reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Luty 2015

Ja miałam wyniki średnie, ale gdy robiłam te badania, to miałam jadłowstręt dlatego pewnie te braki w witaminach. Tetaz jem normalnie i mam nadzieję,że wyniki będą ok :)wizytę mam dopiero 18, więc jeszcze mam czas do zrobienia badań :)

reklama
Ja majac mdlosci i zmniejszony apetyt wyniki krwi mialam jak to sie polozna wyrazila.. "dobre jak na plakat". W przyszlym tyg ide zrobic nastepne badania, zobaczymy co bedzie..

Tak w ogole to macham do Was znad kolacji :)

Hejka;) czy któraś z was brała jakieś witaminy bez konsultacji z lekarzem? Byłam dwa dni temu na wizycie, lekarz podejrzewa u mnie anemię mam skierowanie na badania ale on wyniki zobaczy dopiero za miesiąc a ja naprawdę fatalnie się czuje ciągle boli mnie głowa i zastanawiał się czy jakieś witaminy może żelazo by mi nie pomogły. Proszę was o rade.

ja biorę Femibion Natal 2 i dostałam teraz żelazo w takich buteleczkach Feroplex, mam lekką anemię (norma jest od 12 a ja mam 11,50) zobaczymy jak wybiorę czy sie polepszy

dla wszystkich potrzebujących mocne &&&&&& za szczęśliwe donoszenie do rozwiązania

na wizycie było ok,ale nadal nie znam płci :-( chociaż podejrzewam,że chłopak tylko ginka nie chciała mnie martwić ;-)

Olenka czuje się ok poza tym że mam mdłości jeszcze i często mnie boli głowa.

Co do witamin biorę femibion natal classic i teraz z żelaza terdyferon bo po feroplexsie moje wyniki jeszcze sie pogorszyły.
Pije też sok z buraka z jabłkowym bo sam dla mnie jest nie do przełknięcia.

Co do picia herbatki z pokrzywy to mi lekarz zabronił z reszta nie wiem dlaczego ale na mojej herbatce też pisze żeby kobiety w ciąży nie piły.... ale po pierwszym porodzie w szpitalu mi dawali na silną anemię( hemoglobina 6,9) ale nie podziałało i dopiero przetoczeniem krwi mnie podnieśli.
Po moich poprzednich "przygodach" lekarz powiedział że jak terdyferon nie da rady to jeszcze jakieś zastrzyki na to są.... ( mam nadzieję że nie będą potrzebne)........ale się rozpisałam:zawstydzona/y:

Olenka czuje się ok poza tym że mam mdłości jeszcze i często mnie boli głowa.

Co do witamin biorę femibion natal classic i teraz z żelaza terdyferon bo po feroplexsie moje wyniki jeszcze sie pogorszyły.
Pije też sok z buraka z jabłkowym bo sam dla mnie jest nie do przełknięcia.

Co do picia herbatki z pokrzywy to mi lekarz zabronił z reszta nie wiem dlaczego ale na mojej herbatce też pisze żeby kobiety w ciąży nie piły.... ale po pierwszym porodzie w szpitalu mi dawali na silną anemię( hemoglobina 6,9) ale nie podziałało i dopiero przetoczeniem krwi mnie podnieśli.
Po moich poprzednich "przygodach" lekarz powiedział że jak terdyferon nie da rady to jeszcze jakieś zastrzyki na to są.... ( mam nadzieję że nie będą potrzebne)........ale się rozpisałam:zawstydzona/y:

bo pokrzywa pita w nadmiarze wyplukuje inne mineraly i witaminy z organizmu

czesc anii,
dzieki za porady tez slyszalam o zbawiennym wplywie zurawiny na pecherz. zaleca sie pic herbatki, soczki i jesc suszone nawet profilaktycznie. wczoraj bylam u lekarza i najpierw kazali mi powtorzyc badanie . okazalo sie ze wszystko jest w porzadku. prawdopodobnie zle pobralam probke.

reklama
ja odczuwam takie bulgotanie/motylki w brzuchu. przewaznie wieczorem i czesto podczas sluchania muzyki. nie bardzo wiem co powinnam czuc wiec nie wiem czy to sa ruchy

Do góry