reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Luty 2015

O znalazłam :) taka poduszkę zamowiłam do wózka:
Poduszka 30x40 płaska dla niemowlaka minky + baw. (4651099575) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.

Do takiego kocyka:
Koc 75x100 bawełna + minky kocyk ocieplany (4659190618) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.

Chociaż nie wiem jeszcze czy na poczatku będę ja kładła, ale przecież moze sie przyda jak maluch podrosnie :)

zamawiałam u tej kobietki właśnie poduszkę i kocyk i byłam zadowolona z wykonania.
Jak ktoś potrafi szyć można samemu kupić materiał i uszyć. Minky też jest w serduszka dla dziewczynki .

reklama
Ewka no ja z synkiem tez costam probowalam, ale pozno zaczelam i probowalam na noc z dzieckiem okolo 2,5roku. Noca nie dawaly rady. I teraz mysle nad nimi...

Ogladam jakis obrzydliwy film na tvn i zaraz mi sie cofna kanapki :/

Własnie też uważam że poduszka nie jest konieczna wolę położyć tylko pieluchę flanelową ale moje 2 kolezanki "dzieciate" uważają że poduszka by się przydała więc trochę mi zamąciły w głowie ;)

anii84 moja bratowa szyje ciuszki dla dzieci i mówiła że kocyki itp minky są świetne, na szczęście pościel, kocyk, rożek firanki itd ona nam uszyje w prezencie na święta więc chociaż to mam z głowy ;)

Ja nie pamietam jak to u mnie bylo na poczatku, chyba polozylam poduszke , alr szubciutkp ja zdjelam.. gdyz wiecie nak moj noworodek spal? Do dzisiaj nie wiem jak on to robil.. spal na brzuchu i do tego ulewal...
Ja go kladlam na boczkach a on sie i tak przekrecal...

Monika z tymi pieluchami wielo to pewnie i można ale jak miałam zostawiać małego z babcia jak wróciłam do pracy to niestety ciężko było ją jeszcze obarczać tym więc też trochę odpuscilam.:-( zresztą teraz z perspektywy czasu widzę jak bardzo się spinalam i chciałam być super nowoczesną i idealna mama jak w tych wszystkich podręcznikach i wyszło jak zawsze:-D za to teraz wrzucilam na luz i psychicznie myślę że będzie lepiej.

A co do poduszki to ja na początku podkladalam waleczek z pieluchy pod materac żeby glowa była minimalnie wyżej od pupki a w wózku miałam takie podnoszone oparcie to pod nie też coś podkladalam. Ten klinek do lozeczka kupiłam trochę później i też zadowolona byłam. To w zasadzie zwykła pianka obszyta tkanina. I to pediatra doradzał żeby nie dawać poduszek czy jaskow. Oczywiście zyczliwe "doświadczone" mamy krytykowany takie podejście bo przecież "całe pokolenie na poduchach się wychowalo". Teraz przynajmniej wiem czemu zawdzięczam problemy z kręgosłupem :-D

Hejka,
dziewczyny przepraszam, że ja tak tylko z doskoku u Was ale zęby nam idą - czwórki i młody szaleje...
Ten młodszy w brzuchu też rozrabia na maksa... Jak to się przełoży na aktywność poporodową, to ja z dwójką takich nie dam rady : )
Ja na szczęście do klubu nieśpiących się nie dopisuje - mogę zarabiać na spaniu...
Pieluszki wielorazowe to dla mnie temat kompletnie nieznany i nawet nie chce mi się go zgłębiać bo niestety wiem, że i tak u mnie wygra "wygoda" pampersa...
Poduszki używamy od jakiegoś pół roku bo mężowy nie wytrzymał. Na szczęście ma taką cieniutenka - nalesnika... Klina miałam ale jako noworodek spadał z niego i wyrzucilam... Teraz służy, jako ochrona przed ścianą bo nasz syn sypia z nami... Wiecie nie każda może pochwalić się posiadaniem trzech mężczyzn w łóżku ;)
Lecę do chłopaków moich - DOBRANOC

Ja też rezygnuję z całej pościeli na początek. Maluszka i tak się nie powinno układać na poduszce a kołderki nie wyobrażam sobie na takim maleństwie...chyba musiałabym nie spać całe noce i patrzeć czy przypadkiem gdzieś się nie wsunęła na buzię....:rofl2:
jedyne co to skuszę na się poduszkę klina tak jak część z Was, czytałam o tym ostatnio że można ją podkładać malcowi szczególnie przydatna jest przy ulewaniu. Do tego śpiworek kocyk i na początek jest git wg mie :tak:

reklama
Prawie całą noc nie spałam przez ten katar, o 1 w nocy zarządziłam separacje łóżkowa ponieważ cały czas smarkałam i mąż się budził wiercił wiec mówię nie ma co go męczyć więc się rozeszliśmy na noc, Czuje się fatalnie , wczoraj było dużo dużo lepiej , zła jestem bo mąż ma wolny weekend byliśmy umówieni ze znajomymi na dziś a jutro mieliśmy jechać do Krakowa i dupa bo ledwo gadam przez ból gardła, chyba mnie tu coś trafi jak za oknem taka pogoda a ja leże pod kołdrą i ledwo dycham, lalunia odczuwa moje złe samopoczucie bo od wczoraj mało aktywna, Teraz mąż robi śniadanko łykne apap bo boli mnie w kościach trochę i łykne te syrop co polecałyście *spam* i tabletki do ssania tez mi mąż kupił z tej seri.

Życzę wam udanej soboty :)

Do góry