reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Luty 2015

reklama
To i ja się ujawnię. ;-)

Jestem w planowanej ciąży, ale jak to koleżanka określiła z małym falstartem. :-p Staranka mieliśmy zacząć miesiąc później i miały troszkę trwać, ale raz nas poniosło. A, że każda ciąża jest z pierwszego zrzutu to można było przewidzieć, że i tym razem nie uda nam się pobaraszkować dłużej. :-p

Mam na imię Anka, jestem z okolic Poznania, a stan dzieciaczków w domu jak poniżej, Adrianna prawie 4 lata i Weronika prawie 2.

Testowałam 1 czerwca i na II kreski nie musiałam czekać dłużej niż zabarwienie paska, tak szybko to nigdy się nie pojawiły. :tak: Nawet nie zdążyłam się obrócić a już były. Dzisiaj wizytuję o 11:30, mam nadzieję, że brzdąc do mnie pomacha i będę mogła posiedzieć tu do lutego. Położna termin mi wyliczyła na 02.02 albo 03.02 teraz już nawet nie pamiętam dokładnie, ale sam początek.

Witam wszystkich serdecznie i życzę każdemu z osobna i wszystkim razem spokojnej ciąży, do rozwiązania.

aniam141 - samego diabła bym się tu prędzej spodziewała niż Ciebie. :-p Gratuluję mimo wszystko.

Ostatnia edycja:
Witam przy sniadanku,
Dzieki mojemu Mikiemu ktory wstaje miedzy 5 a 6 jakos dzien szybciej zaczynamy... Oczywiscie wolalabym pospac dluzej ale juz sie przyzwyczailam.

Nowe mamusie witajcie :-)

Maruta gratki dodatniego wyniku!

MonikaMarcina jak gardlo?

Aniam tez mam pakiet w Lux Medzie i jestem bardzo zadowolona :-D

Milego dnia!

Hej. Ale nas tu szybko przybywa :)
Wszystkim nowym mamusiom gratuluje ;)

U mnie tragedia, wczoraj czulam sie okropnie bolal mnie brzuch ale tak raczej od zoladka.. bylo mi okropnie zimno.. dzisiaj jest lepiej.. ale z gardlem gorzej.. nie moge lykac sliny.. nigdy w zyciu jeszcze mnie tak gardlo nie bolalo.. nawet przy anginie... :(

Witam się i ja.
MonikaM kurcze słabo troche z tym gardłem, może wypłucz sobie wodą z solą kilka razy dziennie ona działa odkażająco i jeszcze siemie lniane jest dobre bo nawilza gardlo i bedziesz miała mniejszy dyskomfort.

Ja dzis ide podgladac mojego dropsika. Od wczoraj nie mam już plamien co mnie niezmiernie cieszy a co wiecej bol brzuch odszedł jak ręką odjął, nawet nie wiedziałam, że tak może się zdarzyć myślałam, że ból będzie przechodził stopniowo.

Miłego dnia życzę!

Witam,
podczytuję Was od kilku dni i wreszcie postanowiłam dołączyć.
Mam nadzieję, że przyjmiecie mnie do swojego grona.
Jestem już mamą niespełna 6cio letniego chłopca, który marzy o rodzeństwie :)

aniam141 - samego diabła bym się tu prędzej spodziewała niż Ciebie. :-p Gratuluję mimo wszystko.

też Cię kocham :-p

Witam przy sniadanku,
Dzieki mojemu Mikiemu ktory wstaje miedzy 5 a 6 jakos dzien szybciej zaczynamy... Oczywiscie wolalabym pospac dluzej ale juz sie przyzwyczailam.

Nowe mamusie witajcie :-)

Maruta gratki dodatniego wyniku!

MonikaMarcina jak gardlo?

Aniam tez mam pakiet w Lux Medzie i jestem bardzo zadowolona :-D

Milego dnia!

W enelu też miałam i ciut lepiej było , ale przy dzieciach to się bardzo przydaje :tak:

Miłego dzionka ja zaraz do lakarza śmigam :-D

Witajcie z rana lub dla mnie to już z późniejszego rana

Ja dziś zawiozłam małego do przedszkola i mam jeszcze chwile zawitałam do mamy na śniadanko i kawke i zaraz spadam do pracy dziś do 17 musze przeżyć.

Bartus foch z przytupem że on chce bidon do przedszkola.

Wczoraj byłam u dyrektorki powiedzieć jej że jestem w ciąży (bo obecnie pracuje na zastępstwo) powiedziała że od września mi da na 1 rok umowę i będę miała macierzyńskie a po macierzyńskim będę chodzić i pytać się czy byłby etat. Przykre ale prawdziwe.

Jeszcze mam pracy 3 dni a potem wymarzony urlopik. Lekarz powiedział że jak nie będę krwawić to nie będę musiała leżeć. Dziś się też dowiem czy będziemy mogli jechać z synem w góry do rodziny.

Lilijanna - z Opalenicy jesteś? ja z Przeźmierowa. a dziecko wożę do Poznania i teraz jest pytanie czy mam go przenosić do Przeźmierowa i od nowa nowe dzieci nowe panie nowe otoczenie czy pomęczyć się i wozić go do Poznania. może wy mi pomożecie.

Pozdrawiam
Wszystkich serdecznie

miałam pisać bo zapomniałam czy to normalny objaw że mi jest strasznie zimno. wieczorem śpię pod kołdrą w skarpetach i polarze :confused:

reklama
Cześć! Widzę, że nie tylko ja mam problem z gardłem :/ Poszłam nawet do lekarza (a chodze tylko w ostateczności), na dodatek trafiłam na bardzo młodą panią doktor, która jak usłyszała o ciąży to prawie zzieleniała. Zapisała jakieś płukanki, ale nic nie dało;/ zaczełam więc pić mleko z czosnkiem i miodem, do tego dużo piłam herbaty z cytryną, poleżałam w łóżku i przeszło :) Mam nadzieję, że już nic więcej mnie nie chwyci. Jutro wkońcu długo wyczekiwana wizyta i mam nadzieję, że zobacze serduszko! :happy2:
Pozdrawiam i życzę zdrowia! ;-)

Do góry