reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Luty 2015

Mi na skurcze w łydkach magnez pomógł, teraz jak 'przeciągam' nogi w nocy to czuje czasem tak jakby miał złapać skurcz ale nie łapie.

Aisha ja też tak mam z przewracaniem że jęczę :) generalnie jak chce bok zmienić to staram się usiąść najpierw a później położyć na drugim boku ale nie zawsze mi się chce i wtedy jecze :) ja mam jeszcze tak, że zmiana pozycji tyle mnie wysiłku kosztuje że zwykle myślę sobie że chwilkę poleże i się przykryje w rezultacie zasypiam odkryta i mój mąż ma już wyćwiczony odruch sprawdzania czy spię pod kołdrą :) a następnie nakrywania mnie :)

reklama
U mnie też ze snem ostatnio lepiej :) zasypiam po polnocy, ale praktycznie bez przerwy do 9 potrafie pospac :)

Łóżeczko juz skrecilismy, żeby wywietrzylo się z tego zapachu charakterystycznego dla nowych mebli, z kurzy zetre szmatka po prostu, a materac trzymamy nierozpakowany jeszcze :)

hehe aisha to terminy mamy podobne bo ja z usg 1 luty a z om 4 luty.....

ale jak bym urodziła 20-25 styczeń to byłoby super..... najpierw byle do 15 stycznia bo muszę się w jakiś ludzki sposób tego szwa pozbyć... bo ze szwem do porodu nie uśmiecha mi się jechać:tak: (podobno bardzo wtedy boli brrrrrr)

Drago zazdroszczę choinki, ja gdybym miala siłę sama byn przywlekla, ale ze nie mam to musze czekac na meska pomoc :D

A ją się zbuntowalam malzowi i kupiłam dużą bo co to za choinka 60cm?! Taka do tej pory była. Trochę mało miejsca ale damy radę :-) Banki plastikowe przezornie choć nie są tak urocze jak szklane... pierniczki, szyszki, orzechy, robione cukierki w bibule i chyba tyle wystarczy. Czas pomyśleć o porzadkach choćby symbolicznych - malz obiecał pomoc więc będę mu dziurę w brzuchu wiercic :p

A ją się zbuntowalam malzowi i kupiłam dużą bo co to za choinka 60cm?! Taka do tej pory była. Trochę mało miejsca ale damy radę :-) Banki plastikowe przezornie choć nie są tak urocze jak szklane... pierniczki, szyszki, orzechy, robione cukierki w bibule i chyba tyle wystarczy. Czas pomyśleć o porzadkach choćby symbolicznych - malz obiecał pomoc więc będę mu dziurę w brzuchu wiercic :p

Z tymi bombkami jest tak, że teraz większość plastikowych w sklepach. W zeszłym oku zmieniłam koncepcję kolorystyczną choinki na srebrno-lawendową. Odpuściłam sobie szukanie szklanych - kupowałam te, które kolorystycznie mi pasowały, bo bym w życiu tej choinki nie przybrała..

A ja wczoraj zrobiłam sobie popołudniową drzemkę. Wieczorem przez to usnąć nie mogłam - pewnie udało się około 1 w nocy. Dodatkowo 2 razy wstawanie bo mi zgaga nie dawała spać. Kurczę nawet nie wiem od czego. Może to przez sok pomarańczowy i mandarynki - coś mam ostatnio fazę na te owoce.
Ja staram się spać tylko na lewym boku, przez co zaczynam mocno cierpieć. Biodro i lewa noga zaczynają mi cierpnieć po jakimś czasie.
Jakiś czas temu jak jeszcze spałąm na obu bokach, dzieciak mi się tak odwinął przy przewracaniu się z prawego na lewy bok i coś mi naciągnął, że później bolał mnie brzuch w jednym miejscu przez kilka dni (mały drań dodatkowo upodobał sobie kopanie w to miejsce). Od tamtej pory konsekwentnie lewy bok, i co jakiś czas na plecy dla rozluźnienia zbolałych mięśni i kości.Jęcze i wzdycham przy tym, aż mi wstyd.

reklama
Do góry