reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Luty 2015

reklama
Cześć dziewczyny
Witaj wśród nas EstiiG.
Dragonella wracaj szybko do zdrowia :yes:

Byłam dziś na krzywej cukrowej, bardzo słodka ta glukoza, ale nie było tak źle jak myślałam. Te 2 godziny też jakoś zleciały przy książce. Najgorzej że mała się niecierpliwiła i kopała bo mi w brzuszku burczało.. ;/
Idę się zdrzemnąć bo oczy się same zamykają.

Cześć dziewczyny:) Ja też uwielbiam tesco i zakupy dla malucha;) rzeczy są śliczne, a przy tym tanio da się kupić. Wszyscy mi mówią że powinnam czekać z zakupami do stycznia, ale nie wierzę w takie rzeczy, zresztą wybulić naraz kilka tysięcy na wszystko nie byłoby łatwo. W weekend jedziemy do ikei pooglądać łóżeczka i komody z przewijakiem.
Dużo zdrówka wszystkim mamusiom i ich dzidziusiom:)

Ja też nie dostałam jeszcze skierowania na glukozę i moja gin powiedziała że to jest męczenie kobiet i z tego co się orientowała to od przyszłego roku mają to badanie wycofać i tylko kobiety z ryzykiem będą badane.

ja już miałam jeden test obciążenia glukozą na początku ciąży (ten z 75g) - poprzednia lekarka mi zleciła i był w normie
piłam z cytryną - na roztwór 75g glukozy idealna (smakowo) porcja cytryny to sok wyciśnięty z połówki (jak wcisnęłam więcej to było już niedobre, z połówką smakowało jak pyszna lemoniada)

hellołłł!!

co do krzywej cukrowej ponoć można do tej glukozy poprosić o wciśnięcie cytryny, którą się przyniesie ze sobą..mi tak koleżanka radziła, która ma już za sobą dwie ciąże

No właśnie opinie są różne, ale niektórzy ( przeważnie laboranci) twierdzą że kwas askorbinowy obniża poziom cukru i jest zabronione dolewanie soku z cytryny do glukozy.. Ja piłam bez i powiem szczerze że było po prostu słodkie, ale dało się wypić bez problemu ( choć ja nie słodzę herbaty ani kawy). Także wszystkie dacie radę, wierzę w Was:-).

reklama
Witajcie po przerwie:)

Nie odzywałam sie parę dni ale przedłużyłam córeczce weekend i spędziłyśmy go mega aktywnie:) basen, pokaz multimedialnych fontann, Łazienki Królewskie, ZOO :)

Co do glukozy ja w pierwszej ciąży podchodziłam 3 razy :/ pierwsze dwa wymiotowałam bo nie dałam rady i wtedy sami mi polecili cytrynę. I za trzecim po każdym łyku przegryzałam cytrynę i było ok.

Ja po prostu nie mogę nic tak słodkiego na czczo :-(
Nawet kanapki z miodem jak zjem na śniadanie potrafię zwrócić jak jest za dużo miodu :zawstydzona/y:

Do góry