Hej dziewczyny - u nas też pogoda pod psem... i nasze przeziębienie już dwa tygodnie trwa, raz lepiej raz gorzej ale zapowiada się trzeci tydzień w domu zamiast w przedszkolu. Lecę Was przeczytać od deski do deski bo tylko tak wyrywkowo przeleciałam. A! I dla tych które planują przeprowadzki i zakupy sprzętu mogę polecić piekarnik do zabudowy amica integracji ebi8874. Ja jestem zachwycona - przy nagrzaniu do 200 stopni szyba jest lekko ciepła przy dziecku idealny. Chyba zmywarka się bardziej grzeje niż on.
reklama
monikamarcina
Fanka BB :)
Podejrzewam ze kazda ingerencja w nasz organizm moze sie zle skonczyc. Nie myslmy teraz i tym.
vanilijka
Zostanę mamą :)
Naturalny sposob to...? my probowalismy wczesniej plyn do mycia naczyn z woda plus slodka przyneta ale efekt mierny a i podejrzewam ze w tej wodzie legly sie komary - z dnia na dzien pojawilo sie ich 20-30 KOSZMAR
Kochana na sto procent podziała zobaczysz musisz zrobić pulapke walac 1/4 octu jabłkowego bo meszki ciągnie do fermentujacych owocow zwykły spirytusowy ich nie podnieca i łyżkę płynu do naczyn po pierwszym dniu myślałam że to nie działa aż na następny dzień po nocy zobaczyłam że się potępiły a na trzeci to latały niedobitki teraz też mam zrobiona i stoi sobie w ustronnym miejscu ale meszek już nie mam
Olenka1994
Aktywna w BB
Madziasek dziękuje mam nadzieje ze szybko wyzdrowieje bo juz mnie wszystko denerwuje przez to
LADYLI
I jak dziewczyny wasze bóle głowy , przeszły?
bo mnie po kawie przeszło i dodatkowo postawiło mnie na nogi do tego stopnia ze całe mieszkanie wysprzątanie , pranie schnie na balkonie , poszłam do łazienki zrobić sobie małe spa , wieczorem znajomi maja wpaść na mecz siatkówki . ale my z koleżanką wymienimy się w miedzy czasie doświadczeniami bo ona jest o 3 tyg. więcej w stanie błogosławionym.
bo mnie po kawie przeszło i dodatkowo postawiło mnie na nogi do tego stopnia ze całe mieszkanie wysprzątanie , pranie schnie na balkonie , poszłam do łazienki zrobić sobie małe spa , wieczorem znajomi maja wpaść na mecz siatkówki . ale my z koleżanką wymienimy się w miedzy czasie doświadczeniami bo ona jest o 3 tyg. więcej w stanie błogosławionym.
Mokito
Hej mi przeszlo, choc w miare jak sie wieczor zbliza to znow sie nasila ;-) moi sa na spacerze, ja odpoczywam, a i nawet zaczelam szukac inspiracji na Boze Narodzenie. Tak wiem, to dopiero wrzesien, ale... te swieta beda wyhatkowe :-)
ingegjerd
Aktywna w BB
A ja wlasnie wrocilam z dzialki, gdzie objadlam się malinami az ciężko mi sie ruszac:-) :-)drugie tyle przynioslam do domu do zamrozenia:-) pies się wybiegal a i mężowi glowa przestala bolec jak się dotlenil:-) :-) wszyscy zadowoleni:-) :-)
u mnie tak samo cały dom wysprzątany, a i część rzeczy do przeprowadzki przygotowana i popakowana w pudla pracowity dzień, ale oczywiście jak gorzej się poczułam to robiłam sobie przerwy
Mokito, ja też już zaczynam myśleć o Świętach, nie mogę się doczekać, kocham rodzinną atmosferę Bożego Narodzenia
Mokito, ja też już zaczynam myśleć o Świętach, nie mogę się doczekać, kocham rodzinną atmosferę Bożego Narodzenia
reklama
stokrotka.af
Aisha - może jeszcze znieni zdanie? CHodzicie lub będziecie chodzic do szkoły rodzenia? Mojego to przekonało ostatecznie by być przy pierwszym porodzie.
Stokrotka.af - no to mieliście przeżycie... i kazali kucać co skurcz by młoda się główką wpasowała ale kucnęłam raz i już mnie musieli podnosić :
A powiedzcie mi jak u Was w szpitalu z cewnikowaniem? Bo muszę powiedzieć,że z tego co wiem w niektórych szpitalach jest konieczne przy znieczulenie a w niektórych ewentualnie sugerują lewatywę wcześniej ale do cewnika nie nakłaniają.
Do jutra Dziewczynki!
Dziś życzę Wam miłych, słodkich snów o bobasach
ja to nawet nie poczułam kiedy ta główka wyskoczyła mnie przy sn nawet lewatywy nie proponowali
mam pytanie do dziewczyn które czują ruchy ;-) na jakiej wysokości brzuszka odczuwacie je najwyraźniej?
Ja czuję Malutka codziennie, choć dziś jest jakiś leniwy ale pogoda też nie sprzyja, więc może przez to
tylko zastanawiam się czy nie troszkę za nisko, nad spojeniem jakieś 2-3 cm raz po prawej, raz po lewej i na środku jak to u Was wygląda?
najfajnie się czuje jak kołysze sie na boki to dzidziol tak sobie przepływa z prawej na lewą
Gratulacje dla mądrej córeczki, aż się uśmiechnęłam jak to czytałam, musi być super dzielna!
A co do pytania, to D był ze mną przy porodzie, nie wyobrażam sobie porodu bez Niego Był ze mną 6h, przez lekkie bóle po ciężkie, parte i do urodzenia córci i powiem Wam, że płakał ze szczęścia razem ze mną To było cudowne przeżycie! Po porodzie mówił, że nie chce być przy drugim, ale gdy okazało się, że jestem w ciąży, to już zadeklarował wspólny poród Mila wtedy będzie u dziadków (moich rodziców) dzielnie czekać na siostrzyczkę
Są oczywiście przypadki, że mężowie później unikają zbliżeń, znam osobiście parę, która była idealnym małżeństwem, teraz są po rozwodzie Dlatego ja przed porodem zapowiedziałam D, że jak spojrzy mi między nogi, to mu takiego kopniaka zasadzę, że na ortopedię będą go od razu wieźli hahaha i poskutkowało
Pierwszy poród był wywoływany oksy i bez znieczulenia, także przy drugim pojadę do szpitala jak już skurcze będą regularne i nie myślę o znieczuleniu Teraz to ja nie mogę się doczekać porodu
Ja również rodziłam najpierw na kucaka, gdy czułam główkę przeszłam na łóżko, 3 parcia i córa na świecie
Stokrotka przeżycie ogromne! :O
Dziewczynki zdrowiejcie! Mokito powodzenia w walce z owocówkami, ode mnie same poszły jak je powyklinałam hahaha
Co do kg, to przy ostatniej wizycie złapałam się za głowę! Znów schudłam 2kg (łącznie 15 kg! )! A byłam pewna, że już przybrałam około 4-5 kg. Lekarz mówił, że mam się nie martwić, że dziecko i tak ściągnie ze mnie to, co potrzebuje, ale mam witaminy regularnie łykać
ja zaczynałam z waga 52 kg teraz ważę 60 kg w pierwszej ciąży przytyłam 21 kg az boje sie pomysleć co będzie teraz
a poza tym udało mi się znaleźć domek dla mojego psa i tak jakoś mi smutno i siedzę i ryczę non stop :-( dzidziol będzie beksą na maxa przez to :-(