reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Luty 2015

reklama
Dokladnie Elunia, w kazdej chwili mozesz zmienic lekarza. Podejście Twojego pozostawia wiele do zyczenia naprawdę... co za bzdury on w ogole wygaduje, tak stresowac kobietę w zaawansowanej ciąży. Moja kol jest aktualnie w 36 tygodniu, rodzi na początku stycznia i jej dzidzia zrobila obrót dokładnie tydzień temu, wszystko jest w absolutnym porządku. Nie rozumiem po co on tak nakreca i straszy, jaka ma z tego satysfakcje :/ no az się wkurzylam, zmień lekarza i to czym prędzej! Rodzić możesz w innym szpitalu w razie czego?

Ostatnia edycja:
Tak tylko wiesz sa takie opcje made ze on prowadzi ciążę od poczatku i karty nie odda. Lekarze srednio w drugim szpitalu chca pacjentki od ordynatora ze starego szpitala...u nas niezdrowa konkurencja miedzy tymi szpitalami. U nas zeby kasę z becikowego dostac musisz miec udokumentowane leczenie od 10 tygodnia ciazy... i to mnie blokuje. Jezeli na wizycie ok 20 stycznia mala bedzie w posladkowym nie wyjde z gabinetu bez skierowania na cc to bedzie 37 tc. Jeszcze babeczka ktora rejestruje mowi mi ze w zyciu nie godzi sie pani na sn jrj synowa miala 3kg synka i posladkowo ale pepowina na szyjce byla...więc dobrze że wymusila na nim cc.

kurcze chyba koniec kapieli podczas nieobecnosci M. bralam prysznic, jakos slabo mi sie zrobilo i do tej pory jakos mi slabo i niedobrze.. jem sniadanie, moze to od tego...ale chce mi sie cofnac.. kurcze..

No też tak właśnie mam :/ tylko po prysznicu mi się słabo zrobiło..jak zaczęłam zestaw tabletek łykać..zjadłam ale wcale mi nie przechodzi..:/

Zor ja mam -5. Sama wada nie jest wskazaniem do cc, ważne jest badanie dna oka i ocena siatkówki. I mnie gruba i bez żadnych nieprawidłowości. Ciesze się bo akurat chce sn a u mnie w rodzinie wiele chorób oczu było.
Choć pierwsze pytanie lekarza jak powiedziałam ze po zaświadczenie to a jak chce pani rodzic. Podejrzewam że jakbym chciała cc to.coś by w tych oczach znalazł :)
Spróbuj iść gdzieś prywatnie.

Monika połóż się lepiej. Ja.juz raz zemdlalam pod prysznicem wiec kapie się tylko jak mąż jest w domu.

Aisha szukam po necie namiarow na jakiegoś..choć potem przy porodzie różnie podchodzą do zaświadczeń od okulisty lub psychologa..i od tego drugiego ponoć ciągnie się przez resztę życia..;)
Monia leżę właśnie..zrobiło mi się na leżąco i po jedzeniu nie przechodzi..najwyżej oddam leki;)

Zor leków lepiej nie łykać na pusty żołądek. Jeśli chcesz CC to nie lepiej poszukać jakiegoś ginekologa który pracuje w szpitalu i z którym da się co do CC dogadać? Chociaż pewnie teraz może być trudniej niż gdybyś od początku ciąży była pacjentką takiego ginekologa.

Biorę się za obiad, ale tak mi się nie chce że najchętniej bym do łóżka wróciła, jeśli teraz tak co drugi dzień będę miała to muszę zapowiedziec rodzince że wizyt nie przyjmuje :) bo glupio obiadu nie podać a nie ma komu zrobić :D

reklama
Do góry