reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Luty 2015

reklama
Monia mi tez sie wydaje ze na tej smiesznej liscie ze szpitala jest za duzo wymienionych ubran dla dziecka ale dyskutowac nie bede wezme ci tam pisze bo sama nie umiem sie zorientowac ile faktycznie trzeba

Ja nie pakuje ubranek, bo w szpitalu ubieraja dzieciatka w swoje. Oczywiscie mozna zabrac ubranka i ubierac malenstwo w swoje, ale po kapieli ubranka juz niestety nie wracaja :(
Ja dzis tez mam mega klucia, az jecze przy tym.. wiem,ze.szyjka sie skraca, gin ostrzegal,ze tak sie zapewne bedzie dzialo, ale mam lezec, gdyby odszedl czop, etedy jechac na IP, ale Olenka jedz i sprawdz co sie dzieje!
Ja mam do wyboru dwa szpitale, oba sa 20km ode mnie, wiec bede blagac Boga, by D zdazyl wrocic z pracy (pracuje 20km od domu) bo karetka mnie niestety nie zawiezie do szpitala w ktorym chce rodzic, bo jest w innym wojewodztwie. No chyba,ze sie przepisy zmienily,ale w sierpniu 2012, gdy poronilam, przyjechala po mnie karetka i prosilam,zeby mnie zawiezli do Raciborza i odmowili :O

Ja wizytuje 5 przy okazji zrobie ktg i niech sprawdzi czy infekcja sie wyleczyla i czy wszystko ok, pozniej 12 wizytuje bo dopiedo wtedy będa moje wyniki z krwi i moczu

Ja szykuje 3 komplety i 3 awaryjne ktore wezmie P. z domu. W nosidelku przygotuje tez ciepla czapke, kombinezon i te 3 awaryjne zeby nie szukal to w razie co mi dowiezie ale licze ze 2 doby i nas wypisza i zadna zoltaczka sie nie przyplata tfu tfu... A i gdzies na wierzchu zostawie tez laktator na wszelki w. Mam taka mala torbe i musze sie jakos pomiescic bo pielegniary lubią krytykowac dziewczyny ktore przyjeżdżają z torbami wakacyjnymi :-D

Monika, doświadczenia nie mam, tylko zasłyszane.

Ewka, laktator? Generalnie nawał to chyba dopiero w 3-4 dobie, a wtedy to najlepiej już w domu. Bo żółtaczce mówimy stanowczo NIE ;-)

Ja nawet nie wiem czy butelkę spakuję...

reklama
Ja mam torbę z najważniejszymi rzeczami, do tego reklamówke z rzeczami.które ma mi.mąż dowieźć i druga z rzeczami na wyjście :)

3dni w szpitalu a ja mam rzeczy jakbym na 2tyg wyjezdzala. Ale mam tylko.to co na.liście ze szpitala wiec się czepiać nie mogą.

Okropnie.mnie głowa boli. Ile można max apapow wziąć?

Do góry