reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Luty 2015

Dokładnie vani, nie przejmuj się. Nawet gdybyś miała już +30kg to trudno, po porodzie stracisz. Na pewno nie możesz się głodzić. Jeżeli dzidziuś ma się dobrze, to ty się nie przejmuj no.
Jednym lekarze zarzucają że za mało innym że za dużo tyją....nikomu nie dogodzisz!

reklama
a ja robię listę do apteki co kupić dla małej jakieś kremiki , termometr itp.

a sama mierze temperaturę bo kurze coś się zle poczułam nagle osłabła i jaka ciepła jestem ;/

Dziewczyny jestem juz po wizycie powiem tak kocham was :-D od razu humor się mi poprawil jak was czytam :-D. Tez z apteki juz odebralam zamowienie bo pisalam sobie tak jak ladyli :-D. Kochane wiec tak: dostalam znowu zelazo bo sie nie poprawilo od ostatniego badania, szyjka trzyma - mamy pozwolenie na przytulanki :-D a co bardzo mnie zaskoczylo to to ze wlasnie skonczylam 34 tydzien :O gin mowi ze mala rosnie jak na drozdzach termin z usg to 26 styczen :O a jak dobije do terminu z miesiaczki to mala moze 4 kg ważyć :-D cyt "zgrabna kluseczka rosnie" tak okreslil moj gin moją niunie :-D ale z gorszych info to ze puchne woda mi sie zatrzymuje. Za to cisnienie mam super 117 na iles tam, wiec nie kazal sie przejmowac :-D

Vani ogromnie się cieszę i gratki zgrabnej Kluski, te kg to pewno ta woda, ja też mam ręce jak łopaty i trudno i jeszcze walnęłam sobie ostatnio sesje dla Ali brzuszka właśnie z tymi łopatami taki mój urok ciąży...kg będziemy się martwić później
monia już dziś trzymamy kciuki za jutrzejsze usg
Drago dzięki, że jesteś, dajesz nam takiego kopa, że nawet pewno nie zdajesz sobie z tego sprawy hahahaa

Vani gratki! Tak mnie to zaciekawilo, czy to nie jest tak, ze termin porodu jest najbardziej wiarygodny z tyh pierwszych tygodni ciąży? Bo potem przeciez dzidzie różnie rosna hmm hmm

Made dlatego ja uwazam ze jednak termin z miesiaczki jest najbardziej wiarygodny. Generalnie wiadomo ze do zaplodnienia dochodzi okolo 2 tyg pozniej , a z wymiarow to zawsze bralam to z przynrozeniem oka.

Niestety z miesiączki u mnie wogole się nie zgadza termin poród, ale to ze względu na moje nie regularne miesiączki. Opieram się jedynie na pierwszym usg z 5 tc. Różnica om i usg jest 12 dni a to dość sporo.

reklama
U mnie jest już 14 dni różnicy ;) tyle, że ja miałam regularne miesiączki. Najbardziej wiarygodne dane są z pierwszego prenatalnego usg ponoć ;) mnie się wtedy zgadzało idealnie więc rośnie we mnie duży ludek ;) wiadomo, że i tak te terminy mało komu się sprawdzają :D

Do góry