reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Luty 2015

reklama
Zor to chyba Ty pytalam o wyprzedaze. Mowimy o wyprzedazach garazowych gdzie mozna naprawde fajne rzeczy wyhaczyc. Chwilowo dla Kundzi staram sie powstrzymac, teraz synek dostaje zabawki. Kupilam mu fajny woz strazacki ktory rozklads sie w jakis tor. Bawi sie dzisiaj pol dnia. Zaplacilam cale 15 zł.

Hej dziewczyny:)
Gratulacje wszystkim mamusiom ktore poznaly plec malenstwa :) niedawno wrocilysmy z urodzin roczku mojej chrzesniaczki :) szybko ten czas ucieka zanim sie obejrze moja fasolka bedzie na swiecie i juz roczek skonczy...
Aisha272 ile zaplacilas za ta komode z przewijakiem? Tez by nam sie taka przydala bo mamy troche malo miejsca...
Zyrafka bez obaw tez mam przodujace lozysko ale lekarz mowil ze w wiekszosci przypadkow podnosi sie do gory i nie szkodzi ani nam ani maluszkowi.
W pon idziemy na wizyte do lekarza juz doczekac sie nie moge chce zobaczyc jak malutka urzeduje w brzuszku :) chociaz teraz odpoczywamy i czuje kopniaczki :)
Dobrej nocy wam zycze :)

dzień dobry mamusie!
Ale u nas slonko pięknie swieci - wprawdzie na razie zimno ale pewnie się ciepło zrobi w południe :tak:.
LADYLI co do zachcianek malzowych to podobno mogą przeżywać podświadomie tak jak my. Mój to nawet brzuszek ma wiekszy z tym że ją urodze a jemu pewnie zostanie :-D
I nie martwcie się na zapas ulozeniem dziecka - mój mały odwrócił się 3 tygodnie przed porodem więc jeszcze jest czas. Teraz na usg miałam napisane: ułożenie dowolne bo tyle miejsca że fika jak chce.

Wczoraj się trochę zregenerowalam, trochę posprzątalam, ugotowalam, upieklam muffinki - ogółem jakiś przypływ energii mam ostatnio mimo że dużo na głowie. Też też tak macie?

Dorcia fajnie że wrocilas i wszystko się dobrze skonczylo:tak: pamiętam słowa koleżanki która mówiła że woli rodzic niż żeby kolka ją męczyła więc domyślam się że cierpialas - mega przytulas dla Ciebie. A z ciekawości gdzie byłaś na pato? Na kopernika?

Witam wszystkie mamusie w te niedzielne przedpołudnie :-)
Dzień mi wczoraj zleciał szybko i intensywnie, nawet nie miałam siły włączyć kompa żeby sie z Wami przywitać. Tym bardziej że wstaliśmy po 9 bo na urodzinach w pt byliśmy i poszłam spać po 24, czyli jak na mnie (w ciąży) b. późno;-). Wybraliśmy się wczoraj na zakupy, bo buty jakieś chciałam na teraz bo same baleriny mam w szafie no a na zimowe za szybko jeszcze;-).
Kupiliśmy buty i weszliśmy do sklepu z bielizną zobaczyć staniki ciążowe, do karmienia od razu. I kupił mi M. w esotiqu 2 staniki, cena jednego 89 zł a że mają promocję to za 2 dałam 109 zł:-).
Sa nieusztywnione, ale z fiszbinem, bawełniane, ozdobione od góry koronką.
Nigdy nie kupowałam nieusztywnianych bo twierdziłam że mam za duży biust do takich staników, ale na prawdę sa super i ładnie podtrzymują biust, a co najważniejsze są tak uszyte że jak jeszcze się powiększy to stanik nie będzie za mały..
No a po zakupach robiliśmy późny obiad i ogarnialiśmy w domu. A potem nogi mnie bolały i zmęczona byłam więc leżałam przed TV i odpoczywałam:-)

Co do zachcianek ciążowych mojego męża, to on ostatnio ciągle ma ochotę na słodycze, no w końcu będziemy mieli dziewczynkę ale to nie ja mam aż taką ochotę na słodycze i nie jem ich tyle co M... ;-)

Hej dziewczynki!!
u mnie dziś też dużo słońca za oknem :)
ewka ja także odczuwam jakiś przypływ energii i chyba przez to wczoraj troszkę przesadziłam z pracami domowymi, bo w nocy zaczął boleć mnie brzuch..wzięłam nospe, także przeszło ale dziś rano po przebudzeniu też nie było jakoś dobrze..rano znów musiałam wziąć nospę i w końcu jakoś przeszło..Mam nadzieję że więcej nie będę musiała nic łykać bo mam tylko wyrzuty sumienia potem. Mam nadzieję, że ten ból brzucha to przez tą pracę i że wszystko ok. Dobrze, że jutro wizyta u lekarza:-)
Dziś mam zamiar cały dzień odpoczywać i nic nie robić, mimo chęci do działania:-)może tylko wyjdę z pieskiem na jakiś krótki spacerek żeby pobudzić krążenie:-)
Miłego dzionka Brzuchatki!!!

Zycze Wam milego dnia. Ja czuje sie coraz gorzej. I nawet nic nie mozna wziac, spielam sie dzisiaj z M i juz. Ekstra niedziela. Do tego jeszcze na 16 mamy urodziny szwagra, chce mi sie jechac strasznie...

Witam mamuśki :) nockę zakończyłam meliską i jakoś poszło.. od rana znów mam dobry humor.. ale potem jakoś mi przechodzi :/
Ja tam wczoraj się spięłam z K. bo wylałam kawę.. dobrze, że od rana dziś w pracy jest, bo znów wylałam kawę :-D ale poryczałam sobie wczoraj jak pomyślałam jaka batalia mnie czeka po urodzeniu malca.. w końcu dzieci ciągle coś wylewają, tłuką i muszę mojego K. nauczyć, że się zdarza i nie ma co awantur z takiego powodu robić.. powiedziałam mu wczoraj, że współczuję mu jego dzieciństwa bo jego matka robiła dokładnie tak samo.. i on niby nie chce być taki.. ale niedaleko pada jabłko od jabłoni.. i wg męskiego myślenia: przecież wystarczy jak wytłumaczy dziecku, żeby uważał i nie rozlewał/ nie tłukł i po kłopocie.. ;-) no ale dziewczyny.. pełnia jest od wtorku.. więc trzeba na bzdurne awanturki uważać :)

Monika.. to nie mam co liczyć na wyprzedaże u nas bo garaży brak:-p

reklama
Witam niedzielnie

Ewka
tak byłam na Kopernika ... tym razem mniej nerwów miałam i mniej czekania ! Na ech serca płodu również tam jadę - bo tam mam skierowanie.

Miłego dnia kochanieńkie ...u mnie paskudna pogoda ale mam zamiar zaliczyć mały spacerek !

Do góry