reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Luty 2015

reklama
Cześć dziewczyny
Witaj wśród nas EstiiG.
Dragonella wracaj szybko do zdrowia :yes:

Byłam dziś na krzywej cukrowej, bardzo słodka ta glukoza, ale nie było tak źle jak myślałam. Te 2 godziny też jakoś zleciały przy książce. Najgorzej że mała się niecierpliwiła i kopała bo mi w brzuszku burczało.. ;/
Idę się zdrzemnąć bo oczy się same zamykają.

Cześć dziewczyny:) Ja też uwielbiam tesco i zakupy dla malucha;) rzeczy są śliczne, a przy tym tanio da się kupić. Wszyscy mi mówią że powinnam czekać z zakupami do stycznia, ale nie wierzę w takie rzeczy, zresztą wybulić naraz kilka tysięcy na wszystko nie byłoby łatwo. W weekend jedziemy do ikei pooglądać łóżeczka i komody z przewijakiem.
Dużo zdrówka wszystkim mamusiom i ich dzidziusiom:)

Ja też nie dostałam jeszcze skierowania na glukozę i moja gin powiedziała że to jest męczenie kobiet i z tego co się orientowała to od przyszłego roku mają to badanie wycofać i tylko kobiety z ryzykiem będą badane.

ja już miałam jeden test obciążenia glukozą na początku ciąży (ten z 75g) - poprzednia lekarka mi zleciła i był w normie
piłam z cytryną - na roztwór 75g glukozy idealna (smakowo) porcja cytryny to sok wyciśnięty z połówki (jak wcisnęłam więcej to było już niedobre, z połówką smakowało jak pyszna lemoniada)

hellołłł!!

co do krzywej cukrowej ponoć można do tej glukozy poprosić o wciśnięcie cytryny, którą się przyniesie ze sobą..mi tak koleżanka radziła, która ma już za sobą dwie ciąże

No właśnie opinie są różne, ale niektórzy ( przeważnie laboranci) twierdzą że kwas askorbinowy obniża poziom cukru i jest zabronione dolewanie soku z cytryny do glukozy.. Ja piłam bez i powiem szczerze że było po prostu słodkie, ale dało się wypić bez problemu ( choć ja nie słodzę herbaty ani kawy). Także wszystkie dacie radę, wierzę w Was:-).

reklama
Witajcie po przerwie:)

Nie odzywałam sie parę dni ale przedłużyłam córeczce weekend i spędziłyśmy go mega aktywnie:) basen, pokaz multimedialnych fontann, Łazienki Królewskie, ZOO :)

Co do glukozy ja w pierwszej ciąży podchodziłam 3 razy :/ pierwsze dwa wymiotowałam bo nie dałam rady i wtedy sami mi polecili cytrynę. I za trzecim po każdym łyku przegryzałam cytrynę i było ok.

Ja po prostu nie mogę nic tak słodkiego na czczo :-(
Nawet kanapki z miodem jak zjem na śniadanie potrafię zwrócić jak jest za dużo miodu :zawstydzona/y:

Do góry