reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Luty 2015

Ciąża „prywatna”

Zapłacić za badania muszą także zdrowe ciężarne, których dziecko rozwija się prawidłowo. Mowa o sytuacjach, gdy przyszła mama korzysta z usług prywatnej kliniki bądź jej lekarz prowadzący ciążę nie ma podpisanej umowy z Narodowym Funduszem Zdrowia. Wówczas odpłatne są nie tylko konsultacje medyczne, ale także wszystkie badania, które zleca ginekolog.

reklama
Jak mnie ten tablet wkurza. Zamiast odpowiedzieć, to polubiłam :-D
Z ginekologiem jest inaczej niż z rodzinnym. Możesz chodzić do kilku na fundusz i gdzie chcesz, nie ma rejonów. Ja najpierw chodziłam do takiej babki, bo miałam najbliżej, ale była walnięta, więc poszłam do innej przychodni i do innego ginekologa, a u niej dalej mam kartę.

Myślę, że nie ma co latać do prywatnych ginekologów. Kupa kasy na to idzie, a lekarz taki sam. Raz byłam prywatnie, notabene u tego samego co na fundusz, ale chciałam szybko pozbyć się nadżerki, żeby się o dziecko starać, więc zapłaciłam i miałam od razu, a na fundusz bym czekała.

Ciężarne nawet na fundusz traktują wyjątkowo i zawsze muszą znaleźć czas. Na mojego gina czeka się miesiąc, ale zawsze mają puste miejsca na szczególne przypadki i jak coś się dzieje to w każdej chwili mogę przyjść.

maly mi zasnąl bo przez caly dzień nie spal to padl. Teraz mogę zjeść kolacje i zabieramy się moją mama za zanoszenie do samochodu a jutro w podróż

Dziewczyny jak z wakacjami u was ???!!!!

Mój mąż powiedział żebym wybiła sobie z głowy latanie samolotem bo się o mnie boi ( właściwe to o nas ) :)
Nad nasze morze nie chce jechać bo byliśmy w zeszłym roku na weekend i myślałam ze mi stopy wykręci od temperatury wody :p
Mąż zaproponował żebyśmy jechali np. do Zakopanego czy w tamte strony na jakieś źródła termalne czy baseny ale właściwie nie wiem czy jest to wskazane kobietą w ciąży, a wy jak uważacie bo jak nie to musze zapytać doktora googla :p

Zaczynają mnie dopadać myśli czy moje dzieciątko jest zdrowe, wiecie jak to w ciąży... straszne to jest :/ wczoraj rozmawiałam ze znajomą 1 ciąże poroniła w 3mies później okazało się że przez niedoczynność tarczycy, której wcześniej nie miała stwierdzonej. Mi od zawsze lekarze zwracali uwagę na powiększoną tarczycę i byłam kilka lat temu zbadać poziom tsh wszystko było ok, endokrynolog stwierdził że to jest raczej taka moja budowa ale usg nie robiłam i teraz czekam ze stresem na te wyniki krwi które mogę odebrać w środę czy wszystko będzie OK

LADYLI my mamy zamiar lecieć we wrześniu do Hiszpanii ale wcześniej skonsultuje się z moją lekarką czy mogę na pewno

Ostatnia edycja:
Bezpłatne badania dla ciężarnych. Co gwarantuje NFZ? - Ciążowy.pl

Jak nie są, jak są? Ja wszystkie robie na fundusz.

Właśnie widzę, że toxoplazmoza jest na nfz ;/ ;/ ja płaciłam 53 zł :( bo mi nie dał skierowania.
Cytomegalia nie jest na NFZ a jest to bardzo ważne badanie jak toxoplazmoza:(:(:( tylko niestety nasz kraj jest tak zacofany :(

reklama
Do góry