reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Luty 2015

reklama
Dzień dobry :tak:
LADYLI jeśli dasz radę to płucz to gardło często, aby jak najszybciej odpuściło, bo ja nie brałam nic, że niby przejdzie i przeszło po miesiącu, powodzenia i zdrówka dla WAS lalunie:tak:
Co do pieluszek i poduszek to pojęcia nie mam:zawstydzona/y:
Tak zastanawiam się anglestw nad Twoim podejściem i myślę, że zrobię tak samo, bo czy ja położę Te Maleństwo samo do łóżeczka pod kołderkę...... hm, a rano mąż odwiezie mnie do psychiatryka....taki byłby finał:tak:

Cześć dziewczyny :-)

Jak tak was czytam to stwierdzam, że jestem prawdziwą szczęściarą. Od początku ciąży nie byłam ani razu chora czy przeziębiona. Tylko raz dopadła mnie jelitówka, ale jeden dzień i przeszło ;-)
Wszystkim chorowitkom życzę zdrówka :tak: A całej reszcie pięknej, słonecznej soboty :-D

LADYLI ja się kuruję herbatka z cytryną miodem i imbirem(naturalny antybiotyk) i muszę powiedzieć że jest o NIEBO lepiej tak że polecam:tak:.....czytałam w necie i pytałam lekarza... zgodę mam więc polecam:-D

Hejka,
Ladyli, szybkiego powrotu do zdrowia życzę.

Ja dziesiaj planuję zrobić miksturę z imbiru, cytryny i miodu ( zobaczę czy wyjdzie, jak tak to podzielę się przepisem) Znalazłam kilka przepisów w Internecie. Trochę mnie wstrzymał jeden wpis tutaj, że niby rozkurczający i miałam mocniej zgłębić temat, ale widzę że Dorex już to zrobiła :tak:. Mnie przeziębienie nie dopadło do tej pory, ale jak wcześniej już pisałam, gdy tylko zaczyna coś drapać w gardle (np wczoraj) to podjadam imbir marynowany i pomaga mi. Miksturę zamierzam brać na wzmocnienie. Coraz więcej osób ostatnio choruje :-(

Pozdrawiam

Cześć,

Ladyli zdrówka życzę!!!

Co do kołderkę i poduszeczki to mały miał taką płaska podusie i przykrywałam go kołderką. Najlepiej spało mu się gdy kładłam go na brzuszku z główka raz w jedna stronę a raz w drugą.

Katska mi ta mikstura z imbiru pomogła, mężowi ostatnio też, bólu gardła następnego dnia nie mieliśmy. Ja pisałam o tym rozkurczającym działaniu bo znalazłam to w internecie po tym już jak sie leczyłam :) dobrze zatem że lekarz potwierdził że można bo widzę że działa :)

reklama
Nie pamiętałam kto wpisał :)
No właśnie nieraz słyszałam, że imbir pomaga przy mdłościach w ciąży więc się trochę zdziwiłam. A w tej sytuacji lepiej sprawdzić dwa razy niż sobie i maleństwu zaszkodzić. Dobrze, że się wyjaśniło :tak:

Do góry