reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Luty 2015

z mdłościami ja też nie pomogę :( ale liczę, że poprawi Ci się niedługo :)

ostatnio tak pisałyście o tych twardnieniach brzucha i od paru dni też nasiliła mi się ta dolegliwość, wizytę mam w poniedziałek, więc staram się nie panikować, łykam nospę i magnez, dużo leże, ale we wtorek mam już wracać do pracy, więc zastanawiam się czy nie będzie to jakieś przeciwskazanie :confused:

reklama
No ciężko będzie w śniegu i zimnie a to mnie w Norwegii nie ominie i ja niestety bez auta więc wyjścia nie mam :no:
Kurtki w końcu nie kupiłam bo M była na już a w L wyglądałam jak po starszej siostrze :no: zastanawiam się nad taka typowo dla ciężarnych z miejscem na brzuszek jednak....

Kurcze a może macie jakieś sposoby na ból głowy??
bo ja od wczoraj od 17 nieustanie boli mnie głowa ale to tak że nie mogę znieść wczoraj koło 19 zażyłam apap i pomogło na jakieś 30 min i potem znowu to jak o 22 kładłam się spać to byłam wykończona bólem i zasnęłam w 5 min ale za to w nocy to masakra jak obudziłam się o 24 na siku to nie umarłam dojść do łazienki bo ból był okropny zasnęłam ale i tak co chwile się budziłam a do tego nad ranem koło 6 strasznie mnie bolało z boku kręgosłupa ale zasnęłam i do 9 w miare było ok . ale jak zaczęłam chodzić to znów mega ból pleców nie wspominając o głowie, z tej desperacji znów wzięłam apap i troszkę pomogło pojechałam na chwile do mamy posmarowała mi plecy maścią i na szczęście przeszło ale głowa ani myśli ból przejść i już płakać mi się chce z tej bezsilności mam nadzieje ze noc prześpię i jutro będzie piękny dzień bez bólu.

Ladyli ja miałam tak cały miesiąc dzień i noc ból ciężko było bo nic mi nie pomagało cały czas leżałam z żelowym okladem byłam wykonczona ale na szczęście jakoś minęło więc nie umiem ci doradzić co by ci pomogło sprobuj tych zimnych okladow trochę ci ulzy powodzenia

Witam z rana:)

Dzisiaj miałam ciężką noc, bobas chyba rozłożył mi się na pęcherzu, wstałam na siusiu a tu ani rusz, myślałam że pęcherz mi rozwali:-) po małych negocjacjach z maluszkiem udało się załatwić potrzebę, choć nie do końca bo 2h później znowu musiałam wstać:-) chyba dzisiaj będę chodzić do tyłu, nie dosyć że nie wyspana to jeszcze ta pogoda...

Miłego dnia!

z mdłościami ja też nie pomogę :( ale liczę, że poprawi Ci się niedługo :)

ostatnio tak pisałyście o tych twardnieniach brzucha i od paru dni też nasiliła mi się ta dolegliwość, wizytę mam w poniedziałek, więc staram się nie panikować, łykam nospę i magnez, dużo leże, ale we wtorek mam już wracać do pracy, więc zastanawiam się czy nie będzie to jakieś przeciwskazanie :confused:

Nie stresuj sie na zapas, to moze nie byc nic zlego mi gin mowila ze tak niektore kobiety maja w ciazy;
U mnie dodatkowo byly skurcze I to tez w nocy podczas snu nawet I to zaniepokoilo lekarke temu dostalam luteine

Kurcze a może macie jakieś sposoby na ból głowy??
bo ja od wczoraj od 17 nieustanie boli mnie głowa ale to tak że nie mogę znieść wczoraj koło 19 zażyłam apap i pomogło na jakieś 30 min i potem znowu to jak o 22 kładłam się spać to byłam wykończona bólem i zasnęłam w 5 min ale za to w nocy to masakra jak obudziłam się o 24 na siku to nie umarłam dojść do łazienki bo ból był okropny zasnęłam ale i tak co chwile się budziłam a do tego nad ranem koło 6 strasznie mnie bolało z boku kręgosłupa ale zasnęłam i do 9 w miare było ok . ale jak zaczęłam chodzić to znów mega ból pleców nie wspominając o głowie, z tej desperacji znów wzięłam apap i troszkę pomogło pojechałam na chwile do mamy posmarowała mi plecy maścią i na szczęście przeszło ale głowa ani myśli ból przejść i już płakać mi się chce z tej bezsilności mam nadzieje ze noc prześpię i jutro będzie piękny dzień bez bólu.

Mi pomagały zimne okłady, ale czytałam też o smarowaniu skroni Amolem, masowaniu skroni lub wypiciu kawy. Najlepiej spróbować zasnąć :) Jak już mi głowa pękała to brałam połówkę Apapu i pomagało (może dlatego, że bardzo rzadko biorę leki przeciwbólowe).

reklama
Czesc dziewczyny :) Prawda jest taka, że nie odzywałam sie jeszcze na tym forum, ale codziennie czytam wasze posty. :-) Ciąza przebiega bez problemów, i bardzo nas to cieszy :-) Chciałam się pochwalić, ze wczoraj po raz pierwszy poczułam ruchy dziecka, jestem przeszcześliwa :happy: pozdrawiam

Ostatnia edycja:
Do góry