ten wypis ci udostępnili, tylko załatw to odpowiednio wcześnie - wiesz jaka jest biurokracja w szpitalach :baffled:

Do góry