reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Luty 2015

Ciąża „prywatna”

Zapłacić za badania muszą także zdrowe ciężarne, których dziecko rozwija się prawidłowo. Mowa o sytuacjach, gdy przyszła mama korzysta z usług prywatnej kliniki bądź jej lekarz prowadzący ciążę nie ma podpisanej umowy z Narodowym Funduszem Zdrowia. Wówczas odpłatne są nie tylko konsultacje medyczne, ale także wszystkie badania, które zleca ginekolog.

reklama
Jak mnie ten tablet wkurza. Zamiast odpowiedzieć, to polubiłam :-D
Z ginekologiem jest inaczej niż z rodzinnym. Możesz chodzić do kilku na fundusz i gdzie chcesz, nie ma rejonów. Ja najpierw chodziłam do takiej babki, bo miałam najbliżej, ale była walnięta, więc poszłam do innej przychodni i do innego ginekologa, a u niej dalej mam kartę.

Myślę, że nie ma co latać do prywatnych ginekologów. Kupa kasy na to idzie, a lekarz taki sam. Raz byłam prywatnie, notabene u tego samego co na fundusz, ale chciałam szybko pozbyć się nadżerki, żeby się o dziecko starać, więc zapłaciłam i miałam od razu, a na fundusz bym czekała.

Ciężarne nawet na fundusz traktują wyjątkowo i zawsze muszą znaleźć czas. Na mojego gina czeka się miesiąc, ale zawsze mają puste miejsca na szczególne przypadki i jak coś się dzieje to w każdej chwili mogę przyjść.

maly mi zasnąl bo przez caly dzień nie spal to padl. Teraz mogę zjeść kolacje i zabieramy się moją mama za zanoszenie do samochodu a jutro w podróż

Dziewczyny jak z wakacjami u was ???!!!!

Mój mąż powiedział żebym wybiła sobie z głowy latanie samolotem bo się o mnie boi ( właściwe to o nas ) :)
Nad nasze morze nie chce jechać bo byliśmy w zeszłym roku na weekend i myślałam ze mi stopy wykręci od temperatury wody :p
Mąż zaproponował żebyśmy jechali np. do Zakopanego czy w tamte strony na jakieś źródła termalne czy baseny ale właściwie nie wiem czy jest to wskazane kobietą w ciąży, a wy jak uważacie bo jak nie to musze zapytać doktora googla :p

Zaczynają mnie dopadać myśli czy moje dzieciątko jest zdrowe, wiecie jak to w ciąży... straszne to jest :/ wczoraj rozmawiałam ze znajomą 1 ciąże poroniła w 3mies później okazało się że przez niedoczynność tarczycy, której wcześniej nie miała stwierdzonej. Mi od zawsze lekarze zwracali uwagę na powiększoną tarczycę i byłam kilka lat temu zbadać poziom tsh wszystko było ok, endokrynolog stwierdził że to jest raczej taka moja budowa ale usg nie robiłam i teraz czekam ze stresem na te wyniki krwi które mogę odebrać w środę czy wszystko będzie OK

LADYLI my mamy zamiar lecieć we wrześniu do Hiszpanii ale wcześniej skonsultuje się z moją lekarką czy mogę na pewno

Ostatnia edycja:
Bezpłatne badania dla ciężarnych. Co gwarantuje NFZ? - Ciążowy.pl

Jak nie są, jak są? Ja wszystkie robie na fundusz.

Właśnie widzę, że toxoplazmoza jest na nfz ;/ ;/ ja płaciłam 53 zł :( bo mi nie dał skierowania.
Cytomegalia nie jest na NFZ a jest to bardzo ważne badanie jak toxoplazmoza:(:(:( tylko niestety nasz kraj jest tak zacofany :(

reklama
Do góry