reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Luty 2015

reklama
Stokrotka witaj w klubie :-( ja to czasem najchętniej trzasnelabym drzwiami i wyszła... dużo siły dla Ciebie :tak:
Idę spać ale jutro mam dwie godziny na babyboomowanie jak się na tej krzywej będę męczyć. Dobrej nocki!

Dzień słodki Dziewczyny! Angel wypilam ten ulepek i teraz czekam - ale jestem glodna! Panie kazały usiąść i nawet nie chodzić :-o
Jestem zaskoczona że takie jazdy z tym zusem mogą być... Wyludzenia przez rzekome ciężarówki też jakieś absurdalne... Powinni raczej lekarza co takie lewe zwolnienia wypisuje ścigać. Siedzenie w domu i czekanie na możliwa kontrolę - chyba tak w zus wyobrażają sobie dzień kobiety w ciąży ;-)

Ewa powodzenia[emoji3] ja mam jutro tę wątpliwą przyjemność [emoji16]
Dziś jadę do lekarza z autem [emoji593] ..zobaczymy jakie będą wyniki..No i ból kasy bo nfz nie refunduje..[emoji12]

Byliśmy wczoraj na warsztatach mamo to ja, bałam się, że treści się powtórzą z bezpiecznego malucha ale było nawet nieźle.. [emoji3] także w sumie polecam [emoji14] no i mąż zdobył nagrodę - torbę z przewijakiem i kosmetykami johnsona [emoji23]

Dzień dobry i miłego dnia Wam wszystkim [emoji274]

Zor to już wiadomo kto u Was będzie miał pierwszeństwo do zmiany pieluch;-) opatrzność ewidentnie wskazała na Twojego malza :-D Choć jak grubsza sprawa to możesz usłyszeć to co ja: Kochanie nie ogarne tego! I blagalny wzrok... Hahaha
A ja właśnie kryzys miałam i już prawie zwrocilam ale zadziałał mój sposób - polykanie bardzo szybko śliny żeby zneutralizować kwasy zoladkowe. I pomogło nie pierwszy już raz! Jeszcze pół godziny i kanapka jest moja!B-)

Ewa pomagało mi picie małymi lykami wody. Pytałam i pielęgniarka na wodę się zgodziła :-) trzymaj się bo wiem co przechodzisz. Na szczęście mój wynik był dobry wiec cieszy ze wytrzymalo się to świństwo:-)

Ewa taaa..Jak zaczynaliśmy się starać to od razu było ustalone, że od przewijania to ja jestem [emoji12]
A ja stoję od godziny jak ta pinda w warsztacie i czekam aż łaskawie ocenią co trzeba zamówić itd..ciekawe czy dzisiaj zdążą tak jak mówili.. bo narazie zajmują się wymianą zamiast oceną i zamówieniem części... Ehh chyba zgabczenie mózgu nie dotyczy tylko kobiet w ciąży..
Faceci to jednak nie umieją optymalizować sobie roboty.. przecież zrobili by wymianę jak czekaliby na części.. heh..[emoji35]

No ja już po badaniu krzywej, nie było tak źle jak myślałam, była moja lubiona pielęgniarka wiec o 8 miałam pobranie potem rozpuściła mi glukozę w małym kubeczku bo mówi żeby mnie nie męczyć lepiej wypić bardziej skoncentrowane ale mniej , i puściła mnie do domu bo mieszkam 3 min drogi od przychodni i mówi zebym czasem nic nie jadła bo ostatnio tez kogos puściła i poszła laska i bułke zjadła :p , przyszłam grzecznie o 9 i potem już zostałam czytając gazety, i o 10 kolejne kłucie i przyszłam zrobiłam sniadanie i nie mogę się zebrac w sobie żeby isc pozmywać coś ogarnąć w domu. słaba jestem jakoś w sumie 4 fiolki mi wzięła bo miałam jeszcze w zleceniu inne badania i przez ten niewielki brak krwi pewnie taka słaba jestem, a wcześniej jako honorowy dawca oddawałam 450 ml i robłam wszystko a dziś to tylko kanapa mnie czeka pewnie ...

reklama
ZOR - tak to juz jest, że faceci w pewnych kwestiach dochodzą szybciej a w pewnych wolniej:-D

Mój mąż był tak rozpieszczony jeśli chodzi o jedzenie( mamusia wszystko podstawiała pod buzie), że jego pierwsze kroki to były pytania typu czy wodę z ziemniakami to się soli.
Z czasem spostrzegł, że jak coś się gotuję np. właśnie ziemniaki lub makaron to nie trzeba stać w kuchni i się na nie gapić tylko można w tym czasie usmażyć mięso czy rozwiesić pranie:tak:
Teraz już potrafi ogarnąć to i owo choć i tak to co ja bym zrobiła w 40 min on robi w 1,5h:-)

Wczoraj spotkałam się w pizzerii ze znajomymi z pracy i pozwoliłam sobie opędzić wielkiego hamburgera:zawstydzona/y:
a dziś jestem umówiona na lody... :zawstydzona/y:
Ale od środy zero słodyczy:-p

Do góry