reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Luty 2015

z mdłościami ja też nie pomogę :( ale liczę, że poprawi Ci się niedługo :)

ostatnio tak pisałyście o tych twardnieniach brzucha i od paru dni też nasiliła mi się ta dolegliwość, wizytę mam w poniedziałek, więc staram się nie panikować, łykam nospę i magnez, dużo leże, ale we wtorek mam już wracać do pracy, więc zastanawiam się czy nie będzie to jakieś przeciwskazanie :confused:

reklama
No ciężko będzie w śniegu i zimnie a to mnie w Norwegii nie ominie i ja niestety bez auta więc wyjścia nie mam :no:
Kurtki w końcu nie kupiłam bo M była na już a w L wyglądałam jak po starszej siostrze :no: zastanawiam się nad taka typowo dla ciężarnych z miejscem na brzuszek jednak....

Kurcze a może macie jakieś sposoby na ból głowy??
bo ja od wczoraj od 17 nieustanie boli mnie głowa ale to tak że nie mogę znieść wczoraj koło 19 zażyłam apap i pomogło na jakieś 30 min i potem znowu to jak o 22 kładłam się spać to byłam wykończona bólem i zasnęłam w 5 min ale za to w nocy to masakra jak obudziłam się o 24 na siku to nie umarłam dojść do łazienki bo ból był okropny zasnęłam ale i tak co chwile się budziłam a do tego nad ranem koło 6 strasznie mnie bolało z boku kręgosłupa ale zasnęłam i do 9 w miare było ok . ale jak zaczęłam chodzić to znów mega ból pleców nie wspominając o głowie, z tej desperacji znów wzięłam apap i troszkę pomogło pojechałam na chwile do mamy posmarowała mi plecy maścią i na szczęście przeszło ale głowa ani myśli ból przejść i już płakać mi się chce z tej bezsilności mam nadzieje ze noc prześpię i jutro będzie piękny dzień bez bólu.

Ladyli ja miałam tak cały miesiąc dzień i noc ból ciężko było bo nic mi nie pomagało cały czas leżałam z żelowym okladem byłam wykonczona ale na szczęście jakoś minęło więc nie umiem ci doradzić co by ci pomogło sprobuj tych zimnych okladow trochę ci ulzy powodzenia

Witam z rana:)

Dzisiaj miałam ciężką noc, bobas chyba rozłożył mi się na pęcherzu, wstałam na siusiu a tu ani rusz, myślałam że pęcherz mi rozwali:-) po małych negocjacjach z maluszkiem udało się załatwić potrzebę, choć nie do końca bo 2h później znowu musiałam wstać:-) chyba dzisiaj będę chodzić do tyłu, nie dosyć że nie wyspana to jeszcze ta pogoda...

Miłego dnia!

z mdłościami ja też nie pomogę :( ale liczę, że poprawi Ci się niedługo :)

ostatnio tak pisałyście o tych twardnieniach brzucha i od paru dni też nasiliła mi się ta dolegliwość, wizytę mam w poniedziałek, więc staram się nie panikować, łykam nospę i magnez, dużo leże, ale we wtorek mam już wracać do pracy, więc zastanawiam się czy nie będzie to jakieś przeciwskazanie :confused:

Nie stresuj sie na zapas, to moze nie byc nic zlego mi gin mowila ze tak niektore kobiety maja w ciazy;
U mnie dodatkowo byly skurcze I to tez w nocy podczas snu nawet I to zaniepokoilo lekarke temu dostalam luteine

Kurcze a może macie jakieś sposoby na ból głowy??
bo ja od wczoraj od 17 nieustanie boli mnie głowa ale to tak że nie mogę znieść wczoraj koło 19 zażyłam apap i pomogło na jakieś 30 min i potem znowu to jak o 22 kładłam się spać to byłam wykończona bólem i zasnęłam w 5 min ale za to w nocy to masakra jak obudziłam się o 24 na siku to nie umarłam dojść do łazienki bo ból był okropny zasnęłam ale i tak co chwile się budziłam a do tego nad ranem koło 6 strasznie mnie bolało z boku kręgosłupa ale zasnęłam i do 9 w miare było ok . ale jak zaczęłam chodzić to znów mega ból pleców nie wspominając o głowie, z tej desperacji znów wzięłam apap i troszkę pomogło pojechałam na chwile do mamy posmarowała mi plecy maścią i na szczęście przeszło ale głowa ani myśli ból przejść i już płakać mi się chce z tej bezsilności mam nadzieje ze noc prześpię i jutro będzie piękny dzień bez bólu.

Mi pomagały zimne okłady, ale czytałam też o smarowaniu skroni Amolem, masowaniu skroni lub wypiciu kawy. Najlepiej spróbować zasnąć :) Jak już mi głowa pękała to brałam połówkę Apapu i pomagało (może dlatego, że bardzo rzadko biorę leki przeciwbólowe).

reklama
Czesc dziewczyny :) Prawda jest taka, że nie odzywałam sie jeszcze na tym forum, ale codziennie czytam wasze posty. :-) Ciąza przebiega bez problemów, i bardzo nas to cieszy :-) Chciałam się pochwalić, ze wczoraj po raz pierwszy poczułam ruchy dziecka, jestem przeszcześliwa :happy: pozdrawiam

Ostatnia edycja:
Do góry