reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Luty 2015

reklama
Ja czekam na obchod i chce, seby ten dzien sie wreszcie skonczyl :((( spać oczywiście jeszcze mi sie nie chce, wiec się pomecze... no i z glodu umieram a szafka pusta bo nikt mnie dzis nie odwiedził. Byle do śniadania :)

Zor ja mam dla małej misiowaty kombinezon 56 i ocieplany 62 który dostaliśmy od siostry meza z Finlandii wiec bardzo ciepły.

Katska w ostatnim mcu z synkiem nic nie przytyłam ale brzuszek sporo urósł ;-)
Miałam trzy koszule i teraz te same zabieram do szpitala. Najważniejsze byś tylko jedna miała dość dużą i się w nią mieściła. Bo po porodzie aż tak dużego brzuszka nie będziesz miała.

Katska ja mam trzy koszule do karmienia i jak w pon się pakowalam to takie dość mocno obcisłe były :) ale dostałam od kogoś wiec nie wybrzydzam. Za to do porodu mam mega wielka :) na upartego to i męża bym jeszcze wcisla prócz siebie i juniora :)

Made, biedna jesteś z tym jedzeniem w szpitalu....

Dobrze, że nie zmieniłam tej koszuli do porodu na mniejszą, a przez myśl mi to przeszło jak zamawiałam w grudniu ;-)
No nic, jak by mi coś wpadło w oko dużego i taniego w jakimś markecie to pomyślę, tymbardziej, że położna na oddziale powiedziała, że warto mieć 2, bo w salach gorąco plus dużo się poci w trakcie. Ale spinać się nie będę. Grunt, żeby w tą się zmieścić.

Tak dyskutowałyście o prawdziwych skurczach porodowych. Czy one od razu są bolesne czy początkowo takie testowe jak teraz? Byłam pewna, że poczuje że się zaczyna, teraz już mam mieszane uczucia ;-)

Bylam na badaniu i usg przed chwila i z badania wyszlo ze zadnej infekcji nie mam :O szyjki juz prawie też a te moje zolte uplawy to typowo ciążowe :O kobieta ktora jest ze mna w sali chrapie jak niedzwiedz a z usg lozysko dość dojrzale zdaniem gina kwalifikuje sie do porodu pepowina ma prawidlowe przepływy a waga malej to 2600 - 3000 i teraz to juz nie wiem sama co myslec w szpitalu maja lepszy sprzet niz ten moj gin bo on mi tu ocenil ze ponad 3500 waży :O i wez tu babo myli, pobrali mi krew i mocz aby spr czy zatrucia nie ma zobaczymy co dalej.. Ale mysle ze pewnie na weekend mnie wypuszcza

Ostatnia edycja:
Katska z tego co pamietam juz take co 5 minut to nie sa one przyjemne ale tez bez tragedii. Sama sie zastanawiam czy rozpoznam, bo mnie brzuch ostro twardnieje i to bardzo czesto. Generalnie jest ciagle twardy z malymi przerwami a wiercenie mlodej.

reklama
Co do pomiarów wagi przez usg, to trzeba brać poprawkę na to kto wykonuje :-) ja miałam 2 badania w ciągu 4 dni a różnica w wadze wynosiła 700g :-D

Do góry