reklama
monikamarcina
Fanka BB :)
Zdrowka Drago..
KikaRika
Moderatorka
Cześć dziewczyny
Witaj wśród nas EstiiG.
Dragonella wracaj szybko do zdrowia
Byłam dziś na krzywej cukrowej, bardzo słodka ta glukoza, ale nie było tak źle jak myślałam. Te 2 godziny też jakoś zleciały przy książce. Najgorzej że mała się niecierpliwiła i kopała bo mi w brzuszku burczało.. ;/
Idę się zdrzemnąć bo oczy się same zamykają.
Witaj wśród nas EstiiG.
Dragonella wracaj szybko do zdrowia
Byłam dziś na krzywej cukrowej, bardzo słodka ta glukoza, ale nie było tak źle jak myślałam. Te 2 godziny też jakoś zleciały przy książce. Najgorzej że mała się niecierpliwiła i kopała bo mi w brzuszku burczało.. ;/
Idę się zdrzemnąć bo oczy się same zamykają.
monikamarcina
Hmm a ja wlasnie wyszlam od gina i co? Znowu nie mam krzywej zapisanej. Tylko morfologia przeciwciala i mocz
Cześć dziewczyny Ja też uwielbiam tesco i zakupy dla malucha rzeczy są śliczne, a przy tym tanio da się kupić. Wszyscy mi mówią że powinnam czekać z zakupami do stycznia, ale nie wierzę w takie rzeczy, zresztą wybulić naraz kilka tysięcy na wszystko nie byłoby łatwo. W weekend jedziemy do ikei pooglądać łóżeczka i komody z przewijakiem.
Dużo zdrówka wszystkim mamusiom i ich dzidziusiom
Dużo zdrówka wszystkim mamusiom i ich dzidziusiom
ingegjerd
Aktywna w BB
hellołłł!!
co do krzywej cukrowej ponoć można do tej glukozy poprosić o wciśnięcie cytryny, którą się przyniesie ze sobą..mi tak koleżanka radziła, która ma już za sobą dwie ciąże
co do krzywej cukrowej ponoć można do tej glukozy poprosić o wciśnięcie cytryny, którą się przyniesie ze sobą..mi tak koleżanka radziła, która ma już za sobą dwie ciąże
karolina19xm
Ja też nie dostałam jeszcze skierowania na glukozę i moja gin powiedziała że to jest męczenie kobiet i z tego co się orientowała to od przyszłego roku mają to badanie wycofać i tylko kobiety z ryzykiem będą badane.
ja już miałam jeden test obciążenia glukozą na początku ciąży (ten z 75g) - poprzednia lekarka mi zleciła i był w normie
piłam z cytryną - na roztwór 75g glukozy idealna (smakowo) porcja cytryny to sok wyciśnięty z połówki (jak wcisnęłam więcej to było już niedobre, z połówką smakowało jak pyszna lemoniada)
piłam z cytryną - na roztwór 75g glukozy idealna (smakowo) porcja cytryny to sok wyciśnięty z połówki (jak wcisnęłam więcej to było już niedobre, z połówką smakowało jak pyszna lemoniada)
KikaRika
Moderatorka
hellołłł!!
No właśnie opinie są różne, ale niektórzy ( przeważnie laboranci) twierdzą że kwas askorbinowy obniża poziom cukru i jest zabronione dolewanie soku z cytryny do glukozy.. Ja piłam bez i powiem szczerze że było po prostu słodkie, ale dało się wypić bez problemu ( choć ja nie słodzę herbaty ani kawy). Także wszystkie dacie radę, wierzę w Was:-).
reklama
Witajcie po przerwie
Nie odzywałam sie parę dni ale przedłużyłam córeczce weekend i spędziłyśmy go mega aktywnie basen, pokaz multimedialnych fontann, Łazienki Królewskie, ZOO
Co do glukozy ja w pierwszej ciąży podchodziłam 3 razy :/ pierwsze dwa wymiotowałam bo nie dałam rady i wtedy sami mi polecili cytrynę. I za trzecim po każdym łyku przegryzałam cytrynę i było ok.
Ja po prostu nie mogę nic tak słodkiego na czczo :-(
Nawet kanapki z miodem jak zjem na śniadanie potrafię zwrócić jak jest za dużo miodu
Nie odzywałam sie parę dni ale przedłużyłam córeczce weekend i spędziłyśmy go mega aktywnie basen, pokaz multimedialnych fontann, Łazienki Królewskie, ZOO
Co do glukozy ja w pierwszej ciąży podchodziłam 3 razy :/ pierwsze dwa wymiotowałam bo nie dałam rady i wtedy sami mi polecili cytrynę. I za trzecim po każdym łyku przegryzałam cytrynę i było ok.
Ja po prostu nie mogę nic tak słodkiego na czczo :-(
Nawet kanapki z miodem jak zjem na śniadanie potrafię zwrócić jak jest za dużo miodu