reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Luty 2015

Ja jestem zapisana na 26.07 na usg genetyczne. Nie mam wskazan wiekowych, ale mam cukrzyce i chorobe hashimoto, lekarz sam mi je zaproponował. Ale pamiętam ze przy blizniakach jedenumu wyszla przeziornosc tak na granicy i okropnie sie denerwowałam tym pozniej.

reklama
A to takie usg genetyczne to tez bede miala podczas wizyty tzn badanie przeziernosci itp. Myslalam ze chodzi wam o takie pelne prenatalne z amniopunkcja itd...

Ja narazie nie mam przeciwskazan na prenatalne. Chyba ze cos wyjdzie w 12 tyg ale ja na pewno sie noe zgodze przezywalam koszmary w 1 ciazy bo przez badania z krwi wyszlo mi ze dzicko będzie mialo zespol downa.wiec na pewno nie zrobie. Ja bede starac sie czytac was i pisac ale jestem w takich gorach ze nie ma zasiegu. Psy du.. szczekaj. Ale jest ladnie zielono.

to i ja się przywitam :)
dziś kończę 11tc, termin mam na 2.02
jestem już mamą 2,5 letniej Zosi

nie czytałam póki co wcześniejszych postów, ale może uda mi się nadrobić :)

witam lutowe mamusie! ;-)

my z Groszkiem również szykujemy się na spotkanie w lutym :tak:
termin mam na 17 lutego:tak: więc jeśli nie będę przeszkadzać to czasem też się podzielę moimi ciążowymi przeżyciami ;-)

ściskam was i 3mam mocno kciuki za wszystkie!!

an82 ja z tego samego powodu nie robię badań z krwi tylko usg genetyczne, też swoje przeszłam w 1 ciąży a tą chce przeżywać w spokoju a nie ciągłym lęku...

reklama
Ja również dołączam się do powitania nowych lutowych mamusi :)

Jak tak czytam o tych badaniach to się stresuje na samą myśl co mnie może czekać...

Do góry