reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Luty 2015

Ewa ale ja nie rozumiem tego izolować oki ale pogadać z rodzicami bo to strach posłać dziecko do przedszkola, mi maly cos zaczal mowic o Igorze ze go ciagnal i popychal pogadałam z małym i pani powiedziałam, wyjaśniła mi że to dziecko spokojne ale zwróci uwagę. U mnie to raczej dobrze że porozmawaiałm z moim dzieckiem. To inna sytuacja. Igor nie agresywny tylko nie odbiera na tych falach co mój BArtek i to jest probelm u nich.

cichac - może to być skurcz od przemeczenia. odpoczywaj i obserwuj, jakby czasem pojawily się plamienia to natychmiast do szpitala

Kasia - mam nadzieje ze w tej ciąży będzie latwiej z porodem no ja mam nadzieje ze cesarka

ja lubie leciutko masowac to tak jakbym ja głaskała, mój bartus to dotyka brzuch lekko przyciska i tak szturcha smiejemy se bo bartek mowie ze rysza się

made mój mąż też był ze mną ale my wtedy nie wiedzieliśmy ze przy zielonych wodach jest niebezpieczeństwo dla dziecka.

aisha na nawet nie dałabym rady posprzatac graciarni meza uwieżcie mi Meksyk to mało powiedziane. Kiedyś miał porozwalane puste plastikowe butelki od picia i chciałam pozbierać a on że mam zostawić on zrobi. Ale po jakimś czasie pozbierałam za reszte się nie zabieram bo bym sprzątała rok.

stokrotka ten temat jest bardzo trudny i ja się na niego nie wypowiadam

Jutro do pracy na 6:30 ciężko nie lubie wstawać rano.

reklama
Anianko, przesyłam dużo pozytywnych fluidów, trzymam kciuki za Ciebie i Mala, mocno wierze, ze będzie ok. Nie przemeczaj sie tylko w trakcie tego remontu! :)

Dobrej nocy, Dziewczyny :)

Dziewczyny, krótki sondaż: w jakiej pozycji spicie w nocy? Niby zalecana jest na lewym boku, ale ja kocham spac na prawym, czasami nawet budzę się na plecach i mam wyrzuty sumienia, że Basce moge szkodzić. Nie wiem, może przesadzam, ale chciałabym poznać Wasze zdanie, szczególnie od doswiadczonych już mam :)

Ostatnia edycja:
Dzień dobry! (chciałabym móc to powiedzieć świeżo i z werwą, ale niestety :-))
Made pozycja na lewym boku jest zalecana ze względu na główne naczynie odprowadzające nieutlenowaną krew z dolnych partii ciała do płuc. Nazywa się to cudo żyła główna dolna i biegnie równolegle do kręgosłupa, ale po prawej stronie powłok brzusznych. Pozycja na lewym boku to naczynie odciąża, w innym wypadku Bejbi ze swoim domkiem może zakłócać przepływ. Wówczas występuje ryzyko zakrzepicy itp. jeśli Ty się dobrze czujesz, z krążeniem okej, nie ma opuchniętych nóg czy nocnych drętwień, to elegancko. Dzidzia bezpieczna.

Śpię raz na tym, raz na tym boku, teraz jak mam katar to i na plecach. To indywidualne odczucie, ale w pierwszej ciąży trzymałam się pozycji na lewym boku jakoś w ostatnich dwóch miesiącach ciąży. Inaczej już się nie dało :-D

Anianko, przesyłam dużo pozytywnych fluidów, trzymam kciuki za Ciebie i Mala, mocno wierze, ze będzie ok. Nie przemeczaj sie tylko w trakcie tego remontu! :)

Dobrej nocy, Dziewczyny :)

Dziewczyny, krótki sondaż: w jakiej pozycji spicie w nocy? Niby zalecana jest na lewym boku, ale ja kocham spac na prawym, czasami nawet budzę się na plecach i mam wyrzuty sumienia, że Basce moge szkodzić. Nie wiem, może przesadzam, ale chciałabym poznać Wasze zdanie, szczególnie od doswiadczonych już mam :)

ani ja doświadczona, ani mama :-p
ale śpię we wszelkich możliwych pozycjach :-D poza spaniem na brzuszku ;-)
lubię spać na plecach, często tak śpię, ale często świadomie zasypiam na lewym boku bo wiem że tak lepiej ze względów o których Mokito już wspomniała.

Cześć,

Ja na chwilkę, nadrobię później
Co do spania to śpię na lewym prawym boku i na plecach tez mi się zdarza ;-)

Żyrafka, Kasia i koshka czytajcie wiadomości dziewczyny

Witajcie:)
A ja od jakiegoś tygodnia czuje się jakaś obolała:/ dzisiaj w nocy obudził mnie skurcz łydki. Chyba trzeba zacząć brać magnez.
Co do spania to ja śpię na lewym boku, na prawym mi nie wygodnie i ledwo co się na chwilę położe to od razu moje dziecko szaleje;-)
Apetyt mam wielki (jak nigdy), zjem dosłownie wszystko:-) wczoraj mialam ochotę na jakiekolwiek mięso, a później na kwaśne:-)
Dziewczyny! życzę miłego dnia! Odpoczywajcie i nie przemęczajcie się;-) ps. ja korzystam w pełni, nawet męża wołam wieczorem żeby mi nóżki wytarł po kąpieli:-):-D

Made, mam tak samo, na lewym jak leżę to mnie kłuje i boli coś, a najwygodniej mi na plecach i na prawym. Pytałam o to mojej gin, bo też się martwiłam i że z tym lewym bokiem to ważne jest by spać jeżeli są jakiekolwiek problemy z wątrobą. Mamy spać jak nam wygodnie,są podobno nawet kobiety które śpią na brzuchu. Jeżeli nam dobrze to i dziecku też. Jeżeli śpimy na plecach to warto podłożyć sobie dodatkową poduszkę, żeby ułatwić sobie oddychanie, Ja tak właśnie robię i śpię jak dziecko, po 10godzin:p

reklama
Witam mamy :)
ja śpię na lewym, prawym boku lub plecach czyli tak jak większość z Was, ale muszę mieć poduszkę pod udami, albo między nogami;-)
u mnie deszczowo, jesiennie i nic się nie chce, lenistwo mnie ogarnia...

Do góry