reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Luty 2015

Heja :) U Nas pogoda super :) więc dziś na spacer pójdziemy. Inwazja biedronek u Nas była w zeszłym roku, oblepiały całe okna i balkon!!!
My również nie spaliśmy, a gdy już zasnęłam około 4.30 to D wstawał do pracy, więc nie spałam i wychodząc trzasnął drzwiami niechcąco i obudził Milę, nie śpi od 5.30 do teraz. Dzięki Bogu ktoś wymyślił kojec dla dziecka, więc dałam Milę do kojca z jej ulubionymi zabawkami i przespałam się godzinkę :)

LADYLI ja ratowałam się prenalenem i pomagał :)

reklama
na gardło tantum verde, płukanki solą lub rumiankiem, szałwią, ale tej nie wolno pic w ciąży, herbata z lipy, imbirowa z cytryną, sokiem malinowym jak mocno Cię boli gardło to miód odpada, ja ssałam też hallsy, możesz zrobić sobie syrop z cebuli jeśli czujesz się podziębiona, do nosa na pewno możesz stosować sól morską, inhalacje z lawendy, rumianku, szałwii, to moje sposoby na przeziębienie, ja ogólnie wpierniczam dużo cytryny i miodu, powodzenia:tak:

a na gardło tymianek o podbiał ? ja czasem wezme małego jakieś tabletki bo jak tylko zaczął chodzić do przedszkola to pokasłuje.

Dziś na obiad wątróbka i na deser ciasto z porzeczek.

U mnie to napad komarów biedronek nie widze. Ponoć biedronki lubią jeść mszyce.

Cześć, ale piękna pogoda się zrobiła;) u mnie gorąco, normalnie w krótkim rękawie można chodzić. Oby było tak jak najdłużej. W ogóle zima mogłaby być taka jak w zeszłym roku, bo nie wyobrażam sobie odśnieżać auta z tym wielkim brzucholem:p
U mnie biedronek też nie ma, za to pełno muszek i komarów...hmmm

Od kilku dnia boli mnie pochwa...sama nie wiem czy się martwić czy to normalne.

Pozdrawiam

Aisha pochwa czy spojenie lonowe?

U nas tez goraco.. ja jestem w bluzce bez rekawow i jest ok. Syna ubralam w bluzeczke bez rekawow i druga na dl rek, ale w przychodni zdjelam mu ta spod spodu. (Dobrze ja to w ogole napisalam?!)

Ostatnia edycja:
Witam;-).
aisha272 może dla pewności skontaktuj się z lekarzem prowadzącym ,choćby dla spokoju własnego. Bo to oczywiście może być błahostka, ale nie ma co ryzykować...

Co do przeziębienia to także polecam serię *spam*, oraz naturalne sposoby jak czosnek, syrop z malin (naturalny oczywiście) itp.

Ja dziś byłam u mojego gina i z dzidzią wszystko w porządku :]. A do tego byłam w pracy z L4 i wszystkie koleżanki i koledzy mnie kompletowali że bardzo ładnie wyglądam, że ciąża mi służy, normalnie aż ''urosły mi skrzydełka'';-).
Ładna pogoda na dworze także u nas, więc posiedziałyśmy z malutką na podwórku w słoneczku i posłuchałyśmy muzyki;-)

reklama
Do góry