reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Luty 2015

reklama
Ewcia dzieki :D
Moj malzonek tez zaczyna dawac mi wiecej milosci :D baaaardzo mnie to cieszy :D Dzisiaj nawet sam od siebie pocalowal brzuchol jak lezalam :D
Anianka super,ze prezenty udane :) Wszystkiego Najlepszego dla bardzo doroslego Dziadka i wieeeelu lat w zdrowiu! :)
Mnie tez meczy biegunka i to okropna, wlasnie przed chwilka zjadlam rosol i juz znow mnie brzuc boli, ja oszalejeeee! :( Wrzuc zdjecie corci z tym wieeeelkim usmiechem!
A co do lozyska to nie mam pojecia, zapytam na nastepnej wizycie, pewnie bedzie szczegolowe usg :)

Co do łożyska to nie wiem, zawsze słyszę tylko że jest śliczne :) moja gin to w ogóle do wszystkiego podchodzi tak entuzjastycznie:p Jajka też są śliczne, a wszystkie dzieci to wg niej niuńki:)
A propo czułości od mężów to położyliśmy się dziś z mężem na kanapie po obiedzie tak brzuch do brzucha i w końcu mąż poczuł jak to jest dostawać kopniaki w brzuch. Młody tak go skopał jak rzadko:p jakby czuł, że tatuś chce go poczuć:) mąż tak się zmęczył tym, że teraz śpi....:-D

Anianka ja mam juz II stopień dojrzałości, ale to stan z 28 tygodnia wiec teraz moglo sie postarzec niestety...

No ja też właśnie mam I stopień i nie wiem czy to dobrze... gin po usg z 32 tyg kazał mi umówić wizytę - nie wiem o co może chodzić przyszło mi do głowy tylko te łożysko...- że może za "młode" i nie przekazuje tyle substancji ile trzeba.... - nie wiem.

maagsiaa - bardzo dziękuję :) i nie strasz mnie tym rosołem bo właśnie stoi przede mną :-D

Anianka to im starsze tym mniej przekazuje takze zupelnie sie nie przejmuj :) wazne, zeby nie starzalo sie zbyt szybko. Pozazdroscic mlodziutkiego lozyska. Na Usg w 32 tygodniu sprawdza sie przepływy także pewnie o nich będzie chciał z Toba rozmawiać :)

reklama
- brawo :) u mnie to chyba nie ma sensu bo i tak nie wiem czy respektuja w szpitalu...

Ja wlasnie dzralam bo on te 10% wlasnie spadl i mi powiedziano ze jak sie spadek nie zatrzyma to nas nie puszcza. Ale na szczescie przytyl potem kilkadziesiat dag w ciagu 24 godzin wiec sie udalo :) Straszyli mnie ze ja wyjde a maly zostanie... :wściekła/y: Boje sie jeszcze zoltaczki jakbym wyszla wczesniej bo nie wiem czy bym sama rozpoznala w domu a polozna to jakos po 2 tyg przychodzi.
v.

Plan porodu został wprowadzony ustawą jakiś czas temu. Każdy szpital powinien go respektować i jest częścią dokumentacji medycznej (kopia). Nie zawsze uda się spełnić każdy punkt z listy, ale chociaż dają obraz tego co oczekujesz przed, w trakcie i po porodzie. W sumie dowiedziałam się o nim w trakcie szkoły. Więcej info na stronie rodzić po ludzku.

Jeszcze nie wiem kiedy uda mi się wyjść. Może być tak, że będzie mi wszystko jedno i zostanę normalnie. Ale teraz aż mnie trzęsie na myśl o siedzeniu w szpitalu, spania nie w swoim łóżku. Jednak w domu to cisza i spokój. Ale na wszelki wypadek planuję umówić wizytę domową dla mnie i malucha, aby niczego niepokojącego nie przeoczyć.

Ostatnia edycja:
Do góry