reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Luty 2015

Hmm a ile razy dziennie masz aplikowac? Bo może najlepiej na noc włożyć? Ja tylko raz w życiu cos takiego aplikowałam i właśnie na noc miałam wkładać

reklama
Dwa razy dziennie.. normalnie bym poczekała.. Ale zgłaszałam lekarzowi w środę, że coś się dzieje i chyba zapomniał mi coś dać albo stwierdził, że doczekam do szpitala..
Więc jak dostałam po kolacji to od razu zaaplikowalam, żeby młodemu nie zaszkodziło.. i teraz leżę i się męczę bo szkoda, żeby za wcześnie wpłynęło/wypadło..

Zor ja jestem po sterydach na płuca (dostałam celeston) dostałam 2 w odległości 24 godzin:tak: i z tego co wiem 2 wystarczą, podobno powtarza się jeszcze raz dawkę 2 sztuk jeśli dwa pierwsze są podane bardzo wcześnie czyli koło 24-25 tc

Made przyszłam z tachykardia na ponowne konsultacje i jak sądziłam z jakąś infekcją a doszła wąska i spulchniona szyjka..
Dorex ja właśnie dostałam drugi zastrzyk..na wypisie zobaczę co to za cudo.. pierwszy miałam ok 11 godzin temu.. czyli powinno wystarczyć.. No zobaczymy..

aaaaa to pewnie dostałaś ten drugi na B ( nie pamiętam nazwy) bo on się podaje w odstępie 12 godzin ale generalnie działa tak samo... chyba szpitale dają co mają:tak:

Zastanawiam się tylko na ile zagrożenie jest realne a na ile rutynowo to podają jak tylko cos się dzieje.. pani doktor chyba była w zastępstwie i niewiele powiedziała..

u mnie niestety zagrożenie jest duże bo nie wiem ile ten szew wytrzyma a tylko dzięki niemu mam jeszcze 1,5 cm szyjki.... ale są też przypadki takie jak mój bądź nawet gorsze gdzie dziewczyny mimo podania sterydów dały radę do terminu:tak:

kurcze ale mnie dziś spojenie łonowe boli.... ledwo się kulam....:-(

reklama
U mnie żadnych objawów nie było.. wydaje mi się, że opuścił się lekko brzuch.. i ciągnie jak wstaję po dłuższym leżeniu..ale w końcu dźwigam ciężar..;) mam nadzieję, że to od infekcji..
Choć nie wiem co znaczy 'wąska szyjka' może tak miałam od początku i taki mój urok..
Dorex dacie radę :) musisz tylko dużo leżeć i odpoczywać..aaaa i zero stresu.. polecam na to dużoooo czekolady ;)

Do góry