reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Luty 2015

reklama
Dzień dobry :tak:
LADYLI jeśli dasz radę to płucz to gardło często, aby jak najszybciej odpuściło, bo ja nie brałam nic, że niby przejdzie i przeszło po miesiącu, powodzenia i zdrówka dla WAS lalunie:tak:
Co do pieluszek i poduszek to pojęcia nie mam:zawstydzona/y:
Tak zastanawiam się anglestw nad Twoim podejściem i myślę, że zrobię tak samo, bo czy ja położę Te Maleństwo samo do łóżeczka pod kołderkę...... hm, a rano mąż odwiezie mnie do psychiatryka....taki byłby finał:tak:

Cześć dziewczyny :-)

Jak tak was czytam to stwierdzam, że jestem prawdziwą szczęściarą. Od początku ciąży nie byłam ani razu chora czy przeziębiona. Tylko raz dopadła mnie jelitówka, ale jeden dzień i przeszło ;-)
Wszystkim chorowitkom życzę zdrówka :tak: A całej reszcie pięknej, słonecznej soboty :-D

LADYLI ja się kuruję herbatka z cytryną miodem i imbirem(naturalny antybiotyk) i muszę powiedzieć że jest o NIEBO lepiej tak że polecam:tak:.....czytałam w necie i pytałam lekarza... zgodę mam więc polecam:-D

Hejka,
Ladyli, szybkiego powrotu do zdrowia życzę.

Ja dziesiaj planuję zrobić miksturę z imbiru, cytryny i miodu ( zobaczę czy wyjdzie, jak tak to podzielę się przepisem) Znalazłam kilka przepisów w Internecie. Trochę mnie wstrzymał jeden wpis tutaj, że niby rozkurczający i miałam mocniej zgłębić temat, ale widzę że Dorex już to zrobiła :tak:. Mnie przeziębienie nie dopadło do tej pory, ale jak wcześniej już pisałam, gdy tylko zaczyna coś drapać w gardle (np wczoraj) to podjadam imbir marynowany i pomaga mi. Miksturę zamierzam brać na wzmocnienie. Coraz więcej osób ostatnio choruje :-(

Pozdrawiam

Cześć,

Ladyli zdrówka życzę!!!

Co do kołderkę i poduszeczki to mały miał taką płaska podusie i przykrywałam go kołderką. Najlepiej spało mu się gdy kładłam go na brzuszku z główka raz w jedna stronę a raz w drugą.

Katska mi ta mikstura z imbiru pomogła, mężowi ostatnio też, bólu gardła następnego dnia nie mieliśmy. Ja pisałam o tym rozkurczającym działaniu bo znalazłam to w internecie po tym już jak sie leczyłam :) dobrze zatem że lekarz potwierdził że można bo widzę że działa :)

reklama
Nie pamiętałam kto wpisał :)
No właśnie nieraz słyszałam, że imbir pomaga przy mdłościach w ciąży więc się trochę zdziwiłam. A w tej sytuacji lepiej sprawdzić dwa razy niż sobie i maleństwu zaszkodzić. Dobrze, że się wyjaśniło :tak:

Do góry