reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Luty 2015

Monika, wybierz sie jeszcze raz do lekarza, niech dokladnie Cie zbada, oslucha i jesli antybioryk jest niezbedny to go faktycznie wez! To naprawdę mniejsze zło. Kaszel masz suchy czy mokry? Bo sama pastylka na gardło to wydaje mi się troche mało jak na dlugo utrzymujacy sie kaszel...

Na ból gardła w ciąży bezpieczny jest strepsils z miodem i cytryną z tego co wiem. Od siebie, po wielokrotnie przebytych anginach mogę dodać, ze świetne są pastylki tantum verde, płukanki z szałwii i jeszcze płukanka woda + woda mineralna w proporcjach lyzka wody utlenionej na szklanke wody. Mi zawsze to przynosiło ulgę w bólu, a uwierz miałam straszne, nie raz kończyło się ropniem okolomigdalkowym. Tylko musiałabys się zorientować czy w ciąży mozesz takie płukanki stosować. Zdrówka Monia dla Ciebie i Synusia!

Ostatnia edycja:
reklama
Kaszel mam zmienny. Rano jest mokry, wieczorem uciazliwy suchy. Zobaczymy dzisiaj, jal nie bedzie lepiej to jutro ide po antybiotyk. Pani doktor stwierdzila zebym poczekala z antybiotykiem. Niby osluchowo czysto a gardlo mam podraznione przez kaszel.

Dzień dobry,
Nareszcie weekend :tak:
Podczytywałam Was na komórce cały tydzień. Dzisiaj może wtrącę swoje trzy grosze.
Monika, widzę, że dalej się męczysz z przeziębieniem :-( Trzymaj się, zdrowia życzę.

pozdrawiam

Koniecznie do lekarza jeśli do jutra się nie poprawi. Skoro ból od podrażnienia gardla to może pij cieple mleko z miodem? Nawilży trochę śluzówke gardła

Monia ty bylas u rodzinnego z tym kaszlem czy u gina?
Pytam bo moj gin dla przestrogi poinformowal mnie ze cokolwiek np. Teraz u mnie znowu infekcja ucha musze isc do gina jak w ciazy nie bylam leczylam infekcje ucha olejkiem euksliptusowym lub herbacianym i przechodzilo jakby reka odjal a teraz nie moge bo pisze na nich ze w ciazy nie uzywac a nie znam zadnego lekarza jtory sie na tym zna.. Bo w sieci pisze ze trzeba to skonsultowac z lekarzem i huk czeka mnie antybiotyk

dzień dobry :tak:
monia do lekarza marsz, nie czekaj aż się rozwinie zapalenie płuc, bo wtedy nie lekarz i antybiotyk tylko szpital, a Ty masz Dwa Szkraby, mnie gin opieprzył już to kiedyś pisałam, że się z nim nie skontaktowałam, a tylko z internistą, ten syrop zapodaj z cebuli sobie, ale mnie się wydaje, że zbyt długo czekasz i ten kaszel...to choróbsko u Ciebie się rozwija i u Synka z tego, co piszesz, a nie odwrotnie, wiemy, że porażka, może jedź na ip

Monika, z tego co wiem wszystkie leki trzeba konsultować z ginekologiem. Ja nawet jak nogę skręciłam to dzwoniłam do gin i ona mi poleciła co mogę stosować. Więc zadzwoń, dowiedz się o ten antybiotyk. Myślę, że lepiej go wziąć, niż męczyć siebie i dzidziusia:)

a tak poza tym, to cześć dziewczyny, Jakoś się dziś słabo czuję, więc leżę, a mąż sprząta całe mieszkanie;P a co, trzeba wykorzystać, to że ma chęć:)
Później idziemy na imprezę, więc muszę być w formie;)

Monia chyba jednak musisz się poddać i wziąć ten antybiotyk. Pewnie jest tak że zarazacie się z synkiem nawzajem. Jak ją poszłam kolejny raz z moim to pierwsze pytanie czy ją przypadkiem nie jestem przeziebiona (a byłam trochę) więc ona że musimy się razem leczyć. Pytanie tylko czy to wirusy czy bakterie bo na wirusy antybiotyk i tak nic nie da a jedynie wyjalowi organizm :no: albo odseparuj chlopa i zapodaj sobie szokowa kurację cebulowo czosnkowa przez weekend. A i plukaj to gardło jak dziewczyny proponują ale z 6-8 razy bo jednorazowo to nic nie da. Koniec wymadrzania!:laugh2:

Witam się sobotnie - regeneruje siły po ciężkim weeku w pracy. Chata nadaje się do generalnego sprzatniecia ale starczyło mi sił tylko na pralkę i zmywarke a mopa chyba dzisiaj nie poproszę do tańca (może w ostateczności odkurzacz).
A po południu na imieninki więc brzusio się ucieszy!
Poczytam Was później! Odpoczywajcie! :tak:

reklama
cześć dziewczyny :)

Powiem wam tak mnie poruszyła ta strata Ani ze nie mogłam zasnąć myślałam o niej o dzieciątku i tak ściskało w sercu. i wpadłam od razu w jakąś paranoje i brzuch zaczęłam męczyć żeby się poruszyła mała od rana to samo i dała kilka kopniaków i dalej spi, musze się jakoś ogarnąć.

Teraz mam akcje sprzątnie bo cały tydzień leżałam wiec trzeba dom ogarnąć na błysk, wczoraj wszystkie brudy wyprałam wiec dziś poprasuje,

Do góry