reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Luty 2015

Uroki mieszkania w bloku :) u nas w bloku jest większość starszych ludzi i z reguły jest cisza i spokój :) o 7 rano codziennie leci radio maryja, a o każdej innej porze można usłyszeć śpiew starszego pana:-):-)a najbardziej irytujące jest chyba to jak słychać jak starszy pan załatwia swoje potrzeby...no cóż...blok:-D

reklama
witam mamusie te z bloku i te z domków :)
made wywołałaś temat na kolejne forum hahaha, u mnie nowe osiedle, sami młodzi ludzie i pełno małych Szkrabów, o 6 mogę usłyszeć koncert Zielony, zielony ogórek, aż mich mi się śmieje, ale tez zdarzają się interwencje służb mundurowych, a i zawsze jakiś anioł gospodarz domu się znajdzie, takich omijam, bo jak pisze made tacy wiedzą lepiej;-)

jest dla mnie ogromny plus bloku jak jestem sama np. w nocy i słyszę te puknięcia, wymianę zdań sąsiadów to jest mi lepiej, że nie jestem sama, a w domu tego nie ma, wiem, bo mieszkałam w domu 20 lat....
powodzenia z sąsiadami oby okazali się...ludźmi....;-)

Hej dziewczyny nie wyspalam się dzisiejszej nocy. Doskwieral mi ból z lewej strony brzucha powyżej pachwin. Nie wiem czy dzidzia na coś uciskala bo wyczuwalam tez właśnie jej ruchy w tym miejscu. Oprócz tego bólu miałam skurcze ale one przechodziły po kilku chwilach. Teraz wszystko jest Oki ale martwią mnie troszkę tez bóle. Dobrze ze wizytę na w czwartek u gin.

Ostatnia edycja:
Witam wszystkie Lutowe Mamusie:)
Bardzo, bardzo dawno mnie nie było, ale to długa historia nie będę zanudzać. U nas wszystko ok będę mamą małej Tosi, mąż się bardzo cieszy i powtarza że u Zucha pierwsza dziewucha :)
Co do mieszkania w bloku to muszę przyznać że ja jestem typowym blokersem urodzona i wychowana w bloku:) Czasem marzy mi się piękny domek ale nie wiem jak bym zniosła tą ciszę, a szczególnie jak zostaję w domu sama. A tak wiem że ktoś jest obok choć nie urywam że krzyki w stylu " o k.... papier się skończył" albo " no wstawaj k.... bo już 6" czasem rozśmieszają a czasem denerwują. Jedyne co tak naprawdę wyprowadza mnie z równowagi to fakt że któryś z sąsiadów pali w łazience i jak rano wchodzę do swojej to czuję ten smród. Reszta jest do zniesienia w niedzielę przeważnie budzi mnie z samego rana śmiech dzieci sąsiadów z góry a każdego dnia około 13 wyje pies sąsiadów z dołu:)

Cichac ja też miewam takie bóle lekarz mówił żeby się tym nie niepokoić po prostu wszystko się naciąga i jeżeli ból jest bardzo dokuczliwy to można wziąć nospę a jak nie przechodzi do najlepiej pojechać na pogotowie oni sprawdzą czy wszystko jest ok.

Koniania ja przeżyłam szok jak w 19tc lekarz zmierzył stopę mojego malucha i miała 2,5cm!! Myśleliśmy że chyba się pomylił i całą nogę zmierzył:p:p ale poczytałam na necie trochę i faktycznie takie wielkie stopy te nasze maluchy mają. Dlatego tak boli jak kopią w pęcherz!!!:p

Joasia no pewnie masz rację bo często to się nie zdarza ostatnio tydzień temu. A tak naprawdę nic innego nie dolega mi pomiędzy nockami. Lepiej nie wpadać w paranoje ze to musi być oznaką czegoś złego ;-)

reklama
Najważniejsze to pozytywne nastawienie ja zawsze jak się martwię że np. Tośka coś się mało rusza to głaszczę się po brzuchu i tłumacze jej że ma się trochę powiercić bo mamusia się martwi. Zawsze działa:)

Do góry