reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Luty 2015

jestem:-)

o szczepionkach - ja daje to co w kalendarzu plus rotawirus. w szpitalu co maja dac to dadza. nigdy nie zapomne jak zapytałam na pierwszym szczepieniu takiej starej pani pediatry w czym te 5w1 czy 6w1 jest lepsze od bezpłatnych i ona do mnie ze są lepsze i tylko jedno ukłucie....:sorry::sorry::sorry:... to nie jest argument... a dla takiego małego dziecka to nie ma znaczenia, bo po 5 minutach zapominaja. a jesli ma na cos zareagowac to i tak zareaguje. Olka dostała to co nfz daje i ani razu nie było problemu po szczepieniu, moj chrzesniak kazde szczepienie konczy temperatura i obrzekami na rekach a dostaje skojazone. reguły nie ma - kazdy sam podejmuje decyzje.

powiem Wam, ze ten plan porodu mnie zniszczył i padłam przy kilku kwestiach jak, np słuchanine własnej muzyki, przyciemnione światło, cisza w chwili wyjscia na swiat, lusterko do obserwacji wyjscia główki... moze w prywatnych klinikach na swiatowym poziomie w obecnosci żanett kalety to tak mozna liczyc na cos takiego, ale nie w klasycznym polskim szpitalu. i tak naprawde czujac pierwszy bol krzyżowy kazdna ma w du**e światło, muzyke a tym bardziej lusterko i błaga by tylko dziecko juz wyszło. spytam swojego gina czy u nas trzeba cos takiego pisac, ale obawiam sie, ze w moim oldskulowym szpitalu mogliby mnie wysmiac za takie "plany". mi zreszta jest to wszytko jedno - Młody ma sie urodzic zdrowy i ja mam byc szybko na chodzie po porodzie - to sa moje roszczenia. a jak oni to zrobia to juz im zostawiam, bo musze komus zaufac, zeby nie zwariowac w trakcie porodu jako wielepa :-)

Lolka ma jakąs dziwna infekcje, temperatura non stop ok 37 -37,5. byliśmy w szpitalu i osłuchowo czysta, gardło spoko, a dziecko chyrla i ewidentnie cos sie dzieje. dostała jakies syropki i zobaczymy co z tego bedzie. Poki co uskuteczniamy siedzenie w domu i wprowadzanie klimatu swiąt.

choinke w niedziele Ola ubrała z babcią pod komenda dziadka :-) jest tak kolorowa i pstrokata ze ja uwielbiam. no i 400 punktów świetlnych robi swoje :-)

chojak.jpg

prosze nie zwracac uwagi na tło... dziecko w drodze, musielismy troche pościeśniać meble :-)

apropos mandarynek - kocham miłościa bezkompromisową i zrem na potege. zgage tez mam ale mam manti i sobie radze :-)

Załączniki

• chojak.jpg
    chojak.jpg
    21 KB · Wyświetleń: 43
reklama
Drogo choinka piękna :)
Pytałam o te szczepionki kilka w jednym i prócz jednego uklucia podaje się też jeden konserwant. Każda szczepionka ma konserwant. Wiec przy szczepionkach skojarzonych jest tego mniej.

Plan porodu obowiązuje w każdym szpitalu, bo jest on wprowadzony ustawa. Ale jak nie chcesz to nie musisz. Ja w swoim planie ujelam jedynie info ze chce być o.wszystkim informowana, że zgadzam się na podanie środków przyspieszające poród o ile będzie to konieczne, że proszę o kontakt skóra do skóry itp. Po prostu takie najważniejsze dla mnie rzeczy.

Drogo choinka piękna :)
Pytałam o te szczepionki kilka w jednym i prócz jednego uklucia podaje się też jeden konserwant. Każda szczepionka ma konserwant. Wiec przy szczepionkach skojarzonych jest tego mniej.

Plan porodu obowiązuje w każdym szpitalu, bo jest on wprowadzony ustawa. Ale jak nie chcesz to nie musisz. Ja w swoim planie ujelam jedynie info ze chce być o.wszystkim informowana, że zgadzam się na podanie środków przyspieszające poród o ile będzie to konieczne, że proszę o kontakt skóra do skóry itp. Po prostu takie najważniejsze dla mnie rzeczy.

wiesz, ja rozumiem pełne poszanowanie decyzji i prawo do informacji i to jest ok, ale kilka zdan mnie zbiło z pantałyku.. z reszta, kazda z nas ma prawo do swojej wizji i mam nadzieje, ze uda sie je zrealizowac. wszystko co pisze to tylko moja subiektywna opinia, wiec jest tylko moja i dotyczy mnie :-)

choinka dziekuje za komplement :-D

No ten plan który jest na stronie rodzic po ludzku to jest trochę śmieszny :) ja mam zupełnie inny, stworzony przez szpital w którym będę rodzic.
Czytałam wiele opinii ze robią dużo rzeczy i w ogóle nie mówią o co chodzi, dopiero przy wypisie się okazuje co było. Dlatego sobie życzę aby mnie o wszystkim informować co się dzieje ze mną i dzieckiem.
To mój pierwszy poród wiec.boje się jak cholera!

Aisha to ze pierwszy to masz na plus. My wiemy juz czym to pachnie i uwierz, latwo tez nie jest. A zapewniam Was ze strach czujemy teraz, jak zacznie sie akcja, odejda wody albo poczujemy skurcze to wtedy nie ma strachu, jest pelna mobilizacja i skupienie aby zrobic cos co sprawi ze bole beda mniejsze.

też mam stracha :(
Drago śliczna choinka :)
magnez mi również pomógł i na brzuch i skurcze, mandarynki, pomarańcze i jabłka to podstawy mojego jadłospisu;-)

Dragonella sliczna choinka :-D My dzisiaj papierowy lancuch robilismy i probnego aniolka z foli alu - smarowanie klejem bez reszty pochłonęło Miska.
Planu porodu nie robie - z doswiadczenia wiem ze wtedy to wszysrko mi jedno bedzie, byle mi pomogli i bylo ok z nami :-D ledwo słuchałam co polozna do mnie o oddychaniu i parciu mowila więc informowanie mnie na biezaco i tak by nic nie dalo. Nawet nie pamiętałam co o rozwarciu mowila. Zreszta malo pamietam - wstep i zakonczenie tylko :p

reklama
Katska sprobuj inny materac bo ja mam teraz miekki i dzieki temu jakos funkcjonuje z lewym biodrem. Poprzednio spalam na takim mega twardym to dwie koldry podkladalam :-D Teraz jest u synka w pokoju to jak tam zlegne to wstaje polamana i gorzej niz staruszka.

Do góry