reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Luty 2015

Anianko, przesyłam dużo pozytywnych fluidów, trzymam kciuki za Ciebie i Mala, mocno wierze, ze będzie ok. Nie przemeczaj sie tylko w trakcie tego remontu! :)

Dobrej nocy, Dziewczyny :)

Dziewczyny, krótki sondaż: w jakiej pozycji spicie w nocy? Niby zalecana jest na lewym boku, ale ja kocham spac na prawym, czasami nawet budzę się na plecach i mam wyrzuty sumienia, że Basce moge szkodzić. Nie wiem, może przesadzam, ale chciałabym poznać Wasze zdanie, szczególnie od doswiadczonych już mam :)

w kazdej jak mi sie tylko samar ułozy. czesto na prawym boku z noga zarzucona na małza :-)

;-) ps. ja korzystam w pełni, nawet męża wołam wieczorem żeby mi nóżki wytarł po kąpieli:-):-D

hehe ja susze suszarka :-) oszczedzam jego cierpliwość na zawiazywanie butów i golenie podwozia w 8-9 miesiacu :-)

dzien dobry :-)

alez pogoda, na szczescie moj len jakos sie zmienjszył i jestem juz po zakupach, 2 pralkach prania i biore sie za szafe narozna, bo w koncu musze dla Grzmotosława komode szykowac, a zeby to zrobic to trzeba troche poukladac, poprzestawiac i pooprózniac :-)

mam osobiste pytanie ? czy Wam tez tak z cycków sie non stop saczy płyn?? bo ja czasami mam zonka....

która sie ze mna kawy napije? :-)

reklama
Cześć dziewczyny :)

Troszkę mnie nie było ale jak wiecie choroba dała mi popalić i to nieźle, Gorączka nie chciała odpuścić do wtorku. Katar męczy jeszcze do dziś , i kaszel został ale już lekki, właściwie do wczoraj nie wychodziłam z domu ,separacje łóżkową zniosłam wczoraj bo już mąż tęsknił :) całe te dni spędziłam w łóżku , mąż wszystko robił gotował sprzątał robił syropki z cebuli bo ja na nic nie miałam siły,, potem już było troszkę lepiej wiec nadrobiłam zaległości na forum, ogólnie dni mijały mi na oglądaniu tv , potem mąż mi zainstalował na laptopie Sims 4 bo mam słabość do tej gry i troszkę pograłam.

Wczoraj pojechałam na kontrole do mojego gin bo może pamiętacie ale ostatnio miałam problem z szyjka bo ze za krótka, i po badaniu szyjka twarda a po usg faktycznie krótka ale na szczęście nie zmniejsza się i lekarz powiedział ze taki mój urok i mam się nie przejmować , celibat zniósł , ale luteinę mam brać tak profilaktycznie, , z malutka wszystko dobrze, bo strasznie się bałam ze szkodzę jej tym moim przeziębieniem, bo była mało aktywna , ale od wczoraj nadrabia. to z tym moim przeziębieniem to nic mi nie dał bo antybiotyku nie chce , wiec na katar mam pryskać solą morska a na kaszel domowy syrop z cebuli,

Ale się rozpisałam....:)

Drago mi się tak sączy od 18tc.... więc ze stanikiem się zaprzyjaźniłam i funkcjonuje w nim 24 na dobe ;-)
na noc taki miękkie żeby nie uciskał a w dzień bardziej wyjściowy, do środka wkładki laktacyjne i jest git :-D

Ladyli ja mam z szyjką taką samą akcję, taka nasza uroda. Nie skraca się - a to najważniejsze. Luteine biorę od początku ciąży. Kiedyś ginka mi powiedziała że luteina dobrze działa właśnie na szyjkę więc nie protestuję ;-)

Dziękuję za dobre słowo, obiecuje się oszczędzać tylko wiecie, do porodu 3 miesiące - ta perspektywa sprawia, że moja głowa zaczyna działać na szybszych obrotach :-D
- remont
- ciuszki posegregować poprzywozić,
- zrobić listę czego brakuje,
- nadchodzące święta,
- kupno nowych ozdób na choinkę
itd. itd. :-D:szok:

Do tego Julka ostatnio - jakby diabeł w nią wstąpił- macie może pomysł czego to może być skutek?
Ogólnie teraz w żłobie jest najstarsza i dużo udziela się przy młodszych cieciach - ciocie oczywiście są rozanielone i zazdroszczą mi , że będę miała taką pomocnicę po porodzie. ...
Tylko Julka przekracza drzwi żłobka i sama się zachowuje jak bobas :/
Moje dziecko które było już tak samodzielne i zaradne nagle znowu nie chce spać, sama, trzeba ja karmić bo sama jak zjada to bite 2 godziny, jak się denerwuje to wpada w szał, jak coś jej nie pasuje to nie da sobie przetłumaczyć tylko płacz - no nie poznaję jej.

Powiedzcie mi czy to taki wiek czy po prostu za dużo przebywa z młodszymi dziećmi i się cofa?

Lady - cieszę się, że ze zdrówkiem lepiej

Co do spania to ja różnie śpię przyznam się - chyba nawet częściej na prawym, bo jak śpię na lewym to często dziecku się to nie podoba bo akurat tam ma główkę i jej widocznie ciasno.

Ostatnia edycja:
Dzięki za odpowiedzi Dziewczyny :D to juz nie będę miec wyrzutów sumienia tylko będę spać tak jak mi wygodnie. Jak leze na lewym boku to mała szaleje, a ma prawym uspokaja się więc bałam się, że coś nie tak :what:

Ladyli, super ze ze zdrowkiem lepiej :)
Apropos siary to mi tez sie saczy jak szalona, na dodatek zdarza się, ze zasycha na sutkach i usuwanie jej jest dość bolesne :/ w ogóle mam sutki nadwrazliwe aktualnie, nawet zmiana temperatury sprawia, że trzęsie mnie z bólu!

reklama
Do góry