Hejka, zdrowia dla dzieciaczkow!
Drago wspolczuje, ja jako dziewczynka ciagle lapalam infekcje, pamietam tylko ten bol ;(
A ja dzis bylam u lekarza z Mila, osluchala ja i mowi "obustronne zapalenie oskrzeli, albo i nawet astmatyczne zapalenie oskrzeli" i skierowanie do szpitala :O a mi sie swiat zalamal, ja nie czuje sie na silach by byc z Mala w szpitalu, Dawid sobie z Nia nie da rady, wiec dzwonie do mojej mamy czy pojdzie z Mila do szpitala. Zgodzila sie bez wahania, wrocilam do domu, spakowalam Mile (oczywiscie plakalam ciagle z bezsilnosci) i pojechalam po mame, przy okazji kupilam pampersy i chusteczki mokre do szpitala. Moja mama sie spakowala i pojechalysmy na IP, przyszedl lekarz, jak zobaczylam jak gburowato wyglada, to od razu lzy mi sie cisnely do oczu ;(
Osluchal ja porzadnie i mowi, ze sa zmiany w plucach, ale jak zobaczyl jak Mila szalala, smiala sie, biegala to powiedzial, ze nie.ma wskazan, by ja przyjac na oddzial i dostala antybiotyk do inhalacji. Jak ja sie ucieszylam!!! Omalo go nie ucalowalam z radosci haha
Jutro rano D jedzie pozyczyc inhalator, ja kupilam w aptece ustnik i od jutra zaczynamy inhalacje
Z becikowego kupujemy nebulizator, bo bedzie juz dwojeczka dzieci, do tego my tez mozemy sie nhalowac, szczegolnie D, bo ciagle lapie mokry kaszel, do tego jest palaczem i ma problemy by odkrztuszac.
Na szczescie dobrze sie to wszystko skonczylo, ale co sie nastresowalam i naplakalam, to moje
Dzis znow mialam skurcze w nocy
snilo mi sie,ze mi czop wyszedl i juz porod, wiec skurcze mialam dosyc silne hehe
I wyobrazcie sobie, ze lykne nospe i za 20 min mam skurcze.. aptekarka powiedziala, ze to juz bardzo blisko porod, skoro nospa nie pomaga :O ale kupilam nospe max, zbaczymy czy mi przejdzie po niej
wiec w aptece dzis zostawilam 100 zl, dobrze, ze wyplata juz przyszla na konto
no i kupilam zapas chusteczek dla Ali i podklady poporodowe, a wczoraj moi rodzice kupili Ali buteleczki i szczotke z grzebykiem
Mili kupili butle na mleczko, bo na tej co miala juz miarka wyparowala haha Zawsze jakas pomoc