reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Luty 2015

Hejka :) zyczymy duzo zdrowka wszystkim chorujacym!!!
Co do butelek,to u Nas BabyONo- idelane, Mila przestala miec problemy z brzuszkiem :) uzywam do tej pory i z pewnoscia dla Alicji rowniez kupie :)
Smoczki Avent silikonowe, płaskie. Są bdb dla noworodków, później przeszliśmy na LOVI cherry (są okrągłe i mięciutkie) i Mili pasowały, jednak po jakimś czasie sama odrzuciła, miała chyba 5 miesięcy i do tej pory bez smoka :D jaki mamy ubaw, gdy widzi smoczek u swojej 17msc kuzynki, wyciaga jej i sama nie wie co z tym sie robi i gdzie wsadza ahahahah
Ahaa te smoczki avent kupilam w dwupaku,ale dostalam w paczuszkach, co otrzymalam po porodzie chyba dwa, wiec jak nie zdecydujecie sie kupic lub po prostu skleroza ciazowa(u mnie to juz jest odmóżdzenie) wezmie gore, to moze w paczuszce sie znajda :D
Ja mam po Mili 8 smoczkow i nie musze kupowac :)

reklama
Cześć dziewczyny. Ja też dziękuję za info o smoczkach. Właśnie ostatnio się nad tym zastanawiałam i obiecałam sobie poczytać, ale jakoś czasu brak.
U mnie dziś kiepsko, strasznie słabo się czuję, normalnie śpię cały dzień, z 2ma przerwami na jedzonko i kompa!Nawet kawa mi nie pomogła. Siedzę, ziewam i oczy mi się same zamykają.
Młody na szczęście kopie, więc się specjalnie nie martwię.

Co do tabletek to w aptece dala mi jakis lek nazywa sie Fiorda nawet dobrze na gardlo dala. Dziewczyny dzieki za troske, juz jest lepiej. Chyba sie obejdzie bez antybiotyku.
Tez bylismy na kinder niespodziance , masakrycznie bylo. Dzisiaj juz bylo cieplej. No ale na dworze tez byl dosyc cieplo. Podobnie jak Anianka zabralam dziecko potem na sale zabaw :)

Dzieki Dziewczyny za info o smokach.

Monia, super ze lepiej. Oby z dnia na dzień jeszcze bardziej się poprawialo :)

Ja zabieram się za robienie ciasta marchewkowego. Poplakuje dzis cały dzień, hormony chyba szaleja albo to ta jesienna aura mnie tak dobija (co jest dziwne bo dzisiejszy dzień byl wyjatkowo słoneczny i piękny). Mam nadzieję, że choć trochę sie rozchmurze przez to ciacho :)

u nas butelki nuka były bo w szpitalu nukowe smoki do butelek do dokarmiania dawali i tak zostało....
co do smoków uspokajaczy koleżanka stomatolog mówiła że wszystko jedno byle symetryczne i silikonowe bo łatwiejsze i trwalsze w wyparzaniu i u nas były Lovi.
Smoka miałyśmy od samego początku bo w szpitalu jak mała była pod lampami z powodu żółtaczki to położne same dały żeby nie płakała, do szóstego miesiąca dawałam jak mała chciała potem tylko na noc i ok 11 miesiąca porzuciłyśmy jednocześnie i picie butelki i smoka uspokajacza i tak jest do dziś:-D

Witajcie :) nie śpię juz od 4 bo czuję sie tak wyspana, wiec snuję się po mieszkaniu i podżeram wczoraj upieczone ciasto :) mala od kilku dni bardzo słabo daje o sobie znać. Wczoraj wieczorem musiałam aż rękę mocniej do brzucha przykładać by cokolwiek poczuć bo tak sama z siebie to praktycznie nic nie czuje. Martwi mnie to czy wszystko ok bo od piatku jest taka mało aktywna :( mam nadzieję, że wszystko jest ok. Moj P. dzisiaj wraca wreszcie, cały weekend byl poza domem. Coś muszę fajnego zrobić na obiad chociaż szczerze mówiąc nic mi się nie chce. Nadal mnie trzyma paskudny dołek.

Wam życzę miłego dnia, Dziewczyny!

Ja już też wyspana :-p nadrobię Was i zabiorę się za czytanie "Języka niemowląt".

made Kochana nie denerwuj się ruchami. Ja też jakiś czas temu miałam tak, że Młody obrócił się nie wiem jak i boksował mnie do środka...czułam tak delikatne ruchy że aż się martwiłam czy wszystko ok...ale za jakiś czas znów się obrócił i dziś już przed 6 dawał o sobie znać :sorry2: chyba miał czkawkę :-D

ale jeśli masz jakiekolwiek wątpliwości to jedź na SOR, szybkie USG dla uspokojenia Ciebie - nie zaszkodzi.

Dzięki Dziewczyny za informacje o smokach :tak:

reklama
Do góry