reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Luty 2015

a moja gwiazda ma jakas infekcje sikawki... kupiłam żurawit junior, zrobiłam okłady z rumianku, kazałam wypic rumianek - ale co sie drze przy sikaniu to bajka.... zobaczymy co przyniesie noc... jak nie bedzie poprawy jutro lekarz......

głodna znowu jestem... masakra jakas...

Współczuję. Nie wiem czy dzieciom można podawać, ale mi pomagała też nospa przy bólu cewki przy oddawaniu moczu.

reklama
Hejka, zdrowia dla dzieciaczkow!
Drago wspolczuje, ja jako dziewczynka ciagle lapalam infekcje, pamietam tylko ten bol ;(
A ja dzis bylam u lekarza z Mila, osluchala ja i mowi "obustronne zapalenie oskrzeli, albo i nawet astmatyczne zapalenie oskrzeli" i skierowanie do szpitala :O a mi sie swiat zalamal, ja nie czuje sie na silach by byc z Mala w szpitalu, Dawid sobie z Nia nie da rady, wiec dzwonie do mojej mamy czy pojdzie z Mila do szpitala. Zgodzila sie bez wahania, wrocilam do domu, spakowalam Mile (oczywiscie plakalam ciagle z bezsilnosci) i pojechalam po mame, przy okazji kupilam pampersy i chusteczki mokre do szpitala. Moja mama sie spakowala i pojechalysmy na IP, przyszedl lekarz, jak zobaczylam jak gburowato wyglada, to od razu lzy mi sie cisnely do oczu ;(
Osluchal ja porzadnie i mowi, ze sa zmiany w plucach, ale jak zobaczyl jak Mila szalala, smiala sie, biegala to powiedzial, ze nie.ma wskazan, by ja przyjac na oddzial i dostala antybiotyk do inhalacji. Jak ja sie ucieszylam!!! Omalo go nie ucalowalam z radosci haha
Jutro rano D jedzie pozyczyc inhalator, ja kupilam w aptece ustnik i od jutra zaczynamy inhalacje :)
Z becikowego kupujemy nebulizator, bo bedzie juz dwojeczka dzieci, do tego my tez mozemy sie nhalowac, szczegolnie D, bo ciagle lapie mokry kaszel, do tego jest palaczem i ma problemy by odkrztuszac.
Na szczescie dobrze sie to wszystko skonczylo, ale co sie nastresowalam i naplakalam, to moje :(
Dzis znow mialam skurcze w nocy :( snilo mi sie,ze mi czop wyszedl i juz porod, wiec skurcze mialam dosyc silne hehe
I wyobrazcie sobie, ze lykne nospe i za 20 min mam skurcze.. aptekarka powiedziala, ze to juz bardzo blisko porod, skoro nospa nie pomaga :O ale kupilam nospe max, zbaczymy czy mi przejdzie po niej :) wiec w aptece dzis zostawilam 100 zl, dobrze, ze wyplata juz przyszla na konto :) no i kupilam zapas chusteczek dla Ali i podklady poporodowe, a wczoraj moi rodzice kupili Ali buteleczki i szczotke z grzebykiem :p Mili kupili butle na mleczko, bo na tej co miala juz miarka wyparowala haha Zawsze jakas pomoc :)

maagsiaa dobrze że Mila może się w domku kurować, mam nadzieję że szybciutko wydobrzeje....Ty też dbaj o siebie i wytrzymaj jeszcze parę tygodni:tak: trzymam kciuki;-)

Magsia ojej, dobrze ze zostalyscie w domu. Moj mlody tez ciagle inhalacje bierze. Ten nebulizator dobra sprawa.
W ogole jaki porod, wez sie nie wyglupiaj kobito !
A swoja droga na tym usg pokazalo mi wczoraj ze mam termin i z daty i z usg na 10.02.15

Magsia, zdrowka dla Mili :*

Monia mi z OM tez wychodzilo zawsze 10.02 a usg pierwsze pokazywaly 13.02, teraz czasem pokazuja 16.02, no ale ja mialam przesunieta owulacje :/ w tym momencie to tp u mnie nie ma zadnego znaczenia bo z tego co mowil lekarz przez ta wstretna cholestaze wywolaja mi wczesniej porod by zminimalizować ryzyko dla dziecka. Teraz ciekawi mnie kiedy to bedzie hehe :)

reklama
Do góry