reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Luty 2015

Ja miałam wyniki średnie, ale gdy robiłam te badania, to miałam jadłowstręt dlatego pewnie te braki w witaminach. Tetaz jem normalnie i mam nadzieję,że wyniki będą ok :)wizytę mam dopiero 18, więc jeszcze mam czas do zrobienia badań :)

reklama
Ja majac mdlosci i zmniejszony apetyt wyniki krwi mialam jak to sie polozna wyrazila.. "dobre jak na plakat". W przyszlym tyg ide zrobic nastepne badania, zobaczymy co bedzie..

Tak w ogole to macham do Was znad kolacji :)

Hejka;) czy któraś z was brała jakieś witaminy bez konsultacji z lekarzem? Byłam dwa dni temu na wizycie, lekarz podejrzewa u mnie anemię mam skierowanie na badania ale on wyniki zobaczy dopiero za miesiąc a ja naprawdę fatalnie się czuje ciągle boli mnie głowa i zastanawiał się czy jakieś witaminy może żelazo by mi nie pomogły. Proszę was o rade.

ja biorę Femibion Natal 2 i dostałam teraz żelazo w takich buteleczkach Feroplex, mam lekką anemię (norma jest od 12 a ja mam 11,50) zobaczymy jak wybiorę czy sie polepszy

dla wszystkich potrzebujących mocne &&&&&& za szczęśliwe donoszenie do rozwiązania

na wizycie było ok,ale nadal nie znam płci :-( chociaż podejrzewam,że chłopak tylko ginka nie chciała mnie martwić ;-)

Olenka czuje się ok poza tym że mam mdłości jeszcze i często mnie boli głowa.

Co do witamin biorę femibion natal classic i teraz z żelaza terdyferon bo po feroplexsie moje wyniki jeszcze sie pogorszyły.
Pije też sok z buraka z jabłkowym bo sam dla mnie jest nie do przełknięcia.

Co do picia herbatki z pokrzywy to mi lekarz zabronił z reszta nie wiem dlaczego ale na mojej herbatce też pisze żeby kobiety w ciąży nie piły.... ale po pierwszym porodzie w szpitalu mi dawali na silną anemię( hemoglobina 6,9) ale nie podziałało i dopiero przetoczeniem krwi mnie podnieśli.
Po moich poprzednich "przygodach" lekarz powiedział że jak terdyferon nie da rady to jeszcze jakieś zastrzyki na to są.... ( mam nadzieję że nie będą potrzebne)........ale się rozpisałam:zawstydzona/y:

Olenka czuje się ok poza tym że mam mdłości jeszcze i często mnie boli głowa.

Co do witamin biorę femibion natal classic i teraz z żelaza terdyferon bo po feroplexsie moje wyniki jeszcze sie pogorszyły.
Pije też sok z buraka z jabłkowym bo sam dla mnie jest nie do przełknięcia.

Co do picia herbatki z pokrzywy to mi lekarz zabronił z reszta nie wiem dlaczego ale na mojej herbatce też pisze żeby kobiety w ciąży nie piły.... ale po pierwszym porodzie w szpitalu mi dawali na silną anemię( hemoglobina 6,9) ale nie podziałało i dopiero przetoczeniem krwi mnie podnieśli.
Po moich poprzednich "przygodach" lekarz powiedział że jak terdyferon nie da rady to jeszcze jakieś zastrzyki na to są.... ( mam nadzieję że nie będą potrzebne)........ale się rozpisałam:zawstydzona/y:

bo pokrzywa pita w nadmiarze wyplukuje inne mineraly i witaminy z organizmu

czesc anii,
dzieki za porady tez slyszalam o zbawiennym wplywie zurawiny na pecherz. zaleca sie pic herbatki, soczki i jesc suszone nawet profilaktycznie. wczoraj bylam u lekarza i najpierw kazali mi powtorzyc badanie . okazalo sie ze wszystko jest w porzadku. prawdopodobnie zle pobralam probke.

reklama
ja odczuwam takie bulgotanie/motylki w brzuchu. przewaznie wieczorem i czesto podczas sluchania muzyki. nie bardzo wiem co powinnam czuc wiec nie wiem czy to sa ruchy

Do góry